Jun 05

Tableta Serioux TAB reviewTableta Serioux TAB review

Astazi a venit vremea sa va prezentam un nou reprezentant autohton aflat in lupta pe o piata deosebit de dura: piata tabletelor entry-level. Acest segment de piata, vizat de multi producatori, cu nume sau nu, este foarte selectiv. Zilnic apar numeroase produse, fiecare incercand sa ne impresioneze cumva. Unii reusesc, isi creaza un nume si obtin vanzari bune, altii dispar asa cum au venit, fara a lasa vreo urma marcanta. Pentru a avea succes aici, „jos”, e nevoie sa gasesti un raport perfect intre calitate si pret. Acest lucru nu este atat de usor de obtinut pe cat pare, pentru ca, de regula, calitatea si tehnologia costa. Totusi, unii producatori reusesc sa isi creeze si aici un nume. De regula, produsele din aceasta categorie, ofera elementele de baza necesare unei tablete entry-level. Ofera acces la internet, posibilitatea de a asculta muzica, de a viziona un film si de a rula jocuri nu foarte solicitante. Pentru un utilizator normal, care nu vrea neaparat stil si clasa, sau nu vrea sa arunce cu banii pentru accesul la tehnologia de baza, aceste produse pot fi foarte atractive.  Pretul este unul extrem de bun si, de obicei, acest element este determinant in alegerile noastre.

Serioux reprezinta un brand in Romania, fiind cunoscut prin produsele sale din industria electronica. Pe piata tabletelor, Serioux a prezentat de multe ori produse ieftine si destul de bune. Astazi a venit vremea sa povestim cate ceva despre tabletele Serioux TAB. Produsele arata decent, totusi nu exceleaza la capitolul design. Vin intr-o combinatie de alb/spate si negru/fata. Specificatiile sunt decente, avand in vedere categoria acestor produse. Ele se adreseaza unei piete nu foarte pretentioase, unde pretul conteaza foarte mult, uneori facandu-se compromisuri pentru ca acesta sa ramana „jos”. Desi producatorul nu este extrem de cunoscut, tabletele Serioux TAB promit sa asigure serviciile de baza ce se regasesc la o tableta. Atat si nimic mai mult. Cei ce doresc acest lucru la un asemenea dispozitiv sunt bineveniti sa se bucure de ele.

Modele disponibile:

  • Serioux S700TAB 7” inch-procesor 1GHz
  • Serioux S716TAB 7” inch-procesor 1,2 GHz
  • Serioux S900TAB 9” inch-procesor 1,2 GHz

Poze Serioux TAB

Poze Serioux S700TAB 7” inch-procesor 1GHz

1 2

 
Poze Serioux S716TAB 7” inch-procesor 1,2 GHz

3 4

    
Poze Serioux S900TAB 9” inch-procesor 1,2 GHz

5 6

Procesor Serioux TAB (CPU)

Aceste produse vin cu un chipset SoC Allwinner A13 ARM, folosit, de regula, la dispozitivele entry-level. Procesorul este un Cortex A8, tactat la 1 GHz sau la 1,2 GHz., in functie de model. Aplicatiile ruleaza fluent, fara intreruperi deranjante, dar nu putem vorbi totusi de performanta la acest nivel. Memoria RAM este de 512 Mb, o cantitate „normala” pentru clasa acestor dispozitive.

Placa video Serioux TAB (GPU)

Chipsetul cuprinde alaturi de CPU si memorie RAM si un GPU Mali 400 multicore, care se descurca relativ bine la sarcinile la care este supus. Jocurile nu foarte pretentioase ruleaza binisor.

Display Serioux TAB

Modelul de 7 inch, vine cu un ecran capacitiv, multitouch, cu o rezolutie de 800×480 pixeli. Cel de 9 inch are rezolutia identica. Display-ul se descurca binisor, avand culori destul de vii si un contrast bun.

Alte Functii Serioux TAB

  • – Aceste tablete vin cu o singura camera frontala, VGA, care asigura posibilitatea unor apeluri video.
  • – Produsele prezinta capacitate de stocare de 4 Gb. Aceasta valoare poate fi crescuta cu ajutorul unui card microSD cu inca 32 de Gb.
  • – Partea de conectivitate este destul de simpla, produsele venind cu Wi-Fi 802.11 b/g. Lipseste insa modulul 3G sau Bluetooth-ul. Totusi, prin portul USB se poate conecta un stick de internet de la furnizorii locali.
  • – Terminalele sunt puse in miscare de Android, varianta mai veche Ice Cream Sandwich 4.0.
  • – Bateria are valoarea de 2400mAh, pentru modelele de 7 inch si de 3500mAh, pentru cel de 9 inch, durata de viata fiind una bunicica, ce variaza, evident, in functie de tipul de utilizare.
  • – Tabletele au port mini USB.

Concluzie

Tabletele Serioux TAB sunt produse de baza, produse „sincere”, ce nu ofera mai mult decat promit. Raportul calitate-pret este unul foarte bun, compania din spatele acestora reusind sa isi atinga scopul: crearea unor produse ieftine si destul de competitive, avand in vedere piata vizata. Tabletele Serioux TAB pot fi deosebit de atractive pentru cei ce nu doresc sa arunce cu bani pentru a avea acces la internet sau pentru a viziona un film. Ele pot deveni un gadget indispensabil pentru tinerii activi, care nu pun mare pret pe tehnologie.

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>