Oct 12

Tableta Dell Venue reviewDell este o companie care reuseste inca sa vanda produse destul de bune. Firma americana se axeaza pe piata PC-urilor traditionale, fie ele desktop-uri sau laptop-uri. Totusi, boom-ul de pe piata dispozitivelor mobile nu i-a lasat rece pe americani, ei incercand sa patrunda si pe acest segment. Experienta de pe piata Pc-urilor a fost folosita pentru a realiza aceasta trecere. Apar astfel produse interesante, care pot spune ceva intr-un domeniu al inovatiei continue. Dell a folosit pentru produsele sale configuratii care se concentreaza in jurul unui chipset Intel, gigantul de pe piata microprocesoarelor fiind un mai vechi colaborator. Aceasta viziune este surprinzatoare deoarece majoritatea marilor producatori au la baza produselor o solutie ARM. Eforturile Intel de a realiza procesoare cat mai bune pentru segmentul mobil sunt remarcabile. Totodata, tabletele Dell ruleaza fie Android, fie Windows. Este clar ca se urmareste o mai buna acoperire a pietei, pentru a venii in intampinarea nevoilor tuturor clientilor.

Zilele trecute Dell a anuntat noi tablete din seria Venue. Astazi ne vom concentra pe cele care ruleaza Android. Este vorba despre Dell Venue 7 si Dell Venue 8. Lansarea lor se preconizeaza a fi in a doua jumatate a acestei luni. Desi am pomenit doua tablete, le vom trata ca pe un singur produs, deoarece sunt foarte asemanatoare, diferentele fiind minime (ele fiind prezentate mai jos). Configuratia anuntata, desi nu este una de varf, este totusi una foarte buna, capabila sa ruleze lejer cam orice de pe piata. Din fotografiile prezentate de producator, remarcam aspectul simplu si simpatic al acestor produse. Daca varianta pe negru se prezinta sobru si elegant, cea pe rosu este destul de atractiva si placuta. Dell Venue reprezinta incercarea americanilor de a se face remarcati anul acesta prin produse atractive, atat ca design, cat si prin configuratiile care reusesc sa faca fata provocarilor cotidiene. Aceste tablete sunt produse interesante, avand in vedere numele lor, dar si raportul calitate pret final.

Modele disponibile:

  • Dell Venue 7- diagonala de 7 inch
  • Dell Venue 8- diagonala de 8 inch

Poze Dell Venue

dell-venue-8-tablet-big

Procesor Dell Venue (CPU)

Cum am spus in randurile de mai sus, producatorul american s-a concentrat in jurul unei solutii oferite de Intel. Gigantul procesoarelor a reusit sa ofere in ultima vreme solutii mobile destul de interesante si competitive, in lupta sa cu arhitectura ARM, mult mai utilizata pe segmentul mobil. Solutia aleasa a fost un chipset Intel Z2580. Acesta cuprinde un procesor Intel Clover Trail, un dual-core capabil sa ruleze la 1,6 GHz (Venue 7), sau la 2 GHz (Venue 8). Lucrurile nu sunt foarte clare, deoarece unele site-uri prezinta aceeasi frecventa de rulare la ambele modele. Indiferent cum ar fi, procesorul este acelasi, el fiind capabil sa ruleze orice aplicatie de pe piata. Memoria RAM prezenta este aceeasi pe ambele modele, avand valoarea de 2 GB.

Placa video Dell Venue (GPU)

Solutia Intel aleasa ofera si un procesor grafic integrat. Chipsetul Z2580 Atom cuprinde un GPU PowerVR SGX 544 MP2, capabil sa ruleze la 533 MHz. Acest procesor grafic reuseste sa faca fata joucrilor, fie ele vechi sau mai noi.

Display Dell Venue

Ambele modele prezinta acelasi ecran, un IPS cu rezolutia de 1280×800. Diagonala difera in functie de model, Venue 7 avand un display de 7 inch, iar Venue 8 unul de 8 inch. Evident ecranul este multitouch, capacitiv. Unghiurile de vizionare sunt foarte bune, la fel si contrastul sau luminozitatea (vorbim doar despre un IPS).

Alte functii Dell Venue

  • – Tableta vine cu doua camere: una in spate, de 3MP, si una in fata, fie VGA (Venue 7), fie de 2MP (Venue 8). Valorile acestor camere nu sunt extraordinare.
  • – Capacitatea de stocare este de 16 Gb, pentru Venue 7 sau de 16/32 Gb, pentru modelul superior, Venue 8. Ambele tablete au sloturi de card MicroSD.
  • – Despre partea de conectivitate nu avem multe informatii, dar nu pot lipsi conexiunea Wi-Fi sau Bluetooth-ul.
  • – Ambele modele sunt puse in miscare de Android 2.2 Jelly Bean, preconizandu-se un update la Android 4.3 KitKat.

Unboxing and Video Review Dell Venue

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Dell Venue se anunta a fi o tableta interesanta, mai ales pentru cei care sunt fani Android, dar care vor un produs marca Dell. Renumele acestei firme poate atrage numerosi cumparatori. Totusi, experienta americanilor pe acest segment nu este mare. Dell Venue incearca sa fie un succes, produsul fiind unul destul de atractiv, mai ales prin prisma faptului ca este construit in jurul unui chipset Atom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>