Nov 21

Tableta Utok 800Q reviewAm prezentat de-a lungul timpului numeroase tablete ieftine. Unele dintre ele s-au facut remarcate prin ceea ce ofereau, iar acest lucru s-a vazut in renumele castigat. Altele, in ciuda calitatilor dovedite, nu au reusit sa se impuna si au disparut asa cum au venit. Piata tabletelor a devenit un fel de “El Dorado” tehnologic. Multi au ajuns aici, au investit mai mult sau mai putin, incercand sa obtina profituri rapide. Totusi, in ultima vreme, piata s-a asezat si a inceput sa cearna. Acest lucru este valabil si in Romania, unde avem un segment al tabletelor ieftine foarte bine dezvoltat. Desi exista numerosi producatori ce activeaza pe aceasta piata, unii dintre ei locali, se pare ca mai este inca loc si pentru altii. Acest lucru l-am remarcat zilele trecute cand am observat un nume nou, necunoscut pana acum. Este vorba despre Utok, care aduce inca de la lansare numeroase tablete si telefoane inteligente. Ambitiile sunt mari, se pare, dar sa vedem cat de reale sunt ele.

Astazi va vom prezenta o tableta promitatoare, Utok 800Q. Acest brand nou romanesc, aparut destul de recent, fiind construit de SKIN, incearca sa spuna ceva in peisajul autohton. Lansarea fulminanta realizata nu demult, demonstreaza acest lucru. Designul sau nu impresioneaza, fiind asemenea altor tablete ieftine, care incearca sa arate ca un produs arhicunoscut. Teama de inovatie sau mai bine zis lipsa investitiilor in design sunt demonstrate de acest aspect, oarecum comun. Totusi, nu vorbim despre un produs prost. Desi nu este inovator, el nu arata rau. Constructia este solida, materialul de constructie prezentandu-se acceptabil. Specificatiile sunt destul de bune, producatorul laudandu-se cu dorinta de a oferi acces la tehnologie de varf tuturor. Cu alte cuvinte, pretul trebuie tinut destul de jos, in acest sens facandu-se compromisuri care nu trebuie sa devina deranjante. Si nici nu sunt, partea tehnica prezentandu-se admirabil, Utok 800Q reusind sa faca fata numeroaselor provocari. Per ansamblu, vorbim despre un produs promitator, care beneficiaza de o garantie de 5 ani, un plus pentru cei ce doresc achizitionarea ei.

Poze Utok 800Q

Procesor Utok 800Q (CPU)

Nefiind un varf de gama, ne-am fi asteptat la ceva modest “sub capota” acestei tablete. Desi s-au facut compromisuri, remarcam totusi puterea chiset-ului prezent. Vorbim despre un CPU Quad Core Allwinner A31, tactat la 1,2 GHz. Nu este o valoare care sa ne dea pe spate, dar totusi sa nu uitam gama acestui produs. Memoria RAM de 1GB asigura rularea lina a mai tuturor aplicatiilor. Pentru ceea ce isi propune, acest procesor isi face cu brio sarcina.

Placa video Utok 800Q (GPU)

Asemeni procesorului si solutia grafica aleasa este una peste nivelul clasei. Vorbim despre un GPU PowerVR SGX544MP2 capabil sa redea in conditii bune diferite jocuri, unele chiar destul de recente.

Display Utok 800Q

Ecranul acestei tablete este unul surprinzator de bun. Vorbim despre un IPS capacitiv de 8 inch, cu o rezolutie de 1024 x 768 pixeli. In ciuda unor probleme, calitatile acestui ecran sunt evidente. Luminozitatea este excelenta, culorile sunt vii, iar unghiurile de vizionare remarcabile.

Alte functii Utok 800Q

  • – Sunt prezente doua camere mai degraba modeste. Cea frontala, are rezolutie VGA, fiind utila in vederea apelurilor video. Cea din spate, de 2 MPx, nu poate emite pretentii, nici pe partea de fotografiat, nici pe cea de filmat.
  • – Capacitatea de stocare onboard este de 16 GB, o valoare buna ce poate fi extinsa prin slotul de card existent cu inca 32 GB.
  • – Conectivitatea include: Wi-Fi 802.11 b/g/n, port USB, lipsind Blutooth-ul.
  • – Produsul este pus in miscare de Android 4.2.2 Jelly Bean, venind cuc ateva aplicatii preinstalate (Nikon Store).
  • – Bateria de 4000mAh rezista sub asteptari, cu greu reusindu-se un ciclu intreg de o zi, fara a forta tableta.

Unboxing and VideoReview Utok 800Q


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Utok 800Q este un nou venit care incearca sa se impuna pe o piata aparent saturata. Desi nu vorbim despre un varf de gama, produsul adresandu-se mai degraba segmentului de jos, totusi remarcam specificatiile bune, la un pret menit sa faca diferenta. Ca orice produs al unui brand local, Utok 800Q reuseste sa realizeze un raport calitate-pret menit sa impresioneze un cumparator roman aflat inca sub influenta crizei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>