Dec 07

Tableta iTAB 703 reviewPiata tabletelor ieftine cunoaste numeroase produse, care mai de care mai interesante. Totodata, exista o multitudine de producatori, fiecare incercand sa ofere ceva nou, diferit. Unii reusesc sa spuna ceva, altii dispar asa cum au venit. Acest segment, entry-level, este deosebit de dur, deoarece si oferta este foarte mare. Vanzarile mari ale acestor produse au atras ca un magnet numerosi investitori care au crezut ca dau lovitura. In fata marilor nume externe, sau a celor locale oarecum consacrate, este destul de greu de rezistat. Totusi, remarcam ca inca mai este loc pentru alti producatori, chiar daca am putea spune ca piata este saturata. Este si cazul unei companii locale romanesti, Infotouch, care s-a aventurat in aceasta lume destul de competitiva, cea a tabletelor ieftine. Cunoscand foarte bine piata locale si tinand cont de specificul ei, producatorii nostrii pot realiza vanzari extrem de bune, deoarece romanii sunt interesati de raportul calitate-pret mai mult decat de numele sau renumele unui producator.

Infotouch ne prezinta o tableta extrem de interesanta, la un pret imbatabil. Este vorba despre iTAB 703. Cu un aspect normal, oarecum comun, fara inovatii vizibile, dispozitivul de astazi incearca sa atraga clientii care doresc o tableta pentru necesitati de baza in lumea virtuala. Acesti clienti nu cauta nume mari sau tehnica de ultima generatie, ci cauta ceva bun si ieftin. Exact acelasi lucru ofera iTAB 703. Cei care doresc putere de procesare sau un look sofisticat vor cauta altceva. Totusi, aspectul acestui produs nu este urat. Materialele din care este facuta tableta noastra par de calitate buna. Partea de specificatii ne surprinde in mod placut, deoarece la un asemenea pret ne-am fi asteptat la mai putin. Cu surprize de genul acesta un producator de calibru mic poate supravietui. Cumparatorul va cantari foarte bine ceea ce ofera un produs si pretul acestuia, pentru ca, in cele din urma, sa faca alegerea perfecta. Iar acest dispozitiv poate fi o alegere buna, mai ales acum la sfarsit de an.

Poze iTAB 703

Procesor iTAB 703 (CPU)

Fiind o tableta entry-level nu trebuie sa ne asteptam la cine stie ce procesor. Totusi, remarcam un dual-core ARM Cortex A9 RK3168, tactat la 1,2 GHz. Acesta reuseste sa isi faca “norma” cu brio, avand in vedere ca este ajutat de memoria RAM de 1GB. Aceasta cantitate, normala pentru dispozitive de alta clasa, este un bonus pentru un produs de acest gen. Aplicatiile, dar si sistemul de operare, vor functiona bine, fara intarzieri sau probleme de aceasta factura.

Placa video iTAB 703 (GPU)

Producatorul a urmarit realizarea unui produs care sa se descurce bine pe partea de prelucrare video, dar care sa se mentina la un pret redus. In acest sens, s-a apelat la o solutie ieftina si destul de buna. Vorbim despre un GPU PowerVR SGX540. Jocurile vor rula destul de bine, avand in vedere totusi si clasa produsului nostru.

Display iTAB 703

La un asemenea pret, panoul nu poate fi foarte performant. Remarcam un TFT de 7 inch, cu o rezolutie de 1024×600 pixeli, capacitiv si multitouch. Calitatile acestui ecran nu sunt de speriat, dar se prezinta surprinzator de bine.

Alte functii iTAB 703

  • – Este prezenta o camera foto frontala, de 0,3 MPx, o valoare mediocra. Totusi, ea este utila pentru cei ce utilizeaza serviciile de apelare video.
  • – Memoria interna de 8 GB este o cantitate buna pentru nivelul acestei tablete, existand si un slot pentru card microSD.
  • – Partea de conectivitate este la nivel de baza: Wi-Fi 802.11b/g/n, port USB, HDMI, existand posibilitatea unei conexiuni 3G.
  • – Tableta este pusa in miscare de Android 4.2.2 Jelly Bean.
  • – Bateria de 2500 mAh permite o autonomie buna, care depinde, evident, de tipul de utilizare.
  • – Adaptorul OTG dar si castile prezente in pachet constituie un alt plus al acestui produs.

Unboxing and Video Review iTAB 703


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
iTAB 703 reprezinta o tableta entry-level la un pret foarte bun. Am punctat mai sus cateva plusuri ale acestui produs care vor reusi sa asigure vanzari destul de bune. Raportul calitate-pret este excelent. Recomandam iTAB 703 tuturor care doresc o tableta ieftina si buna pentru activitati de baza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>