Apr 23

Tableta Allview AX1 Shine reviewTableta Allview AX1 Shine review

Piata tabletelor este o piata in plina expansiune. Nici macar criza economica nu a reusit sa opresca trendul ascendent al acestui gadget. Numerosi producatori incearca sa atraga clientii cu produsele lor care mai de care mai performante, mai fiabile si mai ieftine. Miza este mare deoarece „ felia” este destul de consistenta. Brasovenii de la Visual Fan au intrat si ei in aceasta competitie deosebit de acerba realizand, de ceva timp, tablete destul de apreciate de public. Allview este brandul sub care apar produsele firmei romanesti. Majoritatea produselor se remarca prin raportul calitate-pret deosebit de atractiv, producatorul incercand sa ofere numeroase functii la un pret cat mai scazut.
Allview AX1 Shine continua aceasta linie. Specificatiile sunt bune, calitatea materialelor este acceptabila, pretul de asemenea corect. Tableta are si modul 3G integrat, fapt ce este un mare plus deoarece ea poate indeplinii si functia de telefon (cei drept unul mare). Impreuna cu o pereche de casti bluetooth, apelurile se desfasoara, insa, intr-un mod placut. Ecranul este de 7 inch, capacitiv, multitouch. Display-ul este de tip IPS, foarte bun deoarece imaginile se pot vedea foarte bine din mai multe unghiuri. Lipsa senzorului de lumina este compensata de calitatea imaginii care este una vie, cu un contrast adanc si puternic. Ruleaza in conditii bune filmele HD. Procesorul este un Cortex -A9 Dual Core de 1GHz, ajutat de 1Gb RAM. Aplicatiile ruleaza fluent fara lag. De asemenea, conectivitatea este foarte buna, Allview AX1 Shine beneficiind, pe langa modem 3G incorporat si de Wi-Fi, Bluetooth, port USB, HDMI, slot card microSD de pana la 32 de Gb. Tableta are functia GPS, atat de utila soferilor. Cele doua camere sunt utile pentru cei ce nu asteapta ultra-performanta de la ele. Se pot folosi in apeluri video, videoconferinta (cea din fata) sau pentru poze realizate instantaneu, dar fara valente artistice (cea din spate). Bateria este satisfacatoare in vederea unui regim de utilizare mediu. Android 4.0.4 motorizeaza aceasta „ jucarie”, un produs util, compact, cu un raport calitate-pret corect.

Poze Tableta Allview AX1 Shine

4 3 12

Procesor Tableta Allview AX1 Shine (CPU)

Este unul decent, bunicel am putea spune ( Cortex -A9 Dual Core de 1GHz). Memoria RAM are valoarea de 1Gb, o valoare buna pentru segmentul de piata propus. Procesorul Tabletei Allview AX1 Shine asigura rularea majoritatii aplicatiilor utilizate zilnic.

Placa Video Tableta Allview AX1 Shine (GPU)

Este un PowerVR SGX 531/OpenGL ES 2.0, un procesor care nu este varf de gama, dar care isi realizeaza treaba cu brio. Acest procesor se afla pe mai multe produse Allview din acest segment. Placa Video Tableta Allview AX1 Shine asigura rularea, in conditii decente, a jocurilor dar si a paginilor web.

Display Tableta Allview AX1 Shine

Este un model IPS ce permite vizualizarea imaginilor din mai multe unghiuri. Rezolutia este una buna, de 1024×600. Display-ul Tabletaei Allview AX1 Shine este unul multitouch, capacitiv, de 7 inch, beneficiind de o imagine buna si placuta.

Alte Functii Tableta Allview AX1 Shine

  • -Tableta beneficiaza de conexiune Wi-Fi, fapt ce asigura conectarea la orice retea wireless.
  •  -Avand modulul 3G integrat, tableta beneficiaza de functii ce se regasesc intr-un telefon. Cu o casca bluetooth vorbitul la telefon este la fel de usor ca pe un telefon normal.
  • – Produsul se adreseaza celor ce vor sa socializeze, prin conectivitate (Wi-Fi, Bluetooth, modul 3G integrat), dar si prin cele doua camere de care beneficiaza, utile pentru apeluri video, videoconferinte sau pentru a imortaliza diferite momente fara a incerca realizarea unor opere de arta.
  • – Memoria interna de 4Gb poate nu este suficienta unora, dar ea poate fi extinsa pana la 32 de Gb, printr-un card microSD.
  • – Se poate conecta la orice calculator utilizand portul Micro Usb. Transferul este deosebit de rapid. De asemenea, prin portul HDMI filmele dar ai alte aplicatii se pot vedea pe un ecran mai mare.
  • – Bateria este buna, avand valoarea de 4500 mAh, o valoare buna ce permite o utilizare lipsita de frustrari a acestui gadget.
  • – Avand dimensiuni destul de mici (193,7 x 122,6 x 10,2 mm si 347 g), tableta este una compacta ce incape lejer intr-o geaca sau intr-un rucsac.
  • – La capitolul „accesorii din fabrica”, produsul sta destul de bine: incarcator, cablu USB alimentare/date, o pereche de casti, manual de utilizare.

Unboxing Tableta Allview AX1 Shine

Placă Video Tableta Allview AX1 Shine

5

Concluzie

Allview AX1 Shine este o tableta buna ce nu ofera mai mult, dar nici mai putin, decat promite. Configuratia sa destul de buna, sistemul de operare Android 4.0.4, materialele din care este realizat, fac din Allview AX1 Shine un produs bun, un produs ce se poate regasi in rucsacul nostru atunci cand suntem la scoala, facultate, in calatorii sau, de ce nu?, la munca.

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>