Sep 05

Tableta Asus VivoTab Smart ME400CL reviewTabletele care functioneaza pe sistemul de operare Windows 8 Full se confrunta cu o serie de probleme. Putini din consumatorii de tablete cunosc diferenta dintre Windows 8 Full si Windows RT. Platforma fiind recunoscuta ca una pentru trablete insa putin mai cunoscuta decat Android si iOS. Insa in baza platformei Windows, o anume tableta din cadrul firmei Asus reuseste sa depaseasca aceste dificultati pas cu pas, fiind catalogata pe aceeasi treapta cu modele bine cunoscute de la iPad. Asus VivoTab este o tableta cu o dimensiune de 10.1 inch cu platforma Windows 8 Full. Carcasa acesteia este atat sensibila cat si functionala, cuprinzand cateva ornamente de design. VivoTab Smart este la fel de subtire si usoara ca multe alte tablete Android de aceeasi marime, cantarind 570g si o grosime de 9.7 mm. Spatele este facut dintr-un plastic moale si placut la atingere. Acesta se simte minunat in mana, insa nu ofera aceeasi impresie de lux ca aluminiul anodizat de pe un iPad. In ceea ce priveste conectivitatea, prezenta slotului destinat cardurilor de memorie MicroSD este oarecum ascunsa de un capac sustinut de un arc. Imediat langa slotul de card se regaseste un port micro HDMI video output si portul microUSB destinat alimentarii bateriei. Pe langa porturile de conectare a perifericelor, Vivotab detine la un standard ridicat atat tehnologia Wi-FI cat si cea BlueTooth, precum si un GPS si un NFC.

Poze Asus VivoTab Smart (CPU)

Procesor Asus VivoTab Smart (CPU)

Spre deosebire de majoritatea tabletelor multifunctionale ce functioneaza pe platforma Windows 8, VivoTab detine un procesor din familia Intel, insa nu Intel I Core. Procesorul gasit in aceasta tableta este un Intel Atom Z2760. Un dual-core  tactat dla o frecventa de 1.6 GHz, cu o capacitate de marire pana la 1.8 GHz in modul turbo boost. Acesta functioneaza pe tehnologia de 32 nm si are un cache de 1024 KB.

Placa video Asus VivoTab Smart (GPU)

Placa video este integrata, preluand resurse din memoria RAM, avand o frecventa de baza de 533 MHz. Modelul placii este Intel GMA 4500MHD, care are suport pentru tehnologii precum Directx 10.0, Shader 4.0, Display Refresh Rate Switching Technology, Render Standby.

Display Asus VivoTab Smart

Asus VivoTab utilizeaza un display destinat special tabletelor, acesta fiind un ecran IPS, cu caracteristici precum WideView 178° si Soda Lime; acesta permite rotirea ecestuia dupa bunul plac, distorsionarea sau disparitia imaginii nefiind posibila. Ecranul de 10.1 inch are o rezolutie optima de 1366 x 768 inch. Aceasta are ca rezultat o densitate a pixelilor intr-un numar de 155ppi. Calitatea imaginii este decenta, cu o usoara nuantare de culoare galbena in loc de alb, si usoara disparitie a luminozitatii prin pozitionarea in anumite unghiuri.

Alte specificatii

  • Memoria RAM DDR2 are o capacitate maxima de 2GB, iar cea interna de 64GB ce poate fi marita cu ajutorul cardului de memorie, cu o capacitate maxima de 32GB.
  • Anumite modele vin echipate cu suport 3G si 4G altele nu, in schimb toate modelele dispun de  BlueTooth 4.0 si Wireless 802.11 b/g/n.
  • Detine doua camere foto/video; camera principala avand 8.0 MP si un LED flash iar cea secundara 2.0 MP.
  • Bateria Li-Polymer 6760 mAh are o autonomie de aproape 9 ore si 30 de minute.
  • Detine o serie de caracteristici speciale precum: NFC (Permite interconectarea a doua tablete/smartphone-uri prin simpla atingere), Microfon incorporta, Gyroscop, Hall senzor (senzor de proximitate pe baza magnetica).
  • Functioneaza pe sistemul de operare Windows 8 Full, si vine cu un soft pre-instalat Office 2013 Home & Student

 Unboxing & Video Tutorial Asus VivoTab Smart (CPU)

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzie

Pe final se poate spune ca Asus VivoTab Smart este o tableta low cost cu caracteristici de talie medie, numai buna pentru intrebuintarea sarcinilor simple, vizionarea si realizarea pozelor preferate, precum si vizionarea filmelor in format HD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>