Jul 30

Tableta Prestigio MultiPad Visconte 2 reviewIn ultima vreme, gigantul american Microsoft face eforturi tot mai mari pentru a deveni mai vizibil pe arena terminalelor mobile sau a tabletelor. Astfel, au fost lansate numeroase telefoane cu Windows Phone 8. De asemenea, numerosi producatori, mai mari sau mai mici, colaboreaza cu firma lui Bill Gates pentru o mai buna expunere, dar si pentru cresterea cotei de piata. Totodata, eforturile celor de la Intel de a realiza o alternativa viabila la procesoarele ARM, arhifolosite pe piata mobila, au insemnat si sansa celor de la Microsoft de a se impune si pe acest segment. Practic, cei doi mari giganti americani aveau nevoie unul de altul si, impreuna, au realizat, in sfarsit, o alternativa. Consumatorul poate regasi astfel, denumiri cunoscute lumii pc-urilor pe segmentul mobil al tabletelor.

Produsul de astazi este un asemenea exemplu. Chiar daca numele sau nu spune foarte multe, romanii sunt familiarizati cu firma Prestigio. Desi nu au rupt gura targului, oamenii din spatele acestui brand au adus in tara noastra cateva produse interesante. Noi am prezentat, mai demult, cateva asemenea produse, destul de interesante, la vremea lor. Este interesanta asocierea gigantului Microsoft cu un nume oarecum mic cum este Prestigio. Dar acest lucru nu ne mira si ne demonstreaza faptul ca in lumea mobila pentru a reusi trebuie sa colaborezi cu toata lumea si sa creezi alternative. Prestigio MultiPad Visconte 2 este, intr-adevar, o alternativa la numeroasele tablete cu Android. Ce ofera ea? Evident Windows 8.1, dar si caracteristici tehnice interesante. Pretul este oarecum piperat, dar, sa nu uitam ca, tabletele cu Windows nu sunt recunoscute pentru preturile scazute, ci pentru puterea de munca ridicata, asociata cu un consum redus si o durata mare a bateriei. Asadar, aceasta noua tableta incearca sa cucereasca fanii sistemului dezvoltat de compania lui Bill Gates. Prestigio MultiPad Visconte 2 beneficiaza si de un look placut, oarecum clasic, am putea spune. Vom vedea daca, aceasta noua “jucarie” va prinde la cumparatorul “invadat” de Android.

Poze Prestigio MultiPad Visconte 2

Procesor si placa video Prestigio MultiPad Visconte 2 (CPU & GPU)

Asa cum am remarcat mai sus, cei de la Intel, sprijiniti de Microsoft, au realizat o alternativa viabila la solutiile ARM, folosite pe scara larga in industria mobila. Era in joc insasi soarta acestor mari nume, care, pentru a putea prospera si in viitor, trebuiau sa “invadeze” si alte piete decat cele traditionale. Asadar, vom regasi pe aceasta tableta un nume cunoscut noua din lumea pc-urilor clasice. Procesorul folosit este un Intel Celeron N2806 dual-core ce ruleaza la 1.6 GHz. Asadar, o putere mare de procesare se regaseste pe o tableta. Consumul este, asa cum am pus, unul foarte mic, fapt ce va spori durata de viata a bateriei. Procesorul grafic utilizat este o solutie din seria Intel HD Graphics, inclusa in procesor. Memoria RAM prezenta atinge valoarea de 2 Gb, una necesara bunei functionari a sistemului. Asadar, vom avea in buzunar un pc, cu o putere de lucru mare, capabil sa duca in spate atat aplicatii mobile cat si aplicatii dezvoltate pentru desktop-uri.

Display Prestigio MultiPad Visconte 2

Calitatea panoului oricarei tablete, indiferent de sistemul de operare folosit, este esentiala pentru buna functionare a produsului. Produsul de astazi prezinta un ecran IPS de 10.1 inch cu o rezoluție de 1280×800 pixeli. Calitatea imaginilor este inalta, remarcandu-se si unghiurile de vizionare largi.

Alte functii Prestigio MultiPad Visconte 2

  • – Sunt prezente doua camere foto: una de 1MPx in partea din fata si una de 5 MPx in spate. Nu avem mari pretentii de la acestea doua, avand in vedere ca vorbim despre o tableta.
  • – Produsul beneficiaza de 32/64 Gb stocare onboard, iar cei ce doresc mai mult pot cumpara un card microSD de pana la 64 Gb.
  • – Conectivitatea existenta implica: Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, 3G (un mare plus), port USB.
  • – Bateria are o valoare destul de mare, 6400 mAh, fapt ce ii asigura o autonomie mare.
  • – Produsul ruleaza Windows 8.1. Totodata, Microsoft Office Home and Student 2013 este preinstalat. Cumparatorul va beneficia si de 200 Gb in cloud prin Prestigio MultiCloud.

Unboxing and Video Review Prestigio MultiPad Visconte 2

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii
Prestigio MultiPad Visconte 2 este o prezenta interesanta in peisajul tabletelor de astazi. Desi nu are in spate un nume mare, totusi produsul de astazi are toate atu-urile unui dispozitiv de succes. Recomandam Prestigio MultiPad Visconte 2 celor ce doresc o tableta cu Windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>