Jun 10

Tableta Samsung Galaxy Note reviewTableta Samsung Galaxy Note review

Cand vorbim de piata tabletelor trebuie neaparat sa amintim de Samsung. Gigantul sud-coreean reuseste, de ceva timp, sa realizeze produse de succes cu care s-a impus pe o piata in ascensiune, o piata extrem de competitiva. Produsule Samsung se remarca prin tehnologie, prin aspect si prin noutatile pe care le aduc mereu. Astazi, Samsung este un nume intr-o industrie ce iese mereu in fata prin inovatii. De asemenea, putem observa ca dispozitivele firmei coreene sunt adresate celor extrem de pretentiosi, care nu se uita la bani cand e vorba de a avea acces la ultimele noutati tehnologice. Alaturi de Apple, Samsung domina si impune reguli pe piata dispozitivelor mobile, fie ele telefoane inteligente sau tablete. Diferenta dintre cei doi si „restul lumii” este destul de mare, lucru vizibil din cotele de piata detinute. Avand o felie consistenta dintr-o piata aflata in ascensiune, producatorul asiatic nu are decat de castigat. Totusi, pentru a ramane sus e nevoie de inovatie continua si de produse fiabile si competitive.
Astazi avem placerea de a va prezenta un asemenea produs, tableta Samsung Galaxy Note. Acest dispozitiv este unul de varf, performant, adresat celor interesati de cele mai noi tehnologii si care sunt dispusi sa plateasca pentru a avea acces la ele. Avand mai multe variante, tableta Samsung Galaxy Note se adreseaza unui public cat mai larg. Exista patru modele, doua de 8 inch si doua de 10,1 inch. Diferenta dintre modelele de aceleasi dimensiuni este data de absenta sau prezenta modulului 3G. In rest putem vorbi de caracteristici asemenatoare, chiar identice. Variantele de 8 inch ataca clar iPad-ul delor de la Apple, fiind un concurent serios al acestuia. De asemenea, observam peste tot calitatea si nota vizuala Samsung. Designul acestor produse este unul atractiv, caracteristicile de top, iar performanta nu poate lipsi in asemenea conditii. Tableta noastra arata bine, merge si mai bine, iar cumparatorii se declara multumiti de acest dispozitiv. Se pare ca Samsung a gasit, inca o data, echilibrul necesar realizarii unui produs de succes.

Modele disponibile:

  • Samsung Galaxy Note N5100 8¨ inch cu modul 3G
  • Samsung Galaxy Note N5110 8¨ inch fara modul 3G
  • Samsung Galaxy Note N8000 10,1¨ inch cu modul 3G
  • Samsung Galaxy Note N8010 10,1¨ inch fara modul 3G

Poze Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note 8¨

4 3 2 1

Samsung Galaxy Note 10,1¨

11 22 33 44

Procesor Samsung Galaxy Note (CPU)

Aceasta tableta vine cu un SoC foarte performant ce face fata cu brio tuturor incercarilor din ziua de azi. Este vorba de Exynos 4 Quad 4412, produs si dezvoltat de Samsung. Acest chip cuprinde un procesor quad-core tactat la 1,6 GHz, pentru varianta de 8 inch, indiferent daca are sau nu 3G. Varianta de 10,1 inch vine cu un procesor tactat la 1,4 GHz. Toate modelele beneficiaza de o cantitata uriasa de RAM: 2Gb, fapt ce asigura rularea fluenta a tuturor aplicatiilor.

Placa video Samsung Galaxy Note (GPU)

Procesorul video este acelasi pentru toate modelele, unul destul de bun si ieftin, un GPU Mali 400, un quad-core ce se simte bine pe orice produs indiferent de clasa sa. Ajutat de procesorul ultra-performant dar si de memoria RAM arhisuficienta, acest GPU ruleaza cu brio orice joc.

Display Samsung Galaxy Note

Modelele de 8 inch prezinta un ecran TFT capacitiv, multitouch avand rezolutia de 1280×800, cu o densitate a pixelilor de 149 ppi. Acest ecran permite vizionarea filmelor HD, culorile fiind calde si vibrante, claritatea si luminozitatea intrand in limitele normale. Celelalte modele, de 10,1 inch, au aceeasi rezolutie si sunt evident multitouch. Totusi aceastea sunt PLS TFT, fapt ce sporeste calitatea lor, fara a ajunge insa la aceea a unui ecran AMOLED.

Alte Functii Samsung Galaxy Note

  • – Varianta de 8 inch, prezinta doua camere destul de performante: una in spate de 5MP cu autofocus, cealalta, frontala de 1,3 Mp, utila in vederea unei videoconferinte sau pentru apeluri video. Modelele de 10,1 inch, au tot doua camere: o camera in spate de 5Mp, cu autofocus si LED Flash si una in fata de 1,9 Mp.
  • – Produsele beneficiaza de 16 Gb onboard, cu posibilitatea extinderii cu inca 64 Gb printr-un card microSD.( in exterior exista si variante cu 32 sau 64 Gb onboard).
  • – Partea de conectivitate este destul de buna, produsele venind cu Wi-Fi 802.11 b/g/n/, Wi-Fi Direct, dual-band, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0 cu A2DP si BLE, USB v2.0 plus un port infraroşu (cu ajutorul caruia tableta poate devenii telecomanda universala).
  • – Modelele N5100 si N8000 prezinta modulul 3G.
  • – Terminalele sunt puse in miscare de Android, varianta 4.1 Jelly Bean ( modelele de 8 inch). Modelele de 10,1 inch prezinta varianta 4.0., cu posibilitatea unui upgrade.
  • – Bateria are valoarea de 4600mAh, pentru modelele de 8 inch si de 7000 mAh, pentru cel de 10,1 inch. Durata de viata este una bunicica, ce variaza, evident, in functie de tipul de utilizare.

Unboxing Samsung Galaxy Note

Concluzie

Samsung Galaxy Note este o tableta buna si frumoasa. Prezinta numeroase variante ce acopera o piata destul de vasta. Avand specificatii mai mult decat multumitoare, Samsung Galaxy Note este un produs de succes. Adresat persoanelor in continua miscare, care au nevoie de conexiune permanenta la viata lor virtuala, acest dispozitiv promite mult si ofera pe masura.

 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>