May 22

Tableta Samsung Galaxy Tab 2 reviewTableta Samsung Galaxy Tab 2 review

Piata tabletelor este o piata efervescenta. In aceste vremuri de criza, tabletele se vand foarte bine. Dupa aparitia iPad-ului numeroase alte firme, mai mici sau mai mari, s-au implicat in producerea acestor noi dispozitive, uluiti si atrasi de succesul Apple. Era clar ca acest domeniu e de viitor, iar investitiile masive nu au intarziat sa apara. Astazi, la cativa ani de la acel moment, observam cum aceasta piata continua sa creasca, iar producatorii se inghesuie sa ofere mai mult la pret mai mic. Totodata, inovatia este aici la ea acasa, pentru ca nu poti rezista decat daca aduci noutati mereu si daca oferi produse de o calitate deosebita. In aceasta piata s-a implicat, alaturi de alti producatori, si Samsung. Aceasta firma, recunoscuta prin produsele ei de calitate, incearca sa aduca valorile sale intr-un domeniu ce promite multe. Producatorul coreean, intuind dezvoltarea fulminanta a acestui segment, a investit masiv venind cu produse deosebite. Astazi vom prezenta un asemenea produs: Samsung Galaxy Tab 2. Aceasta tableta vine in mai multe modele avand diagonale diferite: P5110 si P5100 au diagonala de 10,1 inch, iar la P3110 si P3100 diagonala este de 7 inch. Diferenta dintre modelele cu diagonala identica este data de prezenta sau absenta modulului 3G. Totodata, aceste produse sunt construite in jurul aceluiasi chipset, diferenta intre modelul de 10,1 inch si cel de 7 inch este data de display (diagonala, rezolutie). Samsung incearca prin acest modele sa se adreseze tuturor si sa acopere o piata cat mai mare. Putem vorbi de Samsung Galaxy Tab 2. ca despre un singur produs ce incearca, prin variantele sale, sa fie atractiv pentru o plaja cat mai larga de consumatori. Acest dispozitiv arata destul de bine, avand un design atractiv. Poate deveni destul de repede un ¨prieten de nadejde¨, gata oricand sa ofere tot ce dorim de la un asemenea produs.

Poze Tableta Samsung Galaxy Tab 2

1 2 3 4

Procesor Tableta Samsung Galaxy Tab 2 (CPU)

Chipsetul acestei tablete, scheletul acesteia, este modelul TI OMAP 4430. Acest model cuprinde procesorul dual-core 1 GHz Cortex-A9, produs de Texas Instruments, care se regaseste pe toate modelele indiferent de diagonala sau de prezenta sau absenta 3G. Acest procesor, desi este dual-core, isi face treaba cu brio, reusind sa ¨duca¨ majoritatea aplicatiilor zilnice. De asemenea, el beneficiaza si de ajutorul memoriei RAM de 1Gb.

Placa Video Tableta Samsung Galaxy Tab 2 (GPU)

Este un PowerVR SGX540, un model ce asigura incarcarea si rularea in conditii optime a paginilor web, dar si a jocurilor sau a filmelor cele mai noi. Iubitorii jocurilor pe tableta nu vor avea probleme pentru a rula in conditii optime jocul preferat. Chipsetul acestei tablete face fata cu brio unei utilizari zilnice in conditii normale.

Display Tableta Samsung Galaxy Tab 2

Aici lucrurile stau altfel. Existand modele de dimensiuni diferite, era limpede ca si ecranul este diferit. P5110 si P5100, cele cu diagonala de 10,1 inch, au rezolutia ecranului de 800 x 1280 pixeli, cu densitatea de 149 ppi. P3110 si P3100, cele cu diagonala de 7 inch, au rezolutia de 600 x 1024 pixeli cu densitate de170 ppi. Totodata, diferenta intre modele este data si de existenta sau absenta protectiei ecranului. Modele de 7 inch nu au aceasta optiune, in schimb cele de 10.1 inch sunt protejate de Corning Gorilla Glass. Ecranul ofera un contrast ridicat, culori calde si naturale si unghiuri de vizionare foarte bune. Evident ca displayul este capacitiv si multitouch. Ecranele LCD reflecta puternic lumina, lucru ce se observa si la acest produs. Claritatea lasa uneori de dorit, fiind insa in limite acceptabile.

Alte Functii Tableta Samsung Galaxy Tab 2

 

  • – Modele P3100 si P5100 beneficiaza de conexiune 3G. Celelalte doua modele nu au acest avantaj, lucru evidentiat si in pret.
  • – Produsul vine cu 2 camere nu foarte performante, care isi fac treaba acceptabil: una principala, in spate, cu o rezolutie de 3.15Mp, capabila si de inregistrare video, iar a doua, cea frontala, este un model VGA, utila in vederea unor apeluri video. Avand aceste valori nu putem cere super performanta de la aceste camere.
  • – Capacitatea de stocare este diferita, produsul avand 8/16 sau 32 de Gb onboard, capacitate ce poate creste cu inca 32 de Gb prin slotul microSD.
  • – Conectivitatea poate varia usor in functie de model. Toate modele au Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, dual-band dar modele de top (P3100 si P5100) au si Wi-Fi hotspot.
  • – Samsung Galaxy Tab 2 nu duce lipsa de Bluetooth v3.0 cu A2DP.
  • – Conectarea la PC se face prin microUSB v2.0.
  • – GPS-ul nu putea lipsi din arsenalul acestui gadget, avand si tehnologia Glonass pentru localizare.
  • – Aceasta tableta este pusa in miscare de Android v4.0.3 (Ice Cream Sandwich), o revizie mai veche dar care face fata cerintelor acestei tablete. Se preconizeaza insa un update la Android 4.1.2 Jelly Bean.
  • – Bateria este de 4000 mAh, pentru modele mici de 7 inch, si de 7000 mAh pentru cele de 10,1 inch., lucru normal avand in vedere nevoile diferite ale celor doua modele.

Unboxing Tableta Samsung Galaxy Tab 2

Concluzie

Samsung Galaxy Tab 2 este un produs interesant, ce vine in diferite variante. Avand numeroase modele, cumparatorul poate alege exact ce are nevoie, fara a face compromisuri. Recomandam Samsung Galaxy Tab 2 pentru cei care au nevoie de o tableta buna, capabila sa asigure conectarea la lumea digitala in fiecare zi.

 

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>