Nov 18

Tableta Microsoft Surface Pro 2 reviewFirma Microsoft este deosebit de activa pe piata in ultima perioada. A cumparat Nokia intr-o tranzactie ce a generat numeroase discutii, a adus la zi principalul produs al sau, sistemul de operare Windows, prin varianta 8.1, a anuntat lansarea noii sale console Xbox One, pentru a nu aminti decat cele mai mari miscari. Acestea arata eforturile gigantului I.T. de a se adapta noilor conditii ale pietei. Totodata, firma americana incearca sa nu ramana in urma pe nici un segment, un plan ambitios dar care poate avea efecte benefice in viitor. Achizitionarea Nokia ne demonstreaza inca o data intentiile clare pe segmentul mobil. Ascensiunea acestei piete i-a prins nepregatiti pe americanii lui Bill Gates. Majoritatea telefoanelor inteligente, dar si a tabletelor, ruleaza Android, un lucru inacceptabil pentru Microsoft, dar care a fost posibil si datorita lor. E clar, lucrurile se schimba, iar gigantul american nu vrea sa ramana pe dinafara.

Pe langa toate miscarile de mai sus, trebuie sa remarcam lansarea ultimelor tablete din gama Surface. Neavand foarte mare succes cu prima linie, Microsoft a invatat din greseli si a lansat noi produse mai interesante. Astazi ne vom ocupa despre Surface Pro 2, urmand ca intr-un alt articol sa ne aplecam si asupra Surface 2. Aceasta tableta incearca sa aduca la zi vechiul produs Surface Pro. Totodata, concurenta puternica nu doar cu rivalii ce ruleaza Android, dar si cu cei ce folosesc Windows 8, a obligat la un efort mai mare de inovatie. Tableta noastra se prezinta extrem de bine sub toate aspectele. Vizual, nu remarcam mari schimbari fata de generatia anterioara, pastrandu-se aceleasi linii sobre, elegante. Totusi, Surface Pro 2 este mai subtire si mai usor decat predecesorul sau, carcasa fiind realizata doar din doua bucati. Partea de specificatii este dezvoltata armonios, “scheletul” acestui produs fiind unul performant, in pas cu ritmul de dezvoltare al tehnologiei. Windows 8.1 va motoriza acest gadget, iar Office 2013 Home and Student va fi inclus in pret. Se pare ca Microsoft doreste sa se foloseasca de toate atu-urile sale pentru a castiga o cota cat mai mare pe acest segment mobil.

Modele disponibile:

Surface Pro 2 64 GB – 4 GB RAM

Surface Pro 2 128 GB – 4 GB RAM

Surface Pro 2 256 GB – 8 GB RAM

Surface Pro 2 512 GB – 8 GB RAM

Poze Surface Pro 2

Procesor Surface Pro 2 (CPU)

Surface Pro 2 reprezinta, de fapt, un laptop ce se ascunde intr-o tableta. Vorbim asadar si de o arhitectura a procesorului specifica notebook-urilor. Acest lucru era evident, avand in vedere relatiile stranse intre Intel si Microsoft. Core i5-4200U reprezinta procesorul de pe aceasta tableta, un Haswell dual-core, tactat la 1,6 GHz, capabil sa ajunga prin Intel Turbo pana la 2,6GHz. Totodata, acest CPU prezinta Hyper Threading. Windows 8.1 pe 64 biti, dar si aplicatiile vor rula optim, beneficiind de 4 sau 8 GB de RAM, in functie de model.

Placa video Surface Pro 2 (GPU)

Intel a reusit treptat sa ofere solutii grafice destul de performante, ce se apropie de cele dedicate nVidia sau AMD. Aceste solutii onboard, incluse de fapt in procesor, se dovedesc din ce in ce mai bune. Produsul nostru beneficiind de un procesor Intel, include o solutie grafica realizata de acesta, un Intel HD Graphics 4400, capabil sa duca aplicatiile existente. Nu vom avea probleme legate de prelucrarea video a datelor.

Display Surface Pro 2

Desi acest produs are puterea unui laptop, totusi el este o tableta, ceea ce inseamna ca ecranul sau este unul adecvat. Vorbim asadar despre un display de 10,6 inch, multitouch in 10 puncte, ClearType Full HD(1920 x 1080). Calitatea imaginilor redate este deosebita. Contrastul este unul inalt, culorile prezentandu-se foarte bine.

Alte functii Surface Pro 2

  • – Produsul nostru vine cu doua camere cu specificatii apropiate. Vorbim despre doua camere de 1,2 MPx, capabile de filmari 720p. Aceste valori nu sunt deosebite, totusi nici nu ne asteptam sa fie avand in vedere ca vorbim despre o tableta.
  • – Capacitatea de stocare depinde in functie de model. Avem astfel SSD-uri de 62 GB, 128GB, 256GB sau 512GB. Exista si un cititor de card MicroSD.
  • – Conectivitatea este destul de buna, existand Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/, Bluetooth 4.0, dar si port USB 3.0. sau un mini DisplayPort 1.2. Lipseste conectivitatea LTE sau GSM, un punct slab al acestei tablete.
  • – Windows 8.1 Pro pune in miscare aceasta tableta.
  • – Achizitionarea acestui produs asigura 200 GB stocare in SkyDrive pe o perioada de doi ani. Totodata, exista numeroase accesorii, cum ar fi: Touch Cover 2 și Type Cover 2, o statie de andocare sau o editie limitata Arc Touch Mouse.

Unboxing and VideoReview Surface Pro 2


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Surface Pro 2 reprezinta un produs interesant prin ceea ce ofera. Cu un look placut, dar si cu specificatii deosebite, acest laptop ascuns intr-o tableta poate reprezenta o alegere inspirata. Surface Pro 2 inseamna o noua incercare a Microsoft de a se impune pe o piata “plina” de dispozitive Android sau iOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>