Oct 24

Tableta Archos 101 Titanium reviewO tableta cunoscuta sub aripa producatorului francez Archos a fost cea care a atras astazi atentia in mod special. Aceasta este oarecum noua pe piata romana si putem spune ca isi invinge mai toti competitorii in randurile portabilelor de tip low-mid end. Modelul Archos 101 Titanium este cunoscut ca fiind un verisor indepartat al modelului Archos 101XS (cu care vom reveni cu detalii). Aceasta repetare face parte din elementele de linie Archos, si prin urmare Archos 101 Titanium primeste cateva din bunatatile asociate cu marca propriu-zisa. Aceasta este usor de transportat, cantarind doar 650 grame iar grosimea carcasei de 10.5 mm ii ofera un aspect elegant si compact. Carcasa este alcatuita in intregime din plastic, prezentand un numar mic de elemente de design. Capacul din spate este alacatuit dintr-un plastic foarte rezistent la torsiune si lovituri. Acesta se poate detasa de restul scheletului cu ajutorul unui buton arcuit localizat nu cu mult peste mijlocul partii laterale. Culoarea capacului este argintiu mat, fara sa prezinte asperitati sau orice altceva. Pe mijlocul capacului este prezent logo-ul “ARCHOS“, iar cu putin peste acesta este localizata camera de 2MP si doua grile audio in lateralul acesteia. Marginile capacului sunt usor rotunjite, ferind tableta de un aspect colturos si deloc atragator. Partea din fata a carcasei cuprinde ecranul de 10.1 inch incercuit de un plastic cu aspect glossy de culoare alba. La fel ca si pe spate, logo-ul “ARCHOS” este gasit si pe fata, el fiind perfect paralel cu camera foto/video secundara. Conectivitatea este asigurata prin intermediul porturilor microUSB si mini-HDMI. De asemenea este prezent si un jack audio 3.5mm alaturi de slotul de card MicroUSB. Archos 101 Titanium este foarte bine optimizata ruland pe un sistem de operare ANDROID, si actionata de un procesor puternic.

Poze Archos 101 Titanium

res_41a163b057594fbae3b579cad2994de5

Procesor Archos 101 Titanium (CPU)

Procesorul montat este produs de catre ARM Technology. Aceste modele de procesoare sunt destul de puternice, ele fiind cunoscute ca un combatant pe masura contra procesoarelor de tip SnapDragon. Acesta este un procesor de tip dual-core tactat la o frecventa de 1.6 GHz. Acesta utilizeaza setul de instructiuni ARMv7 si functioneaza pe Cortex-A9.

Placa video Archos 101 Titanium (GPU)

Placa video este reprezentata de modelul ARM Mali 400 MP4. Aceasta este de tip quad-core si dispune de o frecventa de 256 MHz. O frecventa nu chiar mare, insa numarul mare de nuclee este cel care compenseaza. Acesta are suport pentru tehnologii video precum: OpenGL ES 2.0, OpenVG 1.1, DirectX 11, facand posibila vizualizarea filmelor in format HD, si rularea majoritatii jocurilor.

Display Archos 101 Titanium

Ecranul cu interfata Multi-Touch este de tip IPS si masoara o diagonala de 10.1 inch. Un ecran chiar foarte “incapator”, acesta avand o rezolutie maxima de 1280 x 800 pixeli (4:3). Luminozitatea ecranului este buna si confortabila pentru ochi, iar culorile sunt vibrante. Fotografiile sunt destul de clare si “ascutite” datorita rezolutiei bine fixate, insa singurul dezavantaj il constituie faptul ca lumina nu este reflectata, ceea ce duce la o dificultate in citire in medii puternic iluminate.

Alte specificatii Archos 101 Titanium

  • Dispune de o memorie RAM de tip DDR3 de 1 GB, si de o memorie interna de 8 GB ce poate fi marita pana la 64 GB cu ajutorul unui card de memorie MicroSD.
  • Functioneaza pe sistemul de operare Android OS 4.1 Jelly Bean.
  • Camera video principala are un senzor de 2MP, iar cea secundara de 0.3MP are suport pentru convorbiri telefonice video in format HD, alaturi de microfonul incorporat.
  • Bateria de tip Li-Polymer, poate rezista si pana la o zi intreaga fara sa fie alimentata in functie de modul in care este utilizata.

Unboxing & Video Review Archos 101 Titanium


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzie
Un produs de tip low-mid end foarte convenabil. Tableta Archos 101 Titanium este foarte rezistenta, usor de utilizat si in acelasi timp placut. Dispune de un ecran mare perfect pentru citit carti in format digital si navigare pe internet. Procesorul puternic impreuna cu placa video ii ofera puterea necesara in a rula cele mai recente aplicatii, iar camera foto alaturi de microfonul incorporat permit utilizarea programelor de tip videochat precum Skype sa fie o adevarata placere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>