Feb 10

Tableta Allview AX4 Nano reviewTabletele ieftine au invadat piata. Numerosi cumparatori nu au nevoie de tehnologie de ultima ora pe dispozitivele lor, deoarece folosesc tableta doar pentru operatiuni simple cum ar fi navigarea pe net. Din acest motiv, aceasta piata a inflorit in ultima vreme. Chiar daca nu vorbim despre inovatie extrema, totusi nu e usor sa razbati pe acest segment. Lupta este extrem de acerba, existand numerosi competitori. Asa cum am mai spus, producatorii locali beneficiaza de avantajul cunoasterii pietei foarte bine. Ei au marsat pe politica lansarii de produse destul de competitive la un pret foarte mic. Acest lucru se realizeaza prin compromisuri care trebuiesc realizate pentru a se gasi un raport calitate-pret optim. Allview a reusit de multe ori sa gaseasca compromisul ideal, lansand o serie de produse care au reusit sa se situeze in topurie preferintelor cumparatorilor. Firma brasoveana s-a situat mai mereu in topuri, lansarea de produse noi, care sa tina cont de tendintele pietei fiind cheia acestui lucru.

Astazi va vom prezenta o tableta interesanta si destul de ieftina. De fapt, pretul mic al acestui gadget reprezinta o caracteristica a celor din Brasov. Allview AX4 Nano incearca sa isi faca un nume pe o piata unde lupta este deosebit de crancena. Ca de obicei s-a cautat compromisul perfect intre tehnologia inclusa si pretul cerut. Aspectul acestui produs este unul elegant si simplu. Intr-adevar, inca de la prima atingere remarcam grija pentru detalii. Asamblata bine, tableta noastra se simte destul de placut in mana. Specificatiile tehnice nu ne dau pe spate, dar sa nu uitam gama acestui produs. Totodata, remarcam faptul ca desi nu rupe norii cu dotarile sale, acest dispozitiv reuseste sa ruleze fluent si bine majoritatea aplicatiilor. Firma brasoveana incearca sa pozitioneze produsul sau, Allview AX4 Nano, in categoria surprizelor placute, fapt ce poate insemna si un succes de vanzari, avandu-se in vedere calitatile acestui dispozitiv.

Poze Allview AX4 Nano

Procesor Allview AX4 Nano (CPU)

In categoria acestui tip de tableta, procesorul nu trebuie sa fie extrem de puternic. Costul suplimentar rezultat prin dotarea cu un asemenea CPU ar fi facut imposibil de realizat tinta de pret stabilita. Din acest motiv, s-a cautat un procesor bun, care sa consume “decent” si sa coste putin. Producatorul s-a oprit asupra unui dual-core, Cortex-A7 ce ruleaza la 1,3 GHz. Acesta va reusi sa faca fata aplicatiilor uzuale, fiind sprijinit de cei 512 Mb de memorie RAM. Aceasta cantitate reduse reuseste sa duca in spate un asemenea procesor.

Placa video Allview AX4 Nano (GPU)

Avand in vedere ca nu vorbim despre o tableta destinata rularii jocurilor de ultima ora, procesorul grafic inclus nu trebuie sa fie unul “de speriat”. Vorbim iar despre un compromis ce se doreste a fi bine gandit. Solutia inclusa reprezinta un GPU destul de interesant, care beneficiaza de o putere de procesare mare, pentru nivelul sau. Mali 400 MP este o solutie destul de comuna pentru acest tip de tablete, fapt ce arata calitatea sa. Jocurile ce nu necesita mari resurse vor rula destul de bine.

Display Allview AX4 Nano

Ecranul acestui dispozitiv se incadreaza in nota generala a produsului. Nu vorbim despre ceva iesit din comun, ci despre un TN LCD de 7 inch, capacitiv si multitouch cu o rezolutie de 800 x 480 pixeli. Calitatea imaginilor redate nu este una exceptionala, luminozitatea fiind una destul de buna.

Alte functii Allview AX4 Nano

  • – Sunt prezente doua camere modeste. Cea frontala, de 1 MPx isi are rolul ei in apelurile video, iar cea din spate, de 3 MPX nu exceleaza cu nimic. Nu credem totusi ca veti cumpara o tableta pentru calitatea camerei foto.
  • – Capacitatea de stocare este redusa, cei 4 GB onboard fiind insuficienti. Totusi este prezent un slot de card microSD ce suporta carduri de pana la 32 GB.
  • – Conectivitatea este normala: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.0, A2DP si EDR, port USB, 3G si GPS.
  • – Acest dispozitiv este pus in miscare de Android 4.2 Jelly Bean.
  • – Remarcam existenta unei baterii de 2500 mAh, ce promite o autonomie decenta.

Unboxing and Video Review Allview AX4 Nano

d00a9a6478

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret
Okazii Verifica Pret La: Okazii verifica pret

Concluzii 
Allview AX4 Nano reprezinta o tableta ieftina si destul de atractiva. Raportul calitate-pret excelent, aspectul elegant si placut transforma aceasta “piesa tehnologica” ieftina intr-o alegere inspirata. Daca urmariti un asemenea dispozitv, Allview AX4 Nano poate reprezenta ceea ce va doriti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>