Jan 19

Telefon Allview A5 Quad reviewAllview reprezinta, asa cum stiti, o firma romaneasca ce a cunoscut succesul pe piata autohtona. Criticate de unii, apreciate de altii, produsele acestei companii se vand destul de bine. Piata tabletelor este una atractiva, numerosi jucatori activand aici. Desi nu putem vorbi despre un nume cu pretentii globale, Allview are ambitii mari, cel putin in ceea ce priveste tara noastra. Lansarile de produse sunt foarte alerte, aratand grija producatorulul de a evolua o data cu tehnologia si de a acoperi o piata cat mai mare. Romania este o tara interesanta pentru cei ce activeaza in domeniu, datorita intinderii sale. Totusi, este o piata destul de dura, datorita problemelor economice inca destul de mari. Clientul roman cauta tehnologie de varf la un pret mic. Din acest motiv, pentru a rezista orice firma trebuie sa realizeze compromisurile cele mai bune si sa gaseasca astfel raportul calitate-pret optim. Allview a reusit acest lucru, compania brasoveana avand vizunea necesara de a rezista destul de mult in fata marilor nume din exterior.

Mai demult am prezentat un telefon atractiv, ce a cunoscut succesul la vremea sa. Este vorba despre Allview A5 Duo. Astazi avansam, o data cu tehnologia, si va vom prezenta un “urmas” al acestuia, A5 Quad. Prezentat nu demult, acest nou membru al familiei Allview reuseste sa ofere tehnologie la un pret imbatabil. Avand un design asemanator cu al “fratelui mai mic”, A5 Duo, telefonul nostru nu impresioneaza neaparat prin tehnologia sa de varf, cat prin raportul calitate-pret foarte bun. Specificatiile sunt aduse la zi, existand insa si cateva puncte slabe, ce ar fi meritat mai multa atentie. Totusi, per ansamblu, acest terminal isi face banii, oferind destul de multe la pretul sau. Accesul la internet, rularea jocurilor ce nu necesita foarte multe resurse sau realizarea apelurilor telefonice se desfasoara in cele mai bune conditii pe Allview A5 Quad.

Poze Allview A5 Quad

Procesor Allview A5 Quad (CPU)

Asa cum ii spune si numele, acest telefon beneficiaza de un procesor quad-core, un MediaTek capabil sa ruleze la 1,3 GHz. Avand in vedere clasa sa, acest CPU ofera putere de procesare la un pret mic. Totusi, avand in vedere cantitatea mica de memoria RAM, de doar 512 MB, nu trebuie sa va asteptati la mare lucru de la acest terminal. Aplicatiile zilnice vor rula destul de bine. Daca doriti insa jocuri de ultima generatie sau putere mare de lucru, cautati alt telefon.

Placa video Allview A5 Quad (GPU)

Tot pentru a tine pretul jos, cei de la Allview au cautat un GPU bun cu un pret scazut. Alegerea lor a fost mai vechiul Mali-400MP, o solutie grafica care si-a dovedit performanta. Jocurile mai putin solicitante merg destul de bine, dar memoria RAM mica nu ajuta prea mult.

Display Allview A5 Quad

Si aici vom vorbi despre ceva parecum normal, avand in vedere clasa produsului. Nimic iesit din comun la panoul TFT LCD de 4,3 inch, ce are o rezolutie de 480×800 pixeli. Culorile sau contrastul nu exceleaza. Unghiurile de vizionare sunt bune, dar nu excelente ca la un IPS.

Alte functii Allview A5 Quad

  • – Terminalul vine cu doua camere normale. Cea frontala, cu rezolutie VGA este utila pentru cei ce folosesc serviciile de apelare video. Camera principala are o rezolutie de 5 MPx, cu autofocus, capabila sa filmeze la 1080p. Nimic iesit din comun, totul fiind in limitele clasei si ale pretului urmarit.
  • – Cei 4 GB onboard sunt insuficienti pentru nevoile de astazi, dar existenta unui slot pentru card microSD “indulceste amarul”.
  • – Conectivitatea este cea uzuala: Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi display, Bluetooth 4.0, GPS sau port USB.
  • – Android 4.2.2 Jelly Bean ruleaza pe acest terminal.
  • – Bateria de 1700 mAh ofera o autonomie destul de buna, ea depinzand, evident, de tipul de utilizare.

Unboxing and Video Review Allview A5 Quad

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret

Concluzii
Allview A5 Quad reprezinta o aducere la zi a vechiului A5 Duo. Desi nu exceleaza la capitolul dotari, acest telefon nu trebuie judecat decat prin prisma clasei sale. Pretul este principalul atu, producatorul reusind sa faca tehnologia destul de accesibila. Recomandam Allview A5 Quad celor ce doresc activitati de baza, pentru ceilalti exista variante mai puternice, pretul fiind unul pe masura.