Jul 31

Tableta Motorola XOOM reviewMotorola XOOM

Atunci cand iPad a fost lansat, prezenta competitorului acestuia a fost la mana timpului. Intr-un final un anume luptator s-a ridicat din armata celor de la Android, provenind din parteneriatul dintre Motorola si Google utilizand sistemul de operare Honeycomb pe o versiune 3.0. Motorola XOOM este o inovatie in randul tabletelor, care ar putea reprezenta urmatorul pas facut in evolutia tabletelor, datorita upgrade-ului facut de Google la partea de software, avand astfel posibilitatea accesarii benzii de internet Big Red 4G LTE. Xoom este o tableta foarte frumos construita, desi la prima vedere se poate crede ca are un aspect foarte comun. Acest concept poate se datoreaza din cauza formei tabletelor, care nu pot fi facute prea multe shimbari la ele sau Motorola nu isi da deloc silinta. Cu toate astea dupa forma generala si felul in care a fost construit XOOM pare mai mult sa semene cu un var mai periculos al iPad-ului. Spatele si partile laterale sunt din acelasi metal prelucrat, colturile sunt curbate iar partea din fata este evident ecranul intreg. Problema nu se pune pe faptul ca nu arata bine, ci mai mult pe originalitatea oferita in design. Din punct de vedere al performantelor XOOM functioneaza pe cel mai evoluat sistem de operare prelucrat de Android. Se poate observa clar ca acest sistem vine intr-o versiune mult mai coerenta si stabila iar schimbarile aduse nu sunt doar unele cosmetice. In ceea ce priveste aplicatiile, spre exemplu browser-ul care pare sa fie o versiune desktop a lui Chrome, se poate observa interventia celor de la Google utilizand cele mai familiare indicii si locuri. Pe langa oferirea vederilor mai mari si mai multe bunuri imobiliare, exista meniurile derulante (situate in coltul din dreapta sus), si mult mai multe dintre elementele de navigatie expuse. De fapt, in toate aplicatiile noi native, nu exista nici un buton de meniu prezent. Toate elementele-cheie ale navigatiei sunt in fata si in centru, de obicei, de-a lungul partii de sus a ecranului.

Modele disponibile

  • Motorola XOOM MZ601 (CPU: Dual-core 1 GHz Cortex-A9 / GPU: ULP GeForce)
  • Motorola XOOM MZ600 (CPU: Dual-core 1 GHz Cortex-A9 / GPU: ULP GeForce)
  • Motorola XOOM Media Edition MZ505 (CPU: Dual-core 1 GHz Cortex-A9 / GPU: ULP GeForce)

POZE Motorola XOOM

Procesor Motorola XOOM (CPU)

Spre deosebire de alte tablete, procesorul montat pe aceasta tableta numai este semnat de cei de la SnapDragon, ci de faimoasa firma NVidia. Puterea tabletei este data de un Tegra 2 AP20H, un dual core ARM Cortex-A9 de 1.0 GHz, care ruleaza in jurul tehnologiei de 40 nm si pe un set de instructiuni ArmV7.

Placa video Motorola XOOM (GPU)

Placa video este reprezentata de NVidia GeForce ULP, o placa video integrata in Tegra 2 SoC utilizata de cele mai multe ori la tablete si smartphone-uri Android. Aceasta placa are o frecventa de 300-400 MHz pe o tehnologie de 40 nm, ofera patru pixeli si patru shaderi vertex, cu support pentru OpenGL ES 2.0, 1.1 si OpenVG EGL 1.4.

Display Motorola XOOM

XOOM are un display TFT touchscreen capacitiv cu o diagonala de 10.1 inch, si o rezolutie maxima de 1280×800 pixeli. Are o reproducere in culori de 16.7M (milioane). Cu toate astea, densitatea pixelilor pare sa sufere, dar display-ul detinut de XOOM tot este capabil sa ruleze content-uri video sau jocuri cu o claritate si calitate buna.

Alte specificatii Motorola XOOM MZ604

  • Componente speciale pentru transefrul de date precum: WiFi 802.11b/g/n (2.4GHz si 5GHz), Bluetooth 2.1+EDR, Verizon’s EV-DO Rev, alaturi de GPS.
  • Memorie interna de 32 GB cu posibilitate de marire pana la 64 GB (total) datorita slotului Card Reader MicroSD. Memoria RAM are o capacitate de 1 GB DDR2, fiind nici multa, nici putina, dar cu siguranta destula pentru a rula decent aplicatiile dorite.
  • Detine doua camere foto, camera principala avand 5.0 MP cu o rezolutie de 2592 х 1944 pixeli alaturi de un LED flash, in timp ce camera secundara are doar o putere de 0.2 MP.
  • Autonomia bateriei este destul de buna, poate rezista pana la zece ore intregi, si un maxim de opt ore cu aplicatii 3G ruland pe fundal si un video cu luminozitatea ecranului ridicata pana la 65%.

Unboxing Motorola XOOM

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

In concluzie putem spune ca Motorola XOOM este o tableta care promite multe, de fapt este recunoscuta ca un competitor instarit pentru iPad. Cu toate astea, XOOM poate fi considerata o tablet la care se mai poate lucra putin pe partea estetica.Sistemul de operare Android este insa varful iceberg-ului si cu siguranta diferenta dintre el si predecesorii sai este una notabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>