Oct 05

Tableta HP ElitePad 900 reviewPiata tabletelor este foarte efervescenta. Numeroase produse apar zi de zi, unele reusind sa spuna ceva in acest domeniu, altele disparand foarte repede. Abundenta dispozitivelor din aceasta categorie se datoreaza trendului ascendent al pietei. Daca produsele I.T. clasice, calculatoarele, nu se mai vand ca alta data, dispozitivele mobile, fie ele telefoane inteligente sau tablete, reusesc sa dispara foarte repede de pe rafturi. Cumparatorii sunt multi si variati, acest lucru ducand la o oferta diversificata. Aceasta piata relativ neomogena avea la baza, pana nu demult, arhitectura ARM, care se remarca printr-o putere relativ mare de procesare si printr-un consum energetic extrem de redus. Totusi, in ultima vreme, in urma eforturilor Intel, care a “mirosit” oportunitatea, se observa aparitia tabletelor realizate in jurul procesoarelor acestui gigant. Acestea, realizate pe o alta arhitectura, sunt mai puternice si incep, in sfarsit, sa fie destul de economice, capabile sa motorizeze o tableta.

HP nu este o necunoscuta pentru multi dintre noi. Un nume mare, alta data urias, este puternic prezent pe piata laptop-urilor, unde are un cuvant greu de spus. Totusi, pe piata dispozitivelor mobile, producatorul american este inca un “novice”, desi incercarile sale sunt destul de vechi. Astazi va vom prezenta ultimul sau produs din aceasta categorie, o tableta destul de promitatoare, HP ElitePad 900. Desi are un pret destul de piperat, totusi acest lucru este explicabil prin faptul ca produsul nostru se adreseaza clasei business. Avand un design simplu, fara detalii inutile, HP ElitePad 900 are o carcasa din aluminiu, cu partea superioara din cauciuc. Acest dispozitiv nu aduce mari inovatii de design, aspectul sau fiind unul relativ comun. Totusi, calitatea materialelor este una deosebita, asa cum ii sta bine unui produs din clasa sa. Desi nu este foarte subtire, tableta este relativ usoara si extrem de portabila. Partea de specificatii ne atrage prin tehnologia de ultima generatie inclusa. Concluzionam ca cei ce doresc o tableta cu Windows 8, vor gasi acest produs foarte interesant, desi el prezinta si cateva puncte slabe.

Poze HP ElitePad 900

HP ElitePad 900

Procesor HP ElitePad 900 (CPU)

Asa cum am precizat mai sus, acest produs beneficiaza de un CPU Intel, cu tot ce inseamna acest lucru. Vorbim deci despre un procesor dual-core, capabil sa ruleze la 1,5 GHz, un Intel Atom Z2760 ce include si Intel Turbo Boost Technology sau Hyper-Threading Technology. Aplicatiile sau sistemul instalat, Windows 8, vor rula foarte bine. Memoria RAM prezenta are valoarea de 2 GB, o valoare mai mult decat buna.

Placa video HP ElitePad 900 (GPU)

Tableta noastra prezinta drept GPU o solutie grafica inclusa in procesor, Intel Graphics Media Accelerator. Fiind un produs business, HP ElitePad 900 nu a fost realizat pentru gaming. Totusi, jocurile pot rula destul de bine, solutiile Intel avand din ce in ce mai mult succes in acest domeniu.

Display HP ElitePad 900

Vorbim despre un ecran de 10,1 inch, un LCD LED capacitiv, multitouch, care beneficiaza de unghiuri de vizionare foarte bune. Totodata, rezolutia acestei tablete este de 1280 x 800 pixeli, una buna. Culorile sunt calde, iar luminozitatea excelenta, chiar in conditii de lumina puternica (produsul beneficiaza de un senzor de lumina ambientala). Corning Gorilla Glass 2 asigura protectia acestui display.

Alte functii HP ElitePad 900

  • – Produsul vine cu doua camere: una frontala de 2 MPx, utila pentru apelurile video, ea fiind capabila si de inregistrari video 1080p, si una in spate, de 8 MPx, cu blit LED, care realizeaza fotografii destul de bune.
  • – Capacitatea de stocare este de 32 sau 64GB, existand si posibilitatea extinderii printr-un card MicroSD.
  • – Conectivitatea este unul din punctele slabe ale acestui produs. De ce? Desi el este dotat cu Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0 HS, NFC, Ethernet, iesire VGA sau HDMI, totusi nu are nici un conector USB, o scapare impardonabila la acest nivel.
    – HP ElitePad 900 poate fi achizitionata cu un dock, foarte util pentru cei ce folosesc tableta la birou.
  • – Windows 8 pune in miscare acest produs. Totodata, exista cateva aplicatii preinstalate, destul de utile.
  • – Bateria are 2 celule, capabila de performante destul de bune.

Unboxing and VideoReview HP ElitePad 900


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
HP ElitePad 900 se doreste a fi o tableta performanta, adresata celor cu dare de mana, care nu se uita la bani atunci cand cumpara un asemenea dispozitiv. Cei care doresc Windows 8 pe un gadget mobil, vor gasi produsul foarte interesant. Calitatea materialelor, aspectul relativ comun, dar placut si serios, precum si performantele tehnice deosebite, fac din HP ElitePad 900 un dispozitiv interesant, capabil sa aduca numele HP in aceasta arena, a terminalelor mobile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>