Sep 09

Tableta Sony VAIO Tap 11 reviewDespre Sony am mai vorbit cu alte ocazii. Un nume urias, cu o istorie frumoasa si impunatoare, ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. Activ pe numeroase piete, gigantul japonez impune respect, dar si standarde. In lupta cu “tigrii” coreeni Samsung sau LG sau cu marile nume taiwaneze HTC, Asus sau Acer, Sony incearca sa reziste prin inovatii deosebite, dar si prin folosirea experientei castigate pe alte piete pe segmentul dispozitivelor mobile. Piata tabletelor este in plina ascensiune, iar cei de la Sony nu putea rata acest tren. Din acest motiv, seria VAIO a fost “extinsa” si pe acest segment. Acest nume sinonim cu stilul elegant, dar si cu un look deosebit, inseamna destul de multe.

Astazi va vom prezenta un produs deosebit, special. Desi nu este un laptop, totusi acesta poarta numele VAIO, specific notebook-urilor Sony. Sony VAIO Tap 11 se face remarcat prin numeroasa lucruri. Nimic nu este comun la acest produs. Desi este o tableta, extrem de subtire chiar, ea include un CPU specific PC-urilor. De fapt, arhitectura acestui procesor nu este ARM, Sony VAIO Tap 11 cuprinzand un Intel Core i7 din generaţia Haswell. Desi celelalte tablete cu procesoare Intel sunt destul de voluminoase, Sony a reusit sa se depaseasca, reusind o tableta extrem de subtire, chiar si pentru cele cu procesoare ARM sau Intel Atom. Aspectul general este unul foarte atractiv, remarcandu-se grija pentru toate amanuntele vizuale. Nici nu se putea altfel, ca doar vorbim despre un VAIO, un nume sinonim cu frumusetea si eleganta. Procesorul diferit inseamna totodata si puterea foarte mare de rulare. Aceasta tableta este de fapt un laptop care s-a transformat extrem de mult. Evident ca sistemul de operare este Windows 8. In acelasi timp, Sony VAIO Tap 11 este un contracandidat pentru tableta Surface de la Microsoft sau pentru VivoTab Smart de la Asus. Aparitia acestui nou venit inseamna sporirea ofertei pe acest segment, dar deschide si noi drumuri pentru trecerea spre tablete motorizate de procesoare Intel, ce pot rura lejer Windows.

Poze Sony VAIO Tap 11

Procesor Sony VAIO Tap 11 (CPU)

Cum am spus, acest procesor este unul oferit de Intel, chiar unul destul de performant, din noua revizie Haswell. Acest lucru inseamna enorm pentru puterea de procesare. Practic, ea este echivalenta cu a unui laptop. De la Pentium pana la Core i7, oferta este bogata si destul de variata. Consumul este unul redus, aceste procesoare fiind realizate in jurul litografiei de 22 nm. Aplicatiile vor rula foarte placut si lejer. Totodata, memoria RAM de 4 GB asigura sprijinul necesar in viata de zi cu zi a procesorului.

Placa video Sony VAIO Tap 11 (GPU)

Pentru ca vorbim despre procesoare Haswell acestea includ o solutie grafica in ele. Aceasta, indiferent de procesorul folosit, este una destul de puternica, capabila sa ruleze lejer jocuri noi sau vechi. Consumul este redus, iar acest lucru nu poate decat sa ne multumeasca, deoarece sporeste autonomia tabletei noastre.

Display Sony VAIO Tap 11 

Fiind un produs de varf, ecranul nu putea fi altfel. Vorbim despre un display tactil cu o diagonală de 11,6 inch, rezoluţie Full HD şi panou TRILUMINOS, care este completat de un digitizor electromagnetic. Rularea Windows 8 se poate realiza prin atingerea acestui ecran, experienta fiind una deosebita. Sony are mare experienta pe partea de ecrane, mai ales TV, aceasta regasindu-se si in acest produs. Culorile, contrastul se prezinta extrem de bine.

Alte functii Sony VAIO Tap 11 

  • – Camera foto promisa este una deosebita, ea avand rezolutia de 8 MP. Vorbim asadar de o calitate destul de buna a fotografiilor, dar si a apelurilor video.
  • – Capacitatea de stocare “se rezuma” la un SSD de pana la 512 GB, o cantitate impresionanta. Viteza de rulare a aplicatiilor este una uimitoare.
  • – Partea de conectivitate este impresionata, produsul nostru beneficiind se pare de: Wi-Fi b/g/n, Bluetooh 4.0, modul infrarosu, NFC, tehnologie de streaming wireless Intel WiDi. Exista un port USB 3.0, dar si unul Micro HDMI. Este prezent si un cititor de carduri.
  • – Tableta prezinta un picior incorporat, ce permite asezarea acesteia pe o suprafata tare.
  • – Tastatura bluetooth cu care vine produsul in Europa se poate atasa de acesta prin cleme magnetice.
  • – Windows 8 pune in miscare aceasta tableta.
  • – Autonomia promisa este in jur de 6 ore.

Unboxing & Video Review Sony VAIO Tap 11

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Sony VAIO Tap 11 doreste sa intregeasca oferta de tablete ce ruleaza Windows 8. Avand in vedere puterea sa de procesare, tableta noastra este asemanatoare unui laptop. Cu un design inovator, deosebit, Sony VAIO Tap 11 reprezinta raspunsul unul mare producator la asaltul tabletelor Android. Avand toate atu-urile, tableta celor de la Sony poate deveni un produs exponential.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>