Jun 13

Tableta E-Boda Intelligence i100 reviewE-Boda este un jucator local, destul de vechi in peisajul electronicelor romanesti. In ciuda acestui lucru, aceasta firma nu are o mare experienta pe piata tabletelor, chiar daca anul trecut au aparut cateva tablete purtand semnatura acesteia. De regula, segmentul vizat de un asemenea producator este cel de jos, entry-level, acolo unde investitiile in tehnologie sunt mai reduse. Cei mici incep aici afacerea, deoarece este mai usor de rezistat. Aceasta politica este destul de comuna la noi, Allview fiind exemplul cel mai graitor. In acelasi timp, in ultima vreme vedem cum cumparatorul european achizioneaza o tableta nu in functie de brand, ci in functie de raportul calitate-pret. Aceasta este sansa acestor mici jucatori, care nu simbolizeaza mai nimic din punct de vedere al imaginii. Cu un produs ieftin si bun, iti poti crea un nume.

Recent, E-Boda a anuntat o tableta entry-level, cu un nume interesant: Intelligence i100. Partea de design nu ne da pe spate, pastrandu-se aspectul clasic, oarecum comun al tabletelor de astazi. Specificatiile sunt interesante, iar pretul este unul deosebit. Pentru ceva mai mult de 300 de lei, primim un procesor Intel Atom Z2520, 1 Gb memorie RAM, dar si Android 4.4 KitKat. Asadar, raportul calitate-pret este unul ce atrage. Nu trebuie sa ne facem iluzii si sa credem ca punem mana pe cea mai noua tehnologie, iar pretul este cumva gresit. Nu avem de a face cu vreun varf de gama, dar trebuie sa recunoastem ca, oricum am privi lucrurile, pretul este unul bun pentru ceea ce ne este oferit. In ultima vreme tehnologia este extrem de accesibila, specificatii ce pana nu demult erau apanajul clasei mijlocii, au devenit astazi ceva comun, iar pretul este unul extrem de mic, inimaginabil alta data. Asadar, Intelligence i100 reprezinta o alegere inteligenta pentru cei ce doresc o tableta ieftina, buna, fara vreun nume renumit pe spate, dar care incearca sa multumeasca prin ceea ce ofera.

Poze E-Boda Intelligence i100

intelligence-i100-front3

Procesor E-Boda Intelligence i100 (CPU)

Asa cum am zis, avem de a face cu un procesor deosebit, unul oarecum diferit pentru acest tip de produse. Producatorul roman a apelat la o solutie oarecum exotica, un Intel Atom Z2520 Clover Trail+, ce ne ofera doua nuclee de procesare X86 la 1,2 GHz. Desi nu putem spune ca puterea de lucru este impresionanta, totusi acest tip de procesor are o arhitectura diferita de mult utilizata arhitectura ARM, omniprezenta pe aceste dispozitive. Investitiile masive ale celor de la Intel se vad, marele producator de procesoare reusind sa ofere, in sfarsit, o solutie capabila sa se lupte de la egal la egal cu mult mai cunoscuta arhitectura ARM. Nu putem decat sa salutam aceasta miscare, diversitatea si concurenta fiind benefica. Memoria RAM de 1 Gb reprezinta un sprijin real pentru procesor, aplicatiile uzuale ruland destul de bine.

Placa video E-Boda Intelligence i100 (GPU)

Partea de prelucrare grafica a beneficiat si ea de atentia cuvenita. Solutia aleasa, un GPU PowerVR SGX544 MP2, este una destul de veche, dar care si-a demonstrat puterea in timp, pe numeroase produse. Jocurile mai vechi vor rula in conditii optime, dar cele mai noi, mari consumatoare de resurse, ne vor impinge spre alt produs.

Display E-Boda Intelligence i100

Ecranul acestui dispozitiv este unul fara pretentii. Vorbim despre un panou de 7 inch, capacitiv si multitouch, cu o rezolutie modesta de 1024 x 600 pixeli. Nimic iesit din comun, totul incadrandu-se in limitele clasei inferioare.

Alte functii E-Boda Intelligence i100

– Sunt prezente doua camere fara pretentii: cea din spate are o rezolutie de 2Mpx si cea frontala o rezolutie VGA. La acest nivel nu putem vorbi de performanta.

– Cei 8 Gb memorie onboard pot fi extinsi cu inca 32 Gb prin slotul de card existent.

– Conectivitatea se prezinta destul de bine, avand in vedere pretul acestui produs: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, port USB prin care se poate realiza conexiunea cu modemuri 3G externe.

– Bateria ne promite o autonomie de 4 ore, lucru de asteptat la un asemenea produs.

– Android 4.4 KitKat pune in miscare aceasta tableta, lucru de apreciat pentru o tableta romaneasca de acest nivel.

Unboxing and Video Review E-Boda Intelligence i100

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret


Concluzii
E-Boda Intelligence i100 reprezinta o surpriza placuta prin cele cateva puncte tari prezentate mai sus. La un asemenea nivel, specificatiile si pretul joaca un rol esential. Tableta noastra ne surprinde prin cateva lucruri, fapt ce ar putea avea urmari pozitive in vanzari. Recomandam E-Boda Intelligence i100 celor ce doresc o tableta interesanta, capabila sa ofere o experienta de lucru completa la un pret foarte mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>