Jun 03

Tableta Horizon reviewTableta Horizon review

Piata tabletelor este deosebit de variata si interesanta. Este o piata in continua crestere, in vremuri, de altfel, tulburi. Producatori cunoscuti sau nu, giganti in domeniu sau no name, se grabesc sa ofere produse de diferite categorii la preturi variate. Oferta este extrem de bogata, existand tablete pe toate gusturile, pentru toate buzunarele. Acest aflux al producatorilor arata interesul acestora pentru ceva dinamic, ceva care se vinde destul de bine. Se pare ca cel putin viitorul apropiat apartine acestor dispozitive. Se proconizeaza ca ele vor inlocui in viitor calculatoarele, cel putin varianta desktop. Greu de crezut totusi acest lucru, dar este cert ca numerosi indivizi folosesc calculatorul doar pentru a consuma produse multimedia si pentru a intra pe internet. Acestia vor gasi mai practic un asemenea gadget, decat un PC fie el performant sau nu. Pretul tabletelor a scazut extrem de mult, fapt ce sporesc atractivitatea acestora. Exista, asa cum am mai zis, produse pentru toate categoriile de oameni. Tehnologia avansata a devenit foarte accesibila, la un pret bun. Piata tabletelor entry-level, este una extrem de competitiva. Daca in fata, la produsele premium, numele mari s-au stabilit deja, pe aceasta piata lupta este dura, zilnic prezentandu-se produse care atrag, apoi dispar, aparand altele si tot asa. Pentru a avea succes aici, numele nu prea conteaza. Foarte important este raportul calitate-pret. Ce oferi si mai ales la ce pret conteaza cu adevarat. Pentru acest segment tehnologia de ultima ora este inabordabila, ea fiind apanajul produselor premium, de varf. Totusi, aceasta piata nu se adreseaza celor avizi de tehnologie, ci celor care sunt foarte atenti cu banul lor, dar care vor o poarta spre lumea digitala.
Astazi avem bucuria de a prezenta un produs ce frapeaza prin pretul sau foarte bun: tableta Horizon. Ea vine in 3 variante, avand diferite dimensiuni. Se adreseaza astfel tuturor, vizand piete complementare. Desi numele nu spune mare lucru in aceasta industrie, cei de la Horizon fiind cunoscuti pe piata TV prin produsele destul de bune, la acest nivel acest impediment nu este foarte mare. Important este ce ofera si la ce pret. Pretul este, asa cum am zis, extrem de bun. Specificatiile arata bine pentru acest nivel. Acest produs, aceasta tableta Horizon poate reprezenta o alegere inteligenta pentru cei ce nu doresc mare lucru de la un asemenea gadget. De asemenea, nu trebuie sa avem mari asteptari de la ea, cei ce sunt avizi de tehnologie orientandu-se spre alte categorii. Este un produs simplu pentru cei ce doresc asa ceva.

Modele disponibile:

  • Horizon H710 7″                      – cu diagonala de 7 inch
  • Horizon H900D 9″                   – cu diagonala de 9 inch
  • Horizon H101D1HD 10.1″      – cu diagonala de 10.1 inch

Poze Tableta Horizon

1 2 GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA

Procesor Tableta Horizon (CPU)

Este unul destul de interesant si de competitiv, avand in vedere categoria sa. Totusi, acest procesor difera in functie de model. Astfel, modele de 7 si de 9 inch beneficiaza de un CPU dual-core Cortex-A8 tactat la 1,2 GHz. Modelul de 10,1 inch, vine cu un procesor mai bun, un dual-core Cortex-A9 la 1,6 GHz. Aceste procesoare se misca binisor, fiind ajutate de memoria RAM diferita ( modelele inferioare vin cu 512 Mb, iar cel de 10,1 inch cu 1Gb).
Placa video Tableta Horizon (GPU)
Procesorul video este acelasi la toate modele: Mali 400, un GPU ce asigura rularea jocurilor in conditii decente. Totusi, la un asemenea chipset nu se poate cere super-performanta.

Display Tableta Horizon

Dimensiunea difera, evident, in functie de diagonala. Modele de 7 si 9 inch vin cu un display mai simplu cu rezolutia de 800×480, multitouch, capacitiv. Modelul de 10,1 inch este mai avansat, de tip IPS, ce asigura unghiuri de vizionare foarte bune, avand o rezolutie de 1280×800. Evident si acest model este multitouch si capacitiv.

Alte Functii Tableta Horizon

  • – Aceasta tableta vine in diferite configuratii in functie de model. Astfel, modele de 7 si 9 inch beneficiaza de o singura camera, frontala, de 0,3 Mp. Aceasta este utila in vederea unor video-conferinte, fara a cere, insa, performanta. Modelul superior, de 10,1 inch, vine cu doua camere foto slabe: una in spate de 2Mp si una in fata de 0,3 Mp. Nu se poate cere mare lucru la acest nivel.
  • – Produsul vine in mai multe variante de stocare: 4 Gb pentru modelele de 7 si 9 inch si 8 Gb pentru cel de 10,1 inch. Aceste valori pot fi crescute cu ajutorul unui card microSD cu inca 32 de Gb.
  • – Partea de conectivitate este buna, produsul venind cu: Wi-Fi 802.11 b/g/n. Lipseste insa modulul 3G sau Bluetooth-ul.
  • – Terminalul este pus in miscare de Android 4.1Jelly Bean ( modelul de 10,1 inch) si de varianta Ice Cream Sandwich 4.0 (celelalte doua modele).
  • – Bateria are diferite valori in functie de model. Astfel, cel de 7 inch vine cu o baterie de 2400 mAh, cel de 9 inch cu una de 3500 mAh, iar cel de 10 inch vine cu una de 5000 mAh. Durata de viata este una bunicica, in functie de tipul de utilizare.
  • – Produsul vine cu mini USB pe toate variantele, iar varianta de 10 inch beneficiaza de un port HDMI.

Concluzie

Tableta Horizon pare destul de interesanta. Raportul calitate-pret este unul destul de bun si atractiv. De asemenea, ea vine in diferite variante, cumparatorul putand alege in functie de nevoile sale, fara a face compromisuri. Este un produs „onest”, ce nu ofera mai mult decat promite, dar nici mai putin. Tableta Horizon este adresata celor care nu vor sa arunce cu banii pentru a-si asigura accesul la internet sau pentru a viziona un film.

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>