Nov 28

Tableta ASUS Fonepad Note FHD6 reviewPe piata tabletelor sunt numerosi jucatori mai mari sau mai mici, mai vechi sau mai noi. Unii reusesc sa “lase ceva in urma”, altii dispar tot atat de repede precum au aparut. Cresterea acestui domeniu, dar si pretul relativ mic al tehnologiei au atras multi doritori de profituri sigure si rapide. Totodata, piata PC-urilor se afla intr-un declin lent, dar foarte greu de oprit, daca nu chiar imposibil. In acest context deosebit de complex, unele nume mari din I.T. s-au reorientat repede spre noua oportunitate aparuta. Asus este un asemenea gigant care isi face simtita tot mai mult prezenta pe aceasta piata. Si nu cu orice fel de produse, ci cu produse deosebite cu care ataca direct producatorii de top. Parteneriatul cu Google, un pionier ai acestui segment, concretizat prin aparitia unei tablete deosebite, Google Nexus 7 (2013), a insemnat ocazia de a atrage atentia tuturor asupra calitatii si posibilitatii produselor oferita de fima taiwaneza. Au aparut alte asemenea dispozitive ce au tinut prima pagina a ziarelor de profil: Asus MeMo Pad, Asus FonePadAsus VivoTab Smart, sau, mai noul, Memo Pad HD7. Toate acestea au reusit sa ofere celor de la Asus un renume bine meritat. Astazi va vom prezenta cea mai noua tableta a acestei firme, ASUS Fonepad Note FHD6.

Pentru ca nu doreste sa ramana in urma, firma asiatica investeste masiv in tehnologie si incearca sa o aduca clientilor cat mai repede sub forma unor produse atractive. Totodata, unele dispozitive anterioare beneficiaza de update-uri bine meritate. Este si cazul produsului de astazi care este o continuare a “mai vechiului” Asus FonePad. Desi au cunoscut succes cu tabletele de 10 inch, dar si cu cele de 7 inch, taiwanezii ne propun o tablete mica, de doar 6 inch. Astfel, ASUS Fonepad Note FHD6 intra in competitie si cu segmentul telefoanelor gigant. Taiwanezii lovesc astfel in mai multe locuri deodata. Produsul nostru arata destul de masiv, fiind asemanator telefoanelor mari cu diagonala de 6 inch. Designul este unul normal, banal chiar, fara ceva nou. Desi aspectul sau apropie tableta de un telefon, functiile sale ne arata clar segmentul din care face parte. Jocurile, aplicatiile ruleaza deosebit de bine, fara probleme. Partea de conectivitate mobila nu este la fel de optimizata, demonstrandu-ne ca vorbim despre o mini tableta.

Poze ASUS Fonepad Note FHD6

Procesor ASUS Fonepad Note FHD6 (CPU)

Produsul de astazi aduce cu sine un chipset Intel Atom Z2580, care este extrem de competitiv mai ales pe partea consumului de energie. Procesorul inclus este un Saltwell, un dual-core tactat la 2 GHz, capabil de HyperThreading. Aplicatiile vor rula foarte bine, lucru usurat si de memoria generoasa de 2 GB RAM.

Placa video ASUS Fonepad Note FHD6 (GPU)

Remarcam prezenta unui procesor grafic bun, care aduce putere de procesare mare la un consum decent. Vorbim despre un GPU PowerVR SGX544 MP2, capabil sa duca toate jocurile sau aplicatiile video mari consumatoare de resurse.

Display ASUS Fonepad Note FHD6

Ecranul acestei mini tablete este un Super IPS+ de 6 inch, ce prezinta o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli(HD) cu 367 ppi densitatea pixelilor. Acest tip de display ofera unghiuri de vizionare deosebite, dar si culori superioare. Luminozitatea este buna. Vorbim asadar despre un ecran de calitate capabil sa ofere cea mai buna experienta vizuala.

Alte functii ASUS Fonepad Note FHD6

  • – Avem doua camere foto: una in fata, de 1,2 MPx, utila in apelurile video, si una in spate, de 8 MPx, cu autofocus sau Geo-tagging, capabila si de filmari la 1080p@30fps. Desi pozele sunt deosebite, totusi nu credem ca veti cumpara tableta pentru acest lucru.
  • – Capacitatea de stocare de 16 sau 32 GB onboard poate fi extinsa printr-un card MicroSD cu inca 64 GB.
  • – Conectivitatea este buna, produsul nostru venind cu Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, dual-band, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v3.0 cu A2DP, EDR, NFC sau port USB. Cum am spus, avem si o conexiune mobila 3G.
  • – Android v4.2 (Jelly Bean) pune in miscare acest produs.
  • – Exista doua variante de culori: alb si negru.
  • – Bateria de 3200 mAh este destul de slabuta, chiar daca chipset-ul consuma foarte putin.

Unboxing and VideoReview ASUS Fonepad Note FHD6

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
ASUS Fonepad Note FHD6 este un produs interesant, o tableta ce doreste a fi si telefon. Desi nu arata cine stie ce, specificatiile deosebite pot asigura acestui dispozitiv vanzari bune. Astfel, ASUS Fonepad Note FHD6 poate continua linia de succes a inaintasilor sai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>