Sep 22

Tableta Allview 2 Speed Quad reviewMajoritatea dintre noi a vazut o tableta. Multi detin un asemenea dispozitiv. In ultimii ani, acest produs a adus vanzari multumitoare producatorilor, indiferent de numele lor. Ne place sau nu, traim epoca dispozitivelor mobile, era Post PC. Avand in vedere amploarea vanzarilor era limpede ca multi vor investi in acest domeniu. Surpriza placuta pentru noi o reprezinta prezenta in randul firmelor producatoare a catorva reprezentanti locali. Firmele autohtone, desi nu beneficiaza de posibilitatile marilor nume externe, dar nici de reclama acestora, reusesc sa reziste prin faptul ca sunt bine informate cu privire la nevoile consumatorilor romani si reusesc sa gaseasca un echilibru necesar intre performanta si pret. Allview nu mai este de mult o noutate pentru noi, firma brasoveana reusind sa isi faca un nume, mai ales la noi.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor cumparatorilor, dar si pentru a fi in pas cu tehnologia, compania din Brasov ne propune un produs nou, extrem de interesant: Allview 2 Speed Quad. Acest dispozitiv inglobeaza numeroase noutati tehnologice, care il transforma intr-un dispozitiv modern, un varf de lance in lupta cu numele externe sau locale. Posibilitatea de redare in format 4K sau prezenta tehnologiei de streaming wireless Miracast catre un televizor sunt doar cateva din punctele de atractie ale tabletei noastre. Totusi, pentru a reusi pastrarea pretului destul de jos, Allview a trebuit sa faca cateva compromisuri. Unul dintre acestea este dat de faptul ca, in ciuda capacitatii de rulare a fluxurilor 4K, ecranul este unul inadecvat. Totusi, exista, asa cum am zis, posibilitatea streaming-ului spre un televizor compatibil (prin Miracast), dar este prezenta si metoda “clasica” a transmiterii semnalului video printr-o iesire HDMI. Aspectul acestui produs este unul simplu, “normal”, fara a iesi in evidenta din acest punct de vedere. Totusi, Allview 2 Speed Quad nu este un gadget urat. Din specificatii remarcam grija producatorului de a plasa aceasta tableta pe segmentul multimedia, mai exact pe partea de redare video. Vom prezenta mai jos cateva din caracteristicile acestei tablete interesante.

Poze Allview 2 Speed Quad

saptamana-tabletelor-romanesti-allview-2-speed-quad-18462758

Procesor Allview 2 Speed Quad (CPU)

Pentru a realiza ceea ce isi propune, adica redare video in format inalt, producatorul este obligat sa construiasca produsul sau in jurul unui schelet puternic. Alegerea brasovenilor a fost Allwinner A31, un chipset performant, care prezinta o autonomie sporita. Acesta include un procesor quad-core ARM Cortex-A7 ce ruleaza la 1 GHz. Memoria RAM de 1 GB este “normala” pentru nevoile acestuia. Aplicatiile se misca bine, fara intarzieri.

Placa video Allview 2 Speed Quad (GPU)

Este una performanta, capabila sa ruleze materiale video in format 4K. Procesorul grafic prezent pe acest produs este un PowerVR SGX544MP2, menit sa faca fata sarcinilor propuse. Rularea materialelor 4K se face printr-un decodor CedarX, inclus in chipset. Jocurile merg si ele fara probleme, iar vizionareaa oricarui tip de material video este posibila in conditii deosebite.

Display Allview 2 Speed Quad

Vorbim aici despre un ecran TFT, de 8 inch, avand o rezolutie de 1024 x 768 pixeli. Evident ca acesta este capacitiv si multitouch. Acest display oarecum normal se prezinta bine. Culorile sunt calde iar contrastul multumitor. El nu este insa capabil sa faca fata rularii unei filmari 4K.

Alte functii Allview 2 Speed Quad

 • – Produsul nostru vine cu doua camere foto, dar nu cunoastem inca specificatiile exacte ale acestora.
 • – Capacitatea de stocare de 8 GB poate fi extinsa prin slotul MicorSD existent.
 • – Partea de conectivitate este asigurata de existenta unui adaptor wireless 802.11 b/g/n.
 • – Android 4.2.2 pune in miscare acest dispozitiv mobil, existand si posibilitatea particularizarii interfetei.
 • – Functia Dual Display ce se regaseste pe aceasta tableta, permite rularea simultana a doua materiale video, unul pe ecranul produsului, altul pe un televizor prin Miracast sau HDMI.
 • – Bateria de 4400 mAh ne asigura ca aceasta “tableta compatibila cu Smart2View, are o autonomie ridicata a bateriei, de pana la 7 ore in conditii de functionare continua” (Lucian Peticila, General Manager Allview).

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Allview 2 Speed Quad este o tableta care se axeaza pe redarea video de continut in format inalt. Acest lucru implica anumite “necesitati tehnologice”: un procesor puternic, memorie RAM suficienta, o solutie grafica “potenta”, dar si posibilitatea “scoaterii semnalului video” pentru a rula pe un ecran adecvat. Toate aceste conditii sunt indeplinite de Allview 2 Speed Quad. Recomandam acest produs celor care au nevoie de asa ceva, pretul fiind unul foarte bun.

 

2 comments

 1. Speed Speed

  Am inteles ca este o tableta destul de buna. Dispune de un puternic procesor Quad Core Cortex A7 de 1 GHz si poti utiliza adaptorul Smart2View cu care poti vizualiza ce ai pe telefon direct pe ecranul televizorului. Mi se pare o tabeta interesanta si accesibila.

 2. Dan Andrei

  Mi se pare o tableta buna. Are specificatii ok, Quad Core Cortex A7 de 1 GHz, ruleaza sistemul de operare Android 4.2.2. Jelly Bean, este potrivita pentru jocuri si navigare pe internet si poate fi conectata si la televizor prin intermediul adaptorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>