Mar 02

Tableta Lenovo Miix 2 8″ reviewAnul acesta a cunoscut evenimente destul de importante. Un asemenea eveniment a fost achizitionarea Motorola Mobility de catre firma chineza Lenovo. Acest act remarcabil a surprins destui oameni, mai ales ca legendara firma americana intrase, nu demult, in portofoliul Google. Si totusi aceasta achizitie de senzatie a avut loc si ne arata ambitiile si “puterile” firmelor chinezesti. Lenovo s-a facut cunoscut de la inceput cu o asemenea miscare, prin cumpararea diviziei de calculatoare de la IBM. Se pare ca lumea tehnologica se reconfigureaza, iar chinezii joaca un rol nou si extrem de important. Am mai vorbit despre ascensiunea firmelor din China, Lenovo fiind doar un nume din aceasta “armata” ce doreste sa cucereasca topurile. Si lucrurile sunt destul de imbucuratoare pentru ei, deoarece aceste companii reusesc sa urce in clasamente.

Tabletele cu Windows 8 nu prea au prins la public, mai ales cele de 8 inch si mai ales in primul an. Totusi, ambitiile Microsoft sunt foarte mari, iar acest mini-esec nu i-a dat inapoi pe americani. Investitiile au crescut, fie ele in cercetare sau in publicitate. Astazi remarcam existenta unei game tot mai mari de tablete ce ruleaza sistemul de operare Windows. Interesant este ca s-a renuntat la dezvoltarea unei variante pentru ARM si s-a trecut, cu sprijinul masiv al Intel, cointeresat ca aceasta afacere sa reuseasca, la promovarea unei variante de Windows identica cu cea de pe desktop-uri. Succesul a sporit si, cum am spus, astazi exista numeroase tablete bune ce apartin acestui ecosistem. Un asemenea produs este si dispozitivul pe care il vom prezenta astazi, Lenovo Miix 2 8. Carcasa acestui produs este realizata din plastic de buna calitate ce asigura si o aderenta excelenta. Constructia este solida, materialele folosite fiind de calitate superioara. Cu un aspect simplu si elegant, aceasta tableta iese in evidenta, reusind sa atraga prin look-ul sau. Partea de specificatii tehnice impresioneaza, cumparatorul avand in buzunar un PC in miniatura. Procesoarele X86, clasice, folosite ani la rand pentru PC-uri si laptop-uri, au ajuns, in sfarsit, sa reprezinte un rival pe masura pentru “tinerele” procesoare ARM. Puterea de procesare foarte mare a fost dublata de scaderea dimensiunilor, dar si de o eficienta energetica deosebita. Astfel, prin sprijinul Intel, reusim sa avem tablete ce promit o putere de procesare similara cu cele ale vechilor calculatoare. Lenovo Miix 2 8 este un asemenea produs, menit sa ofere multe la un pret corect.

Poze Lenovo Miix 2 8

Procesor Lenovo Miix 2 8 (CPU)

Cheia acestui produs se regaseste in puterea mare de procesare. Consumul a fost redus, ajungandu-se astazi la o tableta performanta si eficienta. Intel Atom Z3740 reprezinta chipset-ul in jurul caruia a fost construit produsul de astazi. Avand un procesor nou, din familia Bay Trail, un quad-core x86-64 Atom, tactat la 1,33 GHz, Lenovo Miix 2 8 se descurca excelent in rularea aplicatiilor ce altadata erau apanajul PC-urilor clasice. Practic, ajutat de cei 2 GB memorie RAM, produsul nostru reprezinta un calculator in miniatura.

Placa video Lenovo Miix 2 8 (GPU)

Solutiile grafice integrate realizate de Intel reusesc, in ultima vreme, sa rivalizeze cu cele ale marilor producatori dedicati nVidia sau AMD. Acest lucru este valabil pe piata PC-urilor. Folosindu-se de acea experienta, cei de la Intel au reusit sa realizeze un procesor grafic capabil sa asigure un raport resurse consumate-putere de procesare adaptat pietei mobile. Solutia Intel HD Graphics ce se regaseste pe tableta noastra reuseste sa se descurce excelent in viata de zi cu zi. Totusi, nu va asteptati sa rulati cele mai solicitante jocuri pentru PC pe acest produs. Nu uitati ca aveti in mana “doar” o tableta!

Display Lenovo Miix 2 8

Panoul folosit pe acest produs este unul bun, un IPS multitouch, capacitiv de 8 inch. Rezolutia de 1280 x 800 pixeli se regaseste pe majoritatea tabletelor de 8 inch cu Windows 8. Unghiurile de vizionare sunt excelente, culorile la fel, iar luminozitatea multumitoare. Vorbim asadar despre un ecran normal pentru gama acestui produs.

Alte functii Lenovo Miix 2 8

  • – Remarcam existenta a doua camere: una frontala, de 2 MPx, foarte buna pentru apeluri video, si una in spatele tabletei, cu o rezolutie de 5 MPx, capabila si de inregistrari video 1080p. Desi fotografiile si filmarile sunt bune, nu credem ca veti cumpara aceasta tableta pentru acest lucru.
  • – Capacitatea de stocare onboard este de 64 Gb (36 Gb utilizabili), dar ea poate fi extinsa printr-un slot de card microSD.
  • – Conectivitatea existenta este buna: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, port USB, DLNA, Miracast.
  • – Windows 8.1 motorizeaza aceasta “jucarie”.
  • – Bateria de 4730 mAh asigura o autonomie buna, ce depinde insa de tipul de utilizare.

Unboxing and Video Review Lenovo Miix 2 8


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret
Okazii Verifica Pret La: Okazii verifica pret

Concluzii
Lenovo Miix 2 8 reprezinta “noul val” de produse ce ruleaza sistemul de operare al celor de la Microsoft. Progresul fata de “prima linie” de asemenea dispozitive este evident. Astazi, prin eforturile Intel, s-a reusit adaptarea puterii de procesare a PC-urilor la piata mobila. Recomandam Lenovo Miix 2 8 celor ce doresc putere mare de procesare, dar si mobilitate deosebita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>