Feb 20

Tableta Toshiba WT7-C-100 reviewToshiba reprezinta un nume mare, cunoscut de multi dintre noi. Firma japoneza a impresionat de-a lungul timpului prin produsele lansate, reusind sa devina un pion important in industria electronicelor si a produselor I.T. Totusi, ”revolutia mobila” a cam luat prin surprindere colosul japonez. Potentialul telefoanelor mobile inteligente sau al tabletelor nu a fost vazut inca de la inceput de mai marii companiei.

In ultima perioada, insa, se incearca recuperarea acestui handicat, aparut in urma unor politici nu foarte inspirate. Toshiba lupta pentru a reveni in topul preferintelor mai ales pe piata tabletelor. Si pentru ca un vechi partener, Intel, a reusit, in sfarsit, sa ofere solutii multumitoare, japonezii nostrii au lansat numeroase produse in ultima vreme.

Am vorbit de vechi parteneri. Intr-adevar, Toshiba a lucrat multi ani alaturi de Intel, pe piata laptop-urilor. Dar, tot de pe aceasta piata, exista si o alta legatura, cu cei de la Microsoft. Acest urias, la randul sau cu probleme de ”ramanere in urma”, face eforturi pentru a deveni un jucator important pe o piata in care Android-ul este ”seful”. Asadar, vechi colaboratori, toti cu ceva probleme de adaptare la schimbarile tehnologice, isi dau mana pentru a realiza o alternativa la deja clasicele produse ale celor de la Google.

Astazi va vom prezenta o tableta ce ruleaza Windows 8.1, ce are un pret deosebit. Este vorba de Toshiba WT7-C-100. Am remarcat de ceva timp relativa abundenta a tabletelor ce ruleaza sistemul de operare al celor de la Microsoft. Numarul lor a crescut, in timp ce pretul s-a dus in jos. Acest lucru nu poate decat sa multumeasca fanii din lumea intreaga. Asadar, cei ce doresc sa ia cu ei peste tot ”lumea” arhicunoscuta a PC-ului, au acum numeroase alternative. Toshiba WT7-C-100 este un produs ce arata bine, are o configuratie decenta, capabila sa duca Windows-ul de ”sub capota”, totul la un pret acceptabil.

Poze Toshiba WT7-C-100

Procesor si placa video Toshiba WT7-C-100 (CPU & GPU)

Este interesant si surprinzator ca regasim tablete cu Windows 8.1 la un pret sub 500 de lei (sau in jurul acestei valori). Aceasta scadere de pret nu poate decat sa duca la cresterea cotei de piata a unui ecosistem destul de ”anemic”. Daca pe desktop, laptop, Windows-ul este rege, pe partea dispozitivelor mobile, el nu spune mare lucru, in ciuda unor eforturi.

Totusi, ce avem la un pret atat de mic? Aceasta tableta este construita in jurul unui procesor din seria Atom, un CPU Z3735G. Fiind un quad-core, ce ruleaza la 1,33 GHz, puterea sa este una multumitoare. Totodata, consumul de energie este foarte mic, fapt ce sporeste autonomia tabletei. Memoria RAM prezenta are o valoare normala, pentru o buna functionare: 1Gb. Aceasta cantitate asigura rularea in bune conditii a activitatilor uzuale, dar nu trebuie sa ne imaginam ca vom avea multitask-ing extrem sau ceva de genul. Daca activitatile office sau multimedia sunt cele urmarite, acest produs este tot ceea ce aveti nevoie.

Placa video inclusa in procesor apartine seriei Intel HD Graphics. Vizionarea unor filme, chiar la calitate HD, sau rularea unor jocuri fara pretentii nu pot pune probleme.

Display Toshiba WT7-C-100

De regula, cand se urmareste un pret scazut, se cam ”taie” din calitatea panoului. Este si cazul produsului acesta, care vine cu un ecran TFT de 7 inch, ce are o rezolutie de 1024 x 600 pixeli. Se putea si mai bine, in speta un IPS cu o rezolutie superioara, dar probabil pretul ar fi fost altul. Totusi, imaginea este destul de buna, unghiurile de vizionare fiind problema.

Alte functii Toshiba WT7-C-100

  • – Sunt prezente doua camere cu rezolutii extrem de mici: 2 MPx si 0,3 MPx. Personal, nu inteleg rostul acestora. Poate, fara ele, pretul ar fi fost chiar mai mic.
  • – Cei 16 Gb onboard pot fi extinsi (si probabil vor fi, pentru ca Windows-ul ”papa” destul) printr-un card microSD.
  • – Conectivitatea oferita este cea uzuala: Wi-Fi b/g/n, bluetooth, port USB, fara conexiune 3G.
  • – Produsul ruleaza Windows 8.1. Totodata, el vine cu un abonament Office 365 Personal pe o perioada de un an.

Unboxing and Video Review Toshiba WT7-C-100


 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii

Toshiba WT7-C-100 este o tableta a unui producator cu nume ce ruleaza Windows 8.1 si vine cu un pret excelent. Pentru iubitorii acestui ecosistem, ce au nevoie de mobilitate dar si de programele lor de pe calculator, acest produs este solutia. Recomandam Toshiba WT7-C-100 celor ce doresc tableta cu Windows, dar nu doresc sa ”sparga pusculita”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>