Oct 28

Tableta Dell Venue Pro reviewDell reuseste inca sa aduca in fata cumparatorilor produse interesante. Firma americana a fost foarte activa in ultima perioada, lansand cateva dispozitive foarte atractive. Eforturile acestea demostreaza intentiile Dell de a ramane acolo sus, de data aceasta pe o piata noua, cea a dispozitivelor mobile. Daca vanzarile de PC-uri nu mai merg ca alta data, terminalele mobile se vand ca painea calda. O investitie in acest domeniu este nu doar justificata, cat si indicata. Timid, dar sigur, firma americana isi face simtita prezenta si aici prin produse competitive. Linia Venue reprezinta varful de lance al acestei “invazii”. Pentru a avea un succes mai mare, dar si pentru a acoperi o piata cat mai larga, Dell a realizat produse care ruleaza atat Android cat si Windows 8. Nu demult v-am prezentat terminalele ce ruleaza Android, Dell Venue 7 si 8. Astazi a venit vremea celor care sunt puse in miscare de WP8, Venue Pro 8 si 11.

Linia Venue Pro este dedicata sistemului de operare produs de Microsoft. Desi nu detine o cota mare de piata, acest ecosistem promite inca destul de multe si poate ajunge in viitor un competitor de luat in seama pe aceasta piata destul de dinamica. Gigantii din industria PC fac trecerea mai greu spre piata mobila, referindu-ne aici la Intel, Microsoft sau chiar Dell. Totusi, treptat, ei incep sa isi faca tot mai mult simtita prezenta si sa devina amenintatori pentru “clasicii” pietei. Venue Pro poate reprezenta un dispozitiv care sa spuna ceva pe piata tabletelor, cel putin a celor ce ruleaza WP8. Produsul nostru este vazut drept un competitor pentru Surface 2 Pro, careia ii vom dedica un articol special ulterior. Ambele modele ale gamei, Venue Pro 8 si Venue Pro 11, sunt realizate in jurul unor solutii de procesare oferite de Intel. Totodata, aspectul acestora este placut, simplu si elegant, un stil devenit specific celor de la Dell. Calitatea materialelor este deosebita. Constructia solida, caracteristicile tehnice de invidiat dar si Windows 8.1, fac din acest produs unul de luat in seama pe un segment de altfel extrem de dur.

Modele disponibile:

Dell Venue Pro 8- diagonala de 8 inch

Dell Venue Pro 11- diagonala de 11 inch

Poze Dell Venue Pro

Procesor Dell Venue Pro (CPU)

Prezenta Intel pe piata mobila este tot mai puternica, mai ales dupa lansarea ultimelor modele de procesoare, care permit o performanta foarte buna, la un consum mic. Asa cum am spus, linia Venue, indiferent ca vorbim despre produsele ce ruleaza Android sau WP8, este realizata in jurul unor procesoare marca Intel, un mai vechi partener al celor de la Dell. Astfel, modelul superior, cel de 11 inch, beneficiaza de un CPU standard Intel Baytrail Z3770, un quad-core nativ, capabil sa ruleze la 1,46 GHz. Realizat pe o litografie de 22 nm, acest procesor consuma extrem de putin, lucru foarte util pentru un dispozitiv mobil. Modelul de 8 inch include un CPU ceva mai “lenes”, un Intel Baytrail Z3740, care este insa destul de performant. Acesta este tot un quad-core, realizat pe litografie de 22 nm, dar care ruleaza “doar” pana la 1,33 GHZ. Ambele procesoare ruleaza orice fara probleme, ajutate fiind de memoria RAM standard de 2 GB. Exista posibilitatea, mai ales pe Venue Pro 11, sa se realizeze configuratii diferite ce includ chiar procesoare Intel Haswell Core i3 sau Core i5 ( Pentium 3560Y, Core i3 4020Y, Core i5 4210Y, Core i5 4300Y), dar si memorie RAM de 4 Gb sau chiar 8 GB, in functie de buget.

Placa video Dell Venue Pro (GPU)

Daca pe partea de procesoare exista diferente intre modele, pe parte de procesare grafica ambele ofera aceeasi solutie standard, existenta in procesor. Vorbim despre un GPU Intel® HD Gen 7 Graphics ce poate rula pana la 667 MHz. Totusi, modelul de 11 inch, permite si un GPU Intel® GT2 Graphics, mai nou si mai performant. Jocurile, cate sunt ele, dar si alte aplicatii, vor rula lin, fara probleme.

Display Dell Venue Pro

Si panourile grafice sunt diferite, in functie de model. Astfel, Venue Pro 8 prezinta un IPS de 8 inch, multitouch, capacitiv cu o rezolutie de 1280×800 pixeli. Modelul superior, Venue Pro 11, are un ecran de 10,8 inch, multitouch, capacitiv, un IPS LCD FullHD 1920×1080 pixeli. Unghiurile de vizionare sunt foarte bune, iar luminozitatea nu ne face probleme indiferent de conditiile de folosire a tabletei.

Alte functii Dell Venue Pro

  • – Produsele noastre vin cu doua camere:  cea frontala de 1,2 MPx. utila in cazul unor apeluri video, si cea din spate, de 5 MPx, care reuseste sa realizeze fotografii decente (Dell Venue 8), sau de 2 MPx cea frontala si 8 MPx cea din spate (Dell Venue 11). Totusi, nu credem ca veti cumpara aceste tablete pentru fotografii.
  • – Capacitatea de stocare variaza in functie de model. Astfel, modelul inferior, de 8 inch, beneficiaza de 32 GB sau 64 Gb onboard, dar si de slot microSD. Modelul superior aduce mai multe configuratii ce includ 32, 64, 128 sau chiar 256 GB onboard plus slot microSD de pana la 64 GB.
  • – Conectivitatea este buna, produsul asigurand Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/, dual-band, dar si Bluetooth 4.0 sau NFC (Dell Venue Pro 11). Exista un port USB 2.0 pe modelul de 8 inch si unul USB 3.0 pe cel de 11 inch, sau iesire HDMI pe acelasi model superior.
  • – Ambele modele sunt puse in miscare de Windows 8.1 Amber.

Unboxind and Video review Dell Venue Pro

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii

Dell Venue Pro se doreste a fi o alternativa la nou lansatul Surface 2 Pro, un produs ce aduce ceva nou pe o piata a tabletelor extrem de efervescenta. Daca doriti putere de lucru mare, la un pret pe masura, aceasta tableta poate fi alegerea ideala. Dell Venue Pro arata intentiile clare ale firmei producatoare de a se adresa unei palete cat mai mare de clienti si poate deveni un produs de succes al acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>