May 23

Surface Pro 3 by MicrosoftPiata tabletelor continua sa fie una extrem de atractiva pentru producatori datorita trendului ascendent al acesteia. Indiferent de nume, acestia incearca sa aduca noutati, produse deosebite cu care sa impresioneze. Deci tabletele ce ruleaza Android sau iOS fac legea, remarcam dorinta celor de la Microsoft de a creste in preferintele consumatorilor. Eforturile celor de la Intel, un mai vechi partener al firmei lui Bill Gates, au dat roade, procesoarele acestuia reusind, in sfarsit, sa faca fata cu brio celor ARM. Asadar, Windows poate rula pe tablete, devenind, mai mult ca niciodata, un sistem de operare mobil.

Microsoft a incheiat o serie de parteneriate cu cativa producatori pentru lansarea unor tablete capabile sa ruleze Windows 8. Totusi, acest lucru nu a impiedicat gigantul american sa lanseze o gama de produse proprii. Surface reprezinta o clasa de tablete realizata de Microsoft. Ele ruleaza, evident, Windows 8. Fortand lucrurile, aceasta clasa de produse se doreste a fi cam ce este Nexus pentru Google, cu precizarea ca acesta din urma nu-si produce singur dispozitivele. Noi am prezentat de-a lungul timpului cateva asemenea dispozitive: Surface Pro, Surface Pro 2 sau Surface 2. Acestea nu au realizat vanzarile scontate, chiar daca arata excelent din punct de vedere hardware.

Microsoft a prezentat recent noua tableta Surface Pro 3. Cu un ecran IPS de 12 inch, ce beneficiaza de o rezolutie de 2160 x 1440 pixeli, noul produs reuseste sa impresioneze prin calitatea imaginilor redate. Totodata, acest ecran se lauda a fi excelent pentru citit sau lucru. Productivitatea este la mare pret, raportul de aspect 3:2 oferind spatiu mai mult, mai ales in pozitia orizontala. Mai subtire si mai usoara, Surface Pro 3 este diferita fata de inaintasii sai si prin piciorul de sprijin ce a fost regandit. Partea de hardware arata si ea excelent. In fapt, putem spune ce avem de a face cu adevarate laptop-uri in miniatura. Procesoarele Intel Core i3, i5 sau i7 Haswell se regasesc pe aceste tablete. Cantitatea de memorie RAM variaza intre 4 si 8 Gb, cantitati impresionante pentru un asemenea produs. Capacitatea de stocare uimeste, ea variind in functie de model: 64, 128, 256 sau 512 GB. Totodata, slotul de card microSD este la locul lui. Conectivitatea implica: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, port USB 3.0, Mini Display Port. Sunt prezente doua camere foto de 5 MPx. Toata aceasta putere de lucru este asigurata de o baterie excelenta, ce promite pana la 9 ore de lucru. Iar pentru cativa dolari in plus, se poate cumpara si tastatura detasabila Type Cover.

                                                        SurfacePro3backviewTC_Web

Asadar, Microsoft a adus un produs excelent, pretul avand un rol determinant in succesul acestuia. Vom vedea in cat timp si la ce pret vom putea achizitiona si la noi asa ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>