May 29

Tableta Google Nexus reviewTableta Google Nexus review

Cum am zis nu demult, numele Nexus reprezinta ceva. In spatele acestui brand se afla marele Google. Acesta, prin parteneriate cu diferite firme, a reusit sa ofere publicului produse atractive, fie ca vorbim de telefoane inteligente, fie de tablete. Google Nexus s-a impus ca un produs de calitate, un produs foarte vandut si bine primit. Cum spuneam, piata tabletelor este foarte efervescenta. Ea are un potential urias, preconizandu-se cresteri in viitorul apropiat. De fapt, ne aflam in era post-pc, cand vechiul nostru PC va fi inlocuit cu dispozitive mobile inteligente, fie ele telefoane sau tablete. Astazi tot mai multi oameni intra pe internet de pe aceste terminale, lucru deosebit de important deoarece acesta este trendul, tendinta. Marii jucatori din industrie se afla intr-o lupta permanenta pentru o parte cat mai mare din piata. Felia fiind uriasa si interesul este unul extrem de mare. Inovatia joaca un rol esential. Produsele trebuie sa atraga pentru a fi vandute, un rol important avandu-l aspectul si specificatiile tehnice. In aceasta lume tulbure, mereu in miscare, o lume a inovatiilor continue, Nexus ramane o borna in ceea ce priveste calitatea.Tableta Google Nexus incearca sa duca mai departe linia acestei serii, valorile si ideile numelui purtat. Totodata, foarte interesant este faptul ca fiecare produs Nexus este realizat cu cate un mare producator, fiecare jucand un rol important in calitatea si aspectul produsului. Practic, fiecare produs din aceasta serie, poarta amprenta Google, dar si a producatorului, mereu altul. Acest lucru este vizibil si la produsul prezentat astfel. Se observa existenta a doua modele: tableta Google Nexus 7 si tableta Google Nexus 10. Fiecare dintre ele are o nota distincta, fiind ca „doi frati” diferiti dar si asemanatori in acelasi timp. In rest putem vorbi de doua produse diferite, fiecare cu caracteristicile lui, dar si cu o personalitate proprie bine definita. Totusi, aceste dispozitive au multe lucruri in comun. Aspectul este asemanator, tinand cont insa de diferenta de diagonala dintre cele doua. Tabletele Nexus ataca piete diferite, incercand insa sa loveasca in eternul dusman iPad, fie el Mini sau nu. Un lucru interesant este faptul ca Google Nexus 7 este produs in colaborare cu Asus, iar Google Nexus 10 in colaborare cu mai vechiul „amic” Samsung. Fiecare producator si-a lasat amprenta asupra produselor, respectand totusi linia impusa de numele Nexus. De asemenea, varianta de 7 inch este produsa in 2012, iar cea de 10 inch anul acesta. Specificatiile sunt foarte interesante si vom prezenta mai jos cateva dintre ele, cele mai importante. Un lucru este interesant: aceste modele, diferite si asemanatoare in acelasi timp, incearca sa fie raspunsul gigantului Google la produsele Apple: iPad si iPad Mini.

Modele disponibile:

  • Google Nexus 7– cu diagonala de 7 inch
  • Google Nexus 10– cu diagonala de 10,1 inch

Poze Tableta Google Nexus 7

2 img245668_07052013153532_0

Poze Tableta Google Nexus 10

3 4

Procesor Tableta Google Nexus (CPU)

Desi poarta acelasi nume, vorbim totusi de doua produse oarecum diferite, fiecare cu procesorul sau. Astfel Google Nexus 7 vine echipat cu un quad-core Cortex-A9 Nvidia Tegra 3, tactat la 1,3 GHz, o solutie foarte buna la moamentul aparitiei (2012), foarte competitiva si azi. Google Nexus 10 beneficiaza de un procesor diferit, un dual-core la 1,7 GHz pe ARM Cortex-A15, Exynos 5250. Amandoua procesoare sunt competitive si fac fata oricaror aplicatii. Nexus 7 are 1Gb RAM, Nexus 10 vine cu 2GB RAM.

Placa Tableta Google Nexus (GPU)

Si procesorul video este diferit. Nexus 7 are un ULP GeForce, un procesor grafic bun, iar Nexus 10 beneficiaza de un Mali-T604, o solutie mobila de tip quad-core, foarte competitiva. Jocurile ruleaza cursiv, fara probleme.

Display Tableta Google Nexus

De asemenea, acesta este diferit. Nexus 7 are un display de 7 inch, un IPS de cu rezolutie 1280×800 pixeli, 216 ppi, multitouch, capacitiv. Unghiurile de vizionare sunt bune, culorile calde si naturale. Claritatea ecranului este deosebita, luminozitatea de asemenea. Nexus 10 prezinta un Super PLS TFT de 10.1 inch cu rezoluție 2560×1600 pixeli, 299 ppi, protejat cu sticla Corning Gorilla Glass 2. Vorbim de un ecran incredibil, unghiurile de vizionare foarte bune, claritatea, luminozitatea, calitatea culorilor, toate sunt la extrem.

Alte Functii Tableta Google Nexus

  • – Nexus 7 are o camera foto frontala, de 1,2 Mp pentru apeluri video. Nexus 10 are o camera de 5 Mp ce are capacitatea de a filma la 1080p, cu autofocus, LED Flash, dar si o camera secundara de 1,9 Mp, pentru apeluri video. Totusi, nu calitatea camerei foto se cauta la tablete.
  • – Capacitatea de stocare este de 8/16 Gb (Nexus 7) si 16/32 (Nexus 10), fara a beneficia de slot pentru card. Acest lucru poate constitui un minus, nu foarte mare insa.
  • – Conectivitatea este foarte buna, Nexus 7 beneficiind de Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth, NFC, microUSB, iar Nexus 10 Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, DLNA, bluetooth 3.0, NFC, microUSB.
  • – GPS-ul nu putea lipsi, Nexus 10 beneficiind si de tehnologia GLONASS.
  • – Terminalul este pus in miscare de Android 4.2.2 Jelly Bean. Pentru ca vorbim de un Nexus, vorbim si de optimizare extrema si de update-uri foarte prompte. Totul merge bine, fara probleme, fara sacadari.
  • – Bateria de 4325 mAh(Nexus 7) sau de 9000 mAh (Nexus 10) se prezinta bine, evident in functie de tipul de utilizare.
  • – Lipsa modulului 3G ar putea constitui un minus.

Unboxing Tableta Google Nexus 7

Unboxing Tableta Google Nexus 10

Concluzie

Tableta Google Nexus este un produs premium, unul foarte bun. Ambele variante atrag prin ceea ce ofera, adresandu-se unor piete diferite. Incercand sa loveasca in celebrul iPad, tableta Google Nexus vine cu tot ce e mai bun, rezultand un gadget extrem de competitiv. Recomandam acest produs tuturor care au nevoie de ceva bun si competitiv pe o piata deosebit de dura.

 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>