Nov 19

Tableta cu Android de la Nokia: N1Desi titlul articolului de astazi poate parea gresit, totusi el este foarte corect. Am putea crede ca este o gluma. Totusi nu este. Desi Nokia a iesit din industria dispozitivelor mobile nu demult, noua politica a companiei pare sa ne surprinda. Se pare ca producatorul finlandez nu poate sta departe de o piata extrem de interesanta, una ce a adus foarte multe satisfactii unei companii ce domina ringul acum ceva timp.

Vanzarea diviziei mobile catre Microsoft parea a fi punctul final al aventurii Nokia pe piata terminalelor mobile. Zilele trecute au aparut zvonuri ce anuntau intentia finlandezilor de a reintra pe piata telefoanelor mobile. Aceasta miscare, desi pare improbabila, chiar ilogica, ar putea avea loc abia in 2016-2017. Totusi, nimic nu este sigur. Putem avea surprize destul de mari.

Si iata ca avem una. Nokia a anuntat aparitia tabletei sale cu Android 5.0, numita N1. Si aici nu vorbim despre un zvon, ci despre un anunt oficial. Aceasta miscare ne uimeste deoarece pare venita de nicaieri. Nimic nu anunta acest produs, iar decizia finlandezilor a starnit discutii pe forumurile de specialitate.

Nu putini sunt cei care au spus ca un parteneriat Nokia-Google ar fi salvat compania finlandeza. Android si Nokia ar fi facut casa buna. Totusi, acest lucru capata forma abia acum si nu pentru un telefon, ci pentru o tableta. N1 se doreste a se adresa unei piete luata prin surprindere de reaparitia unui brand celebru. Miscarea aceasta poate avea succes, iar produsul poate fi un “best seller”.

N1 va rula asadar cel mai nou Android, Lollipop. Aspectul tabletei este unul extrem de bine finisat. Specificatiile includ un display IPS de 7,9 inch, cu o rezolutie deosebita de 2048 x 1536 pixeli, protejat de Gorilla Glass 3. Chipsetul prezent va fi un Intel Atom Z3580 Moorefield, ce va cuprinde un procesor pe 64 biti, ce va rula la 2,3 GHz. Solutia grafica aleasa este un GPU PowerVR G6430. Cei 2 Gb memorie RAM vor fi suficienti pentru cei mai exigenti utilizatori. Capacitatea de stocare, de 32 Gb, se pare ca nu va putea fi extinsa. Camerele foto vor avea 8 MPx (cea din spate) si 5 MPx (cea din fata). Conectivitatea este bogata si implica: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0 si conector USB 2.0 tip C (reversibil). Acest tip de conector USB este o noutate si readuce Nokia in prima linie a inovatiei.

                                   gsmarena_002

Asadar, surprizele se tin lant in lumea tehnologica. Desi parea ca Nokia a intrat definitiv in istorie, acest anunt si discutiile de dupa, ne demonstreaza valoarea acestui brand, care inca poate scoate la lumina produse interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>