Sep 30

Tableta Serioux S785TAB Whitestorm QUATRO reviewAm prezentat de multe ori diferite tipuri de tablete provenite de la diferiti producatori de talie mondiala. Se poate spune ca o tableta este mai buna ca alta, datorita luptei aprige dintre “giganti” in acoperi piata. Astazi insa nu vom discuta despre nume mari precum Apple, Samsung sau Lenovo; astazi ne vom indrepta atentia catre o firma bine cunoscuta in tara noastra dar nu si peste hotare. Cu totii cunoasteti marca Serioux; Serioux este detinuta de compania Asesoft Distribution, o firma Romaneasca de distributie IT. Insa nu suntem aici sa vorbim despre istoria companiei, ci sa observam un produs interesant care poarta marca Serioux. Tableta Serioux S785TAB Whitestorm QUATRO – numele intreg – este o tableta multifunctionala de tip low-end. Aceasta dispune de o serie de caracteristici tehnice destul de interesante pentru un low-end. Cu toate astea pana sa facem referire la CPU, RAM, GPU, sa privim pentru inceput felul in care a fost construita tableta si cum arata. Multe lucruri nu sunt de spus in aceasta privinta, dat fiind faptul ca design-ul este foarte simplu si nu prezinta elemente decorative exagerate. Aceasta detine un corp compact ce impresioneaza prin dimensiunile sale, avand o grosime de doar 8,5 mm. Avand o greutate de doar 400g, lasa o senzatie placuta atunci cand este tinuta in mana. Capacul din spate alcatuit in intregime din plastic, are un aspect aspru si puternic. Acesta este de culoare gri-argintiu cu asperitati albe, realizandu-se astfel un contrast frumos, cu impresie de metal dur. In principal capacul este simplu, singurele elemente prezente sunt camera foto si gravurile destinate denumirii porturilor regasite in capul tabletei. Vorbind de porturi, se poate observa ca tableta nu duce lipsa de conectivitate, dispunand de porturi precum: audio jack 3.5mm, HDMI, micro-USB, slot MicroSD si portul de alimentare. Partea din fata este conceputa sa puna in evidenta ecranul de dimensiuni mari (7.5 inch) cu ajutorul panourilor de culoare alba ce il inconjoara. Spre deosebire de capacul din spate, fata nu prezinta asperitati, ea avand un aspect glossy.

Poze Serioux S785TAB Whitestorm QUATRO

Procesor Serioux S785TAB Whitestorm QUATRO (CPU)

Producatorul care a fabricat procesorul pentru aceasta tableta este unul mai putin cunoscut putem spune, acesta fiind cunoscut sub numele Allwinner Technology. Acesta are o gama destul de maricica de procesoare, insa doar un singur model este destinat tabletei Serioux S785TAB; modelul de procesor Cortex-A31 este un quad-core tactat la o frecventa de 1.2 GHz, care functioneaza pe setul de instructiuni ARMv7 si detine un L2 cache de 1 MB.

Placa video Serioux S785TAB Whitestorm QUATRO (GPU)

Placa video vine din seria familia PowerVR, facand parte din seria PowerVR 5XT (SGX). Avand numele de cod PowerVR SGX544MP2, aceasta placa video poate detine intre 1-16 nuclee si un config core de 8/2 la o frecventa de 200 MHz pe 64 biti. Aceasta are suport pentru tehnologii video precum: DirectX 9.0 L3, OpenGL 2.1, OpenGL ES 2.0, OpenCL 1.0. Datorita numarului mare de nuclee, placa poate fi utilizata fie in mod single-core fie multi-core.

Display Serioux S785TAB Whitestorm QUATRO

Display-ul de tip IPS Touchscreen Multi-Touch (10 puncte) capacitiv masoara o diagonala de 7.5 inch si are o rezolutie de 1024 x 768. Datorita faptului ca panoul este de tip IPS, luminozitatea este foarte buna, iar reflexia acestia mica. Culorile sunt bine contrastate, numarul de unghiuri vizuale nu sunt multe, dar au o calitate buna. Reproduce videoclipuri in format full HD fara dificultati, iar imaginile sunt clare si stabile.

Alte specificatii Serioux S785TAB Whitestorm QUATRO

  • Memoria RAM de tip DDR3 are o capacitate de 1 GB, iar memoria interna de 8 GB poate fi marita cu ajutorul unui card de memorie MicroSD pana la 32 GB.
  • Porturi: Audio jack 3.5 mm, USB 2.0 de tip micro-USB
  • Bateria de tip Li-Polymer, are o capacitate de 4000 mAh si masoara o autonomie de pana la 6 ore.
  • Functioneaza pe sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean.

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzie
Pe final putem spune ca tableta Serioux S785TAB Whitestorm QUATRO are un aspect placut si simplu. Se simte foarte bine in mana si ofera o senzatie de stabilitate si siguranta. Detine o serie de caracteristici tehnice chiar reusite; aceasta reuseste sa proceseze rapid si fluent comenzile pe care le primeste; ecranul mare de tip IPS ofera imagini vibrante si pline de culoare, are un timp de raspuns foarte mic, si satisface nevoile utilizatorului cu succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>