Apr 24

Tableta Allview TX1 Quasar 8″ reviewTableta Allview TX1 Quasar IPS cu procesor Cortex A9 Dual-Core 1.0GHz, 8″, 1GB DDR3, 4GB, Wi-Fi, 3G, Multi-Touch, Bluetooth, GPS, Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich

1

Asa cum am mai spus, piata tabletelor este in plina expensiune. Cresterea anuala este semnificativa, piata crescand vertiginos. Din acest motiv, numerosi producatori, mari sau mici, cunoscuti sau nu, incearca sa abordeze acest segment cu mai mult sau cu mai putin succes. Cert este ca exista o oferta bogata, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. In tara noastra, Visual Fan este deja cunoscuta prin telefoanele si tabletele sale, aparute sub marca Allview. Producatorul brasovean se remarca prin preturi destul de acceptabile la produse cu specificatii bune. De asemenea, el este foarte activ pe piata tabletelor reusind sa „scoata la lumina” lunile trecute, doua noi modele: Allview AX1 Shine si Allview TX1 Quasar. Aceste modele se adreseaza aceluiasi segment de piata si sunt asemanatoare ca dotari, existand totusi cateva diferente. Vom incerca sa le evidentiem in randurile care urmeaza.

Allview TX1 Quasar este, spre deosebire de Allview AX1 Shine, o tableta cu diagonala de 8 inch. Ea masoara 9.9 mm in grosime, cantareste 435.7 grame si prezinta difuzoarele stereo in partea din spate. Este, deci, o tableta usoara si destul de supla. Specificatiile sunt bune, calitatea materialelor este acceptabila. Tableta are modul 3G integrat, un lucru pozitiv deoarece ea poate indeplini si functii care se regasesc, in mod normal, la un telefon. Impreuna cu o pereche de casti bluetooth, apelurile se desfasoara, insa, intr-un mod placut. Display-ul este de tip IPS, foarte bun deoarece imaginile se pot vedea foarte bine din mai multe unghiuri. Datorita diagonalei atipice, latimea este 4:3 cu o rezolutie de 1024×768, fapt ce poate duce la unele probleme in afisarea corecta a unor pagini web. Standardele Wi-Fi suportate sunt cele uzuale, adica Wi-Fi 802.11.b, g si n, fapt ce asigura conectivitate in majoritatea retelelor wireless. Conectarea la PC se face printr-un port microUSB 2.0, iar la alte dispozitive mobile se poate face prin bluetooth. Avand 3G, Wi-Fi, Bluetooth, putem vorbi de conectivitate totala. Totodata sunt prezente doua camere, una in fata si alta in spate. Android-ul aflat la „bordul” aceste tablete este revizia 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Nu este ultima varianta de Android, dar aceasta varianta poate pune in valoare acest produs. Procesorul dual core Cortex A9 de 1 GHz, alaturi de GPU PowerVR SGX531, ajutate de 1Gb RAM reprezinta „scheletul” lui Allview TX1 Quasar.

Procesor Tableta Allview TX1 Quasar (CPU)

Este unul bunicel ( Cortex -A9 Dual Core de 1GHz). Memoria RAM are valoarea de 1Gb, o valoare buna pentru segmentul de piata propus. Procesorul Tabletei Allview TX1 Quasar asigura fluenta in rularea aplicatiilor de zi cu zi. Memoria RAM suficienta este un mare plus al acestui produs.

Placa Video Tableta Allview TX1 Quasar (GPU)

Este un PowerVR SGX 531/OpenGL ES 2.0, un procesor care nu este varf de gama, dar care isi realizeaza treaba cu brio. Acest procesor se afla pe mai multe produse Allview din acest segment. Placa Video Tableta Allview TX1 Quasar asigura rularea, in conditii decente, a jocurilor dar si a paginilor web.

Display Tableta Allview TX1 Quasar

Este un model IPS ce permite vizualizarea imaginilor din mai multe unghiuri. Rezolutia este de 1024×768, cu un aspect ratio de 4:3, datorita diagonalei de 8 inch. Display-ul Tabletei Allview TX1 Quasar este unul multitouch, capacitiv, beneficiind de culori calde si placute.

Alte Functii Tableta Allview TX1 Quasar

  • – Tableta beneficiaza de conexiune Wi-Fi, Bluetooth, 3G, fapt ce asigura conectivitate totala.
  • – Avand modul 3G incorporat, realizarea unor apeluri telefonice se poate realiza fara probleme. Cu ajutorul unor casti Bluetooth, acest lucru devine destul de placut.
  • – Produsul beneficiaza de doua camere, nu foarte puternice, dar utile pentru apeluri video, videoconferinte sau pentru a imortaliza diferite momente fara a incerca realizarea unor opere de arta.
  • – Memoria interna de 2 Gb accesibila utilizatorului este insuficienta, dar ea poate fi extinsa pana la 32 de Gb, printr-un card microSD.
  • – Se poate conecta la orice calculator utilizand portul Micro Usb. Transferul este deosebit de rapid. Totusi, lipsa portului HDMI poate surprinde.
  • – Bateria este buna, din Li-Polimer de 4000 mAh si 3.7 V, care promite 400 ore de functionare in standby, 4 ore de utilizare normala si 5.5 ore de convorbiri.
  • – Produsul beneficieaza de GPS, foarte util celor ce calatoresc „in zone necunoscute”
  • – Tableta are un design placut, foarte „slim”, fiind realizata din materiale bune. Are aerul unul produs solid, rezistent.

Date Tehnice Tableta Allview TX1 Quasar

Display IPS LCD de 8 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli, capacitiv, de tip multitouch
Procesor Dual-core la 1 GHz, Mediatek
Memorie 1 GB RAM, 4 GB spațiu de stocare din care 2 GB în mod real + microSD de până la 32 GB
GPU PowerVR SGX531
Sistem de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
Conectivitate 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps în download, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video 3.2 Megapixeli și cameră frontală de 0.3 Megapixeli
Baterie 4000 mAh
Greutate 435.7 gr.
Grosime 9.9 mm

Unboxing Tableta Allview TX1 Quasar

Concluzie

Tableta Allview TX1 Quasar este un produs bunicel, cu plusuri si minusuri. Totusi, se poate spune ca plusurile sunt mai numeroase ca minusurile. Configuratia este una buna, pretul acceptabil. La fel ca Allview AX1 Shine, tableta Allview TX1 Quasar se poate regasi in rucsacul nostru in orice situatie. Si clar, ne poate ajuta in activitatile noastre zilnice.

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>