Jun 22

Tableta Acer Iconia Tab B1-A71 reviewTableta Acer Iconia Tab B1-A71 review

Acer este un nume in industria I.T. Producatorul taiwanez a reusit destul de repede sa se impuna pe o piata foarte dura, cea a laptopurilor. Aici, cei din Taipei au devenit, in scurt timp, numarul 1 in lume. Acest lucru arata clar valoarea si determinarea celor din fruntea acestei corporatii. Treptat insa, piata pc-urilor portabile a intrat in declin. Vanzarile au scazut, afectate de criza ce parca nu se mai termina. Piata a evoluat, iar toti marii jucatori au trebuit sa se transforme, sa inoveze pentru a putea rezista. Este cazul si celor de la Acer. Pe segmentul laptopurilor, ei sunt inca un mare nume, un gigant. Aparitia tabletei, insa, a contribuit la declinul acestor dispozitive. Lansarea iPad-ului a determinat ascensiunea unui produs nou ce are vanzari enorme. In aceasta situatie, Acer a trebuit sa schimbe ceva. Treptat, ei intra pe aceasta noua piata si incearca sa aduca valorile si ideile ce au facut din firma taiwaneza un producator cunoscut si respectat in lume.
Un asemenea produs, ce doreste sa impuna Acer pe o piata noua, pentru ei, cea a tabletelor, este Acer Iconia Tab B1-A71. Aceasta tableta de 7 inch se vrea a fi un succes. Desi arata bine, iar partea de specificatii nu e rea, totusi memoria RAM de 512 Mb se anunta destul de mica pentru Jelly Bean. Pentru a rula in conditii optime, Android 4.1 necesita mai mult RAM. Totusi, prin unele optimizari, el poate rula decent si cu mai putin. Este si cazul tabletei de astazi. Beneficiind de o buna optimizare, Acer Iconia Tab B1-A71 functioneaza binisor. De asemenea, ea este foarte usoara si „sta” bine in palma. Avand un design atractiv, acest produs poate constitui o alegere pentru multi consumatori atrasi de renumele Acer. Pretul este unul marisor pentru ce ofera, dar totusi nu atat de mare incat achizitionarea unui asemenea produs sa constituie o afacere proasta.

Poze Acer Iconia Tab B1-A71

Procesor Acer Iconia Tab B1-A71 (CPU)

Acest produs vine cu un SoC produs de Mediatek: MTK 8317T. Acest chipset cuprinde un procesor dual-core Cortez A9, tactat la 1,2GHz. Acest procesor ruleaza bine aplicatiile zilnice. Desi beneficiaza de sprijinul a doar 512 Mb de RAM, datorita optimizarilor, el nu intampina dificultati extrem de deranjante in functionarea sa zilnica.

Placa video Acer Iconia Tab B1-A71 (GPU)

Placa video este una buna. Desi tableta vizeaza segmentul de piata entry-level, ea vine cu un GPU destul de bun, un PowerVR SX531, produs de cei de la Imagination. Jocurile ruleaza decent, dar cele mai noi, 3D, pot intampina unele probleme datorita memoriei RAM mici.

Display Acer Iconia Tab B1-A71

Ecranul acestui dispozitiv este unul de tip TFT capacitiv, multitouch de 7 inch. Avand in vedere segmentul vizat, evident ca ecranul nu putea fi unul de top. Totusi, rezolutia de 1024×600 pixeli este una buna. Unghiurile de vizionare sunt multumitoare, iar culorile sunt destul de bune.

Alte Functii Acer Iconia Tab B1-A71

  • – Tableta celor de la Acer beneficiaza de o singura camera foto, VGA, utila doar in realizarea unor apeluri video. Avand in vedere cerintele de la acest produs, nu putem cere mai mult nici de la camera foto.
  • – Capacitatea de stocare onboard variaza, avand valoarea de 8 sau 16 Gb. Daca nu va ajunge aceasta cantitate, ea poate fi marita cu inca 32 de Gb, prin slotul microSD existent.
  • – Partea de conectivitate este bine reprezentata, produsul venind cu Wi-Fi 802.11 b/g/n/, dar si cu Bluetooth 4.0, port USB v2.0.
  • – Dispozitivul nu prezinta conexiune 3G si nici GPS, acest lucru constituind un minus.
  • – Terminalul este pus in miscare de Android, 4.1. Jelly Bean.
  • – Tableta este destul de slim, fiind foarte compacta. Designul sau este unul atractiv.
  • – Bateria are valoarea de 2710 mAh, destul de ok pentru un asemenea produs.

Unboxing Acer Iconia Tab B1-A71

Concluzie

Acer Iconia Tab B1-A71 este o tableta decenta avand in vedere piata urmarita. Ea are si plusuri dar si minusuri. Produsul nu arata rau, fiind extrem de compact. Recomandam acest produs celor ce doresc ceva decent, care poate fi utilizat zilnic pentru accesul la lumea virtuala. Acer Iconia Tab B1-A71 poate realiza vanzari bune, dar, totusi, nu este un produs emblematic, care sa rupa gura targului.

 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>