Jul 18

Tableta Microsoft Surface Pro ReviewTableta Microsoft Surface Pro Review

Pentru majoritatea oamenilor de afaceri prezenta unei tablete pe langa ultra performantul smartphone si desigur UltraBook-ul de cateva milioane este inevitabila. Necesitatea tabletelor a inceput sa creasca intr-un numar cat mai proportional, acestea fiind achizitionate in scopul de a gestiona date importante cat mai usor, dar cateodata si pentru a avea parte de acel mic ragaz de care toata lumea are nevoie, acesta fiind realizabil fie prin vizionarea unui scurt-metraj fie prin ascultare stilului de muzica preferat. Dupa ce si-a marcat prezenta in domeniul IT prin remarcabilele sisteme de operare din seria Windows, gigantul Microsoft a reusit inca odata sa uimeasca lumea tehnologica cu un produs inovator si futurist, cu suport pentru recentul Windows 8 si desigur pentru multe aplicatii software recente. Prin lansarea tabletei Microsoft Surface Pro, firma a reusit sa paseasca un nou prag intr-o lumea mult mai simpla in care lumea va fi renuntat de mult la laptop-uri si fiecare va purta in permanenta la el o tableta. Microsoft Surface Pro este o tableta multifunctionala, care poate inlocui cu simplitate laptop-ul la locul de munca, fiind mult mai practica si mai dorita. In cazul in care aveti nevoie de un grund rapid, Surface Pro este o tableta care are capacitatea de asi scoate la suprafata “laptop-ul” interior cu ajutorul tastaturii “de companie” pe care o poarta. Cand folositi acest gadget strict ca o tableta, va veti gandi ca e cel mai robust model din randurile tabletelor. Avand o greutate cu 39% mai mare decat iPad, acesta cantareste 907 g, si in raport cu marimea sa de 274.5 x 172 x 13.4 mm (WxDxH) care este cu 44% mai groasa ca tableta Appple, Surface Pro este in multe feluri dar cu siguranta nu se va simti ca o pana pe birou. Tableta este solida si bine construita dintr-un aliaj de magneziu denumit de Microsoft: „VaporMG”. Materialul se simte mult mai solid si mai rezistent, acesta reprezentand o schimbare reconfotanta fata de vechiul aluminiu utilizat de Apple.

Poze Microsoft Surface Pro

Procesor Microsoft Surface Pro (CPU)

In interiorul tabletei este regasit un set intreg de componente de laptop, astfel Surface Pro pune la pamant orice alt tip de tableta cand vine vorba de performanta maxima. Procesorul care alimenteaza cu putere tableta este un dual-core din seria Intel I Core, mai exact un Intel Core i5-3317U care face parte din seria Ivy Bridge. Functioneaza pe o frecventa standard de 1.7 GHz si ruleaza in jurul tehnologiei de 22 nm. De asemenea Intel Core i5-3317U este un model de procesor care se regaseste in multe UltraBook scoase pe piata.

Placa video Microsoft Surface Pro (GPU)

Fiind un produs multimedia, tableta functioneaza cu o placa video integrata. Intel HD Graphics 4000, ruland la o frecventa minima de 350 MHz avand capacitatea de a urca la o frecventa dinamica maxima de 1.05 GHz. Puterea placii video este destul modesta, aceasta permitand rularea decenta a unor aplicatii care necesita resurse video precum Adobe Photoshop sau 3DS Max, si evidenta vizionarea in format HD a filmelor preferate. Chiar daca este o placa video integrata, Intel HD Graphics 4000 detine o serie de caracteristici speciale precum Intel InTru 3D Technology, Intel Quick Sync Video si Intel Wireless Display.

Display Microsoft Surface Pro

Masurat pe diagonala, Surface Pro are un display TFT touchscreen capacitiv de 10.6 inch cu o rezolutie de 1080p (1920×1080),o densitate a pixelilor de 208 ppi si reproducere de culori intr-un numar de 16M (milioane). Din punct de vedere tehnic nu este la fel de “ascutit” ca display-ul montat pe tablete recum iPad 4 sau Galaxy Nexus 10, dar este temperat de redarea in format sub-pixel a Microsoft ClearType, care face sa arate textul mult mai clar decat ar fi.

Alte specificatii Microsoft Surface Pro

  • Tableta are montate doua camere pe fata si pe spate, ambele camere fiind full HD 720p “lifecam”.
  • Suport pentru card de memorie pentru microSDXC.
  • HDD cu o capacitate maxima de 64 GB si o memorie RAM de pana la 4 GB.
  • Detine suport audio in format MP3/WAV/eAAC+ player si suport video in format MP4/DivX/Xvid/H.264/H.263 player
  • Functioneaza pe sistemul de operare Microsoft Windows 8 pe 64 biti.
  • Detine o serie de functii suplimentare precum: accelerometru, compas si un senzor ambiental de lumina.

Unboxing Microsoft Surface Pro

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
Flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret

In concluzie Microsoft Surface Pro este o tableta care isi poate atribui o lunga serie de sarcini realizabile in proportie de 100%, devenind un gadget foarte practic si foarte usor de transportat, inlocuind de cele mai multe ori laptop-urile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>