Apr 28

Tableta Asus MeMO Pad 7″ reviewMemo Pad 7 desc

Tableta Asus MeMO Pad ME172V-1B063A cu procesor VIA WM8950 1.0GHz, 7″, 1GB DDR3, 16GB, Wi-Fi, Android JellyBean 4.1
O piata atat de dinamica cum este piata tabletelor nu putea “lasa rece” un gigant asa cum este Asus. Producatorul taiwanez, un nume urias in domeniul I.T., aflat in primele randuri ale inovatiei si cercetarii, a considerat necesara intrarea pe acest segment de dispozitive. Piata P.C.-urilor este in scadere, Asus fiind un jucator important pe aceasta piata. Pentru a “nu pierde trenul acesta”, taiwanezi abordeaza aceasta lume noua, unde incearca sa aduca principiilor lor traditionale de valoare si fiabilitate. Pana recent, piata “low-budget”, piata dispozitivelor ieftine, era “lasata” unor nume necunoscute, care se luptau puternic pentru succesul acestui segment. Marile nume din I.T. se concentrau pe segmentele superioare, existand intre ele o competitie acerba in acea zona. Numarul mare de jucatori dar si lipsa unur lideri importanti a facut din acest segment low-budget unul foarte competitiv. Putini rezista deoarece piata cerne foarte nemilos producatorii si produsele acestora. Raman doar cei cu adevarat competitivi. Dar iata ca, treptat, dar sigur, gigantii domeniului isi arunca ochii spre aceasta zona. Apar astfel tablete ale acestora si in acest segment. Desi vin cu un nume urias in spate, succesul nu este garantat instantaneu de acest lucru. Esecul ar fi cu atat mai dur cu cat numele este mai mare. Totusi unele produse pot fi un succes, beneficiind si de numele inscris pe spatele acestuia. Tableta Asus MeMO Pad este un asemenea produs, “aruncat” de producatorul din Taipei in aceasta arena., a produselor low-budget.
Asus MeMO Pad vine cu un SoC (sistem-on-a-chip), adica procesorul principal si cel grafic sunt condensate intr-un singur chip. Este o solutie specifica zonei dispozitivelor ieftine. Acest lucru nu este neaparat rau, compromisul facut pentru un pret mai bun este compensat in ceea ce priveste consumul de energie, care este, evident, mai redus. Acest SoC poarta numele generic de Prizm WM8950, fiind produs de o susidiara a VIA, un alt nume mare in lumea I.T. El este format dintr-un procesor single-core ARM Cortex-A9, tactat la 1GHz si dintr-un procesor grafic ARM Mali 400, ajutate de 1 Gb RAM. Aceste valori sunt destul de bune pentru segmentul propus, permitand rularea in bune conditii a aplicatiilor cotidiene. Acest SoC nu este “ultimul racnet”, dar nici nu se poate cere asa ceva la aceasta gama de produse. Pentru stocarea datelor produsul vine in doua variante:de 8 sau de 16Gb, ambele valori putand fi extinse printr-un card microSd. Ecranul tabletei este de 7 inch, capacitiv, multitouch, cu rezolutia de 1024×600. Conectivitatea este asigurata de Wi-Fi b/g/n si de portul microUSB. Surprinde lipsa bluetooth-ului dar si a GPS-ului. Produsul beneficeaza de o singura camera frontala de 1mp, utila in cazul unor apeluri video sau in videoconferinta. Bateria are 4270 mAh, o valoare buna pentru acest segment de piata. Aceasta jucarie este motorizata de Android 4.1 Jelly Bean.

Poze Tableta Asus MeMO Pad

Tableta Asus MeMO Tableta Asus MeMO 1 img282910_14032013110830_3  img282910_14032013110830_2

Procesor Tableta Asus MeMO Pad (CPU)

Este un single-core ARM Cortex-A9, tactat la 1GHz. El este ajutat de 1Gb de RAM, fapt ce asigura rularea optima, fara freez-uri enervante a majoritatii aplicatiilor uzuale. Procesorul Tabletei Asus MeMO Pad este un procesor bunicel.

Placa Video Tableta Asus MeMO Pad (GPU)

Mali 400 este numele acestui chipset, care asigura rularea acceptabila a jocurilor si a paginilor web. Memoria RAM mare joaca, si aici, un rol foarte important. Placa Video Tableta Asus MeMO Pad este o placa adecvata procesorului principal.

Display Tableta Asus MeMO Pad

Este unul de 7 inch, cu rezolutia de 1024×600. Culorile sunt clare, iar contrastul este bun. Tipul panoului este TN, fapt ce duce la o luminozitate deosebita, dar la unghiuri de vizioanare foarte proaste.

Alte Functii Tableta Asus MeMO Pad

 • – Tableta beneficiaza de conexiune Wi-Fi b/g/n, fapt ce ii asigura compatibilitatea cu toate conexiunile wireless disponibile uzual.
 • – Lipsa Bluetooth, dar si a GPS reprezinta un minus al acestui produs.
 • – Memoria interna mare de 8/16 Gb este un mare plus al acestei tablete. Mai mult, exista slot pentru card microSD, deci memoria poate creste cu inca 32 de Gb.
 • – Portul microUSB permite conectarea la orice PC, transferul de date fiind destul de bun.
 • – Valoarea bateriei este excelenta (4270mAh), dar ea rezista in functie de regimul de utilizare.
 • – Avand dimensiunile 196.2 x 119.2 x 11.2 mm și 370 g, tableta este putin cam groasa dar usoara, avand un design robust si rezistent.

Date Tehnice Tableta Asus MeMO Pad

 • – Procesor :Single-core VIA WM8950 – 1GHZ
 • – GPU :Mali-400
 • – Display :7” – 1024×600 pixeli ~ 170 ppi
 • – RAM :1GB
 • – Memorie stocare :8 sau 16 GB
 • – Sistem de operare :Android 4.1 Jelly Bean
 • – Conectivitate :Wi-Fi 802.11 b/g/n, microUSB, microSD
 • – Camera :1 megapixel, 720p
 • – Baterie :4270 mAh
 • – Dimensiuni și greutate :196.2 x 119.2 x 11.2 mm și 370 g

Unboxing Tableta Asus MeMO Pad

Concluzie

Tableta Asus MeMO Pad poarta pe spate un nume greu care obliga. Pe acest segment, concurenta este nemiloasa, iar acest produs trebuie sa reziste si sa nu dezonoreze un nume atat de mare. Pe piata din Romania exista numeroase alternative, poate mai bune la acest produs. Totusi, Tableta Asus MeMO Pad este o tableta buna la un pret bun, dar care poate fi si mai bun. Acest produs isi indeplineste cu brio treaba si nu promite mai mult decat scrie in specificatiile sale.

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>