Mar 11

Tableta Utok i700 Ultra reviewZilele trecute, un cunoscut mi-a solicitat sfatul în achiziționarea unei tablete. Voia ceva ieftin și bun. Mi-a precizat că nu prea e dispus să investească într-un asemenea produs și din acest motiv suma avută în vedere se ”învârtea” în jurul valorii de 300 de lei. Pleca din localitate pentru o perioadă mai lungă de timp și avea nevoie de internet, filme și muzică. I-am zis încă din capul locului că la acest preț nu va găsi mare lucru. Totuși, ca să nu îl refuz, am zis să arunc un ochi pe net.

Spre norocul lui, dupa o sumară cautare, am găsit o tabletă ce mi-a atras atenția. Se încadra perfect în ținta de preț urmărită, dar beneficia și de specificații mai mult decât decente. Utok i700 Ultra nu are în spate vreun nume cunoscut, dar la acest nivel este destul de greu acest lucru, dacă nu imposibil. Așa cum am zis, partea hardware se prezintă excelent. Cei 2 Gb de RAM reprezintă surpriza plăcută, dar și procesorul, un Intel, ce încearcă să impresioneze pe o piață unde nu este printre vedete. În rest produsul nu excelează. Pentru prietenul meu, dar și pentru alții, tableta nu reprezintă altceva decat un mijloc de relaxare și nimic mai mult.

Utok reprezintă un brand dezvoltat la noi în țară, de o firmă românească, cu produse realizate în China, după o rețetă adusă la desăvârșire de cei de la Allview. Unii vor strâmba din nas și vor spune (nu fără un sâmbure de adevăr) că aceste chilipiruri, ”fac cât dai pe ele”. Adică puțin. Totuși, judecând la rece, dacă există cerere pentru ele, înseamnă că unii clienți, printre care și acest amic al meu, nu sunt interesați decât de lucruri simple, de relaxare, lucruri ce se pot realiza pe o asemenea tabletă extrem de ieftină. Nu îți trebuie cea mai dotată tabletă pentru a vedea un film în tren. Așa că, un produs ca Utok i700 Ultra, își va avea piața sa.

Poze Utok i700 Ultra

Procesor și placă video Utok i700 Ultra (CPU&GPU)

Intel este, de ceva vreme, o prezență ”agreabilă„ pe o piață ce se află, încă, în dezvoltare. Gigantul american, a mizat ani la rând, pe piața, mult mai matură, a calculatoarelor, neglijând-o pe cea mobilă. Acest lucru l-a tras în jos. Totuși, un așa nume mare, s-a repliat și a reușit să ne ofere o alternativă. Procesoarele Intel se regăsesc pe tablete, aducând cu ele un plus de viteză.

Mica noastră jucărie impresionează așadar prin procesorul său, un Intel Atom Z2520, ce beneficiază de doua nuclee. Frecvența de lucru este de 1,2 GHz, o valoare bună. La o primă butonare, am remarcat viteza de lucru, superioară unor tablete mult mai bine văzute. Procesorul, deși nu este din cea mai nouă generație, se mișcă excelent, reușind să facă față chiar și mai multor aplicații simultan. Evident, el nu este singur, cei 2 Gb de memorie RAM evidențiindu-se în rularea lină a tabletei.

Procesarea grafică cade în sarcina unui GPU PowerVR, unul ce beneficiază de 8 nuclee. Acest fapt nu rămâne fără urmări, jocurile rulând excelent, indiferent de reursele consumate. Până la urmă, ele pot consuma mult, pentru că au de unde lua.

Display Utok i700 Ultra

Am ajuns și la panou. De regulă, orice producător când e vorba să taie de undeva, o face pe acest segment. Un panou ieftin scade prețul general al produsului, dar trage în jos și nota generală a acestuia. Tableta noastră vine cu un ecran de 7 inch, cu o rezoluție de 1024×600 pixeli. Deși pe site-uri apare că ar fi IPS, nu suntem așa convinși de acest lucru. La o primă vedere, acesta dă senzația de ieftin, de ”chinezărie”, senzație sporită și de construcția oarecum neglijentă a tabletei. Atingerile amintesc de panourile rezistive, fara a avea însă neajunsurile acestora. Totuși, nu putem să nu remarcăm culorile excelente, luminozitatea deosebită. Amicul meu era încântat de acest lucru, deși nu e la prima tabletă.

Alte funcții Utok i700 Ultra

  • – Cele două camere sunt modeste, ele existând pentru a se bifa și acest segment. Camera frontală este VGA, iar cea de pe spate beneficiază de o rezoluție de 2 MPx.
  • – 16 Gb este capacitatea de stocare onboard, ea putand fi extinsă prin slotul de card existent.
  • – Conectivitatea este una standard pentru acest nivel: Wi-Fi 802.11b/g/n, bluetooth 4.0, port USB.
  • – Android 4.4 KitKat rulează pe acest produs, ce vine preinstalat cu: Zonga full o lună, Seenow (abonament o lună) sau Elefant Reader și Getlokal.
  • – Bateria de 3000 mAh asigură o autonomie bună.

Unboxing and Video Review Utok i700 Ultra


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii

Utok i700 Ultra reprezintă recomandarea noastră pentru cei ce sunt mereu pe drumuri și doresc sa se poată relaxa în momentele de liniște. Beneficiind de un preț excelent, tableta noastră nu ar reprezenta o pagubă chiar atât de mare nici în cazul pierderii sale. Așadar, dacă vreți ceva ieftin și bun, Utok i700 Ultra este soluția ideală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>