Sep 18

Tableta E-Boda Izzycomm Z70 reviewPiata locala a tabletelor cunoaste o crestere sustinuta de ceva vreme. Totodata exista cativa producatori locali care se lupta acerb sa reziste asediului marilor nume externe. Printre acestia se regaseste si E-Boda. Avand in vedere statutul acestor producatori, misiunea lor este foarte grea, deoarece produsele oferite trebuie sa prezinte numeroase puncte de atractie, capabile sa creasca interesul cumparatorilor. Totusi, acesti producatori au avantajul cunoasterii pietei locale destul de bine. Nevoile consumatorilor romani sunt astfel mai bine vizualizate si transpuse intr-un anume produs. Totodata, trebuie gasit acel echilibru intre calitate si pret. De regula, produsele romanesti au un pret mai mic decat cele din exterior, dar acest lucru nu trebuie sa se revada in calitatea materialelor, care trebuie sa fie buna. E foarte interesant de urmarit felul in care aceste firme locale reusesc sa abordeze piata, gasind (sau nu) echilibrul intre calitate si pret.

Firmele romanesti s-au indreptat de regula pe segmentul de tablete low-end. Acesta, desi nu implica ultimele “cuceriri” tehnologice, este deosebit de dur si selectiv, deoarece implica multe nume, dar si nevoia gasirii unui pret cat mai bun pentru o calitate cel putin acceptabila. Astazi va vom prezenta un produs care reuseste sa ne atraga prin ceea ce ofera, dar si prin pret. Este vorba despre ultima tableta a celor de la E-Boda, Izzycomm Z70. Acest produs mobil este primul cu conectivitate 3G aflat in oferta lor. Motivatia aparitiei acestui dispozitiv ne este data chiar de CEO E-Boda Alexandru Dragoiu care spune: “Am ales sa integram conectivitatea 3G intr-un model de tableta cu display de 7″, pentru a le oferi utilizatorilor nostri mai multe posibilitati de comunicare in miscare. Astfel, fie ca aleg sa navigheze pe Internet folosind date mobile, fie prin Wi-Fi, acestia sunt in permanenta conectati”. Pretul extrem de redus, posibilitatile tehnice acceptabile ale acestei tablete, dar si aspectul placut, pot face din E-Boda Izzycomm Z70 un punct de atractie al acestei toamne.

Poze E-Boda Izzycomm Z70

prezentare_z70

Procesor E-Boda Izzycomm Z70 (CPU)

Fiind un model entry-level, aceasta tableta nu putea avea un procesor de ultima generatie. Pretul urmarit dar si clasa avuta in vedere nu ii lasa producatorului prea mult spatiu de manevra. Totusi, calitatile acestui CPU sunt puterea de procesare decenta, dar si consumul redus, fapt ce sporeste autonomia produsului. Construita in jurul unui chipset MediaTek MT8377, Izzycomm Z70 prezinta un procesor Dual Core ARM Cortex-A9 de 1,2 GHz capabil sa duca in spate operatiuni de baza precum navigarea pe internet, rularea colectiei muzicale sau de filme, dar si unele jocuri simple. Accentul este pus nu pe putere ci pe mobilitate extrema. Memoria RAM este de 512 Mb, o cantitate mica, care ar putea “provoca” unele intarzieri in rularea aplicatiilor.

Placa video E-Boda Izzycomm Z70 (GPU)

Fiind asadar un dispozitiv ieftin, pretul implica unele compromisuri. Fiecare produs urmareste anumite tinte, iar aceasta tableta nu doreste rularea ultimelor jocuri. Procesorul grafic se descurca bine in afisarea paginilor web sau in rularea unui film si a jocurilor simple. Vorbim despre un GPU PowerVR SGX 531, care consuma putin si ofera puterea de procesare necesara acestui produs.

Display E-Boda Izzycomm Z70

Ecranul este unul normal pentru acest tip de produs: un panou TFT de 7 inch, cu rezolutie de 800 x 480 pixeli, capacitiv, multitouch in 5 puncte. Nimic iesit din comun. Luminozitatea este buna, iar culorile acceptabile.

Alte functii E-Boda Izzycomm Z70

  • – Produsul vine cu doua camere foto fara pretentii: cea frontala, utila in vederea unor apeluri video, are rezolutia de 0,3 Mp, iar cea din spate, cu rezolutie de 2 MP, capabila sa realizeze fotografii fara mari veleitati artistice.
  • – Capacitatea de stocare este standard pentru aceasta clasa: 4Gb memorie interna plus un slot MicroSD.
  • – Pe partea de conectivitate remarcam existenta unui adaptor wireless 802.11 b/g/n, a Bluetooth-ului 3.0., dar si a portului USB sau a unei cartele SIM capabila sa asigure conexiunea 3G.
  • – Android 4.1 pune in miscare aceasta “jucarie”.
  • – Grosimea de 11,3 milimetri dar si greutatea de 350 de grame fac din acest produs unul foarte usor de purtat oriunde.
  • – Bateria de 3100 mAh promite o autonomie de 5 ore.
  • – Produsul vine cu cateva aplicatii preinstalate interesante: Adobe Reader, Documents To Go pentru vizualizarea documentelor, Firefox, RoTaxi, dar si altele.

 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
E-Boda Izzycomm Z70 reprezinta o tableta ieftina, portabila, capabila sa isi realizeze cu brio tintele propuse. Neavand pretentii mari, urmarind sa satisfaca nevoile de baza ale unui utilizator normal, acest produs completeaza oferta tabletelor entry-level a producatorilor locali. Recomandam E-Boda Izzycomm Z70 celor care doresc un dispozitiv elementar si nu doresc sa dea pe el mai mult decat face.

1 comment

  1. marcela

    buna,am o tableta e-boda izzycomm z70 dar de cate ori bag sim in ea mi se spune ca nu are sim si nu pot folosi functia telefon.ce sa fac?va rog sa ma ajutati!multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>