Aug 12

Telefon Allview A6 Quad reviewTelefonul este, astăzi, ceva indispensabil. Fără el ne simțim rupți de ritmul vieții. Tinerii înțeleg cel mai bine acest sentiment, pentru ei mobilul fiind și poarta de acces spre lumea socială, o lume de care se simt extrem de atrași. Din acest motiv, vechile telefoane, capabile doar de apeluri și mesaje scrise, mai sunt folosite doar de nostalgici sau de cei ce nu simt nevoia de mai mult. Smartphone-ul a devenit un ”must have” pentru majoritatea oamenilor. Viața digitală este omniprezentă, iar accesul se face astăzi extrem de ușor. Internetul a devenit un bun comun, depășind faza de moft sau lux.

Și pentru că nu toată lumea are nevoie de ultimul terminal, ce ”mustește a tehnologie”, există și o piață a telefoanelor inteligente mai puțin performante, capabile însă de activități de bază. La noi, Allview este un producător cunoscut, un jucător activ pe acest segment. Politica sa, indiferent de critici, a dat rezultate. Românii apelează deseori la produsele firmei brașovene, dovada fiind dată de cota de piață a acestui jucător. Așadar, dacă vrei un telefon ieftin, unul cu care ”să îți faci treaba”, Allview reprezintă clar o soluție.

Astăzi vă vom prezenta un telefon apărut încă de anul trecut, dar care se găsește încă pe rafturile magazinelor românești. A6 Quad a beneficiat de atenția cumpărătorilor, chiar dacă din punct de vedere tehnologic el nu este prea dotat. Cu doar 512 Mb RAM, telefonul nostru nu prea poate emite pretenții de performanță. Credem insă că cei ce urmăresc un asemenea produs lasă la o parte acest capitol. Prețul este unul excelent, ireal până nu demult. Un smartphone la 250 lei era un vis îndepărtat. Totuși o dată cu evoluția accelerată a tehnologiei, ea a devenit accesibilă. A6 Quad este așadar un telefon ieftin, cu care poți avea acces la viața digitală, unul ce arată bine pentru categoria sa. Cum am spus, vrei un smartphone ieftin, cu care să îți faci treaba? A6 Quad poate reprezenta o soluție de luat în seamă.

Poze A6 Quad

Procesor și placă video A6 Quad (CPU&GPU)

A6 Quad nu emite pretenții cănd vine vorba de putere de lucru. Deci, nu urmărim acest lucru la acest nivel. Totuși, asta nu înseamnă că terminalul de astăzi ”dă rateuri”. El merge bine pentru scopul urmărit. Accesul la internet sau realizarea apelurilor telefonice se realizează fără probleme.

Acest produs este construit în jurul unui chipset bunicel, un Qualcomm MSM8212 Snapdragon 200. Acesta cuprinde un procesor Quad-core  Cortex-A7, ce rulează la o frecvență de 1,2 GHz. Procesorul grafic nu arată nici el rău, acest Adreno 305, chiar dacă aparține unei generații mai vechi, își face treaba fără probleme. Lucrurile se complică când ”ne uităm” la memoria RAM. Cei 512 Mb sunt insuficienți pentru standardele de astăzi, mai ales pe un terminal ce rulează Android. Indiferent cât de ”tare” e un procesor, o cantitate mică de RAM îl trage în jos. A6 Quad ”suferă” la acest capitol. Utilizatorul acestui produs trebuie să fie indulgent și destul de răbdător cu el.

Display A6 Quad

Ecranul telefonului nostru se prezintă bine pentru nivelul general al produsului. Avem de a face cu un IPS LCD de 4 inch, cu o rezoluție de 480 x 800 pixeli. Aceste valori, alături de luminozitatea bună reprezintă un plus pentru produsul de astăzi.

Alte funcții A6 Quad

  • – Avem prezente două camere, fără mari pretenții: cea frontală este una VGA, depășită de timp, iar cea din spate, mai bună, una cu o rezoluție de 5 MPx, cu autofocus, LED flash, Geo-tagging, touch focus, face detection, HDR, capabilă de înregistrări video 720p@20fps.
  • – Capacitatea de stocare onboard este una foarte mică: 4Gb. Totuși, din fericire, acest telefon beneficiază de un slot microSD ce suportă carduri de până la 32 Gb.
  • – Conectivitatea prezentă este una de bază: Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot, Wi-Fi Direct, bluetooth v4.0, A2DP, EDR, port USB.
  • – Acest telefon este unul dual-sim, în buna tradiție Allview.
  • A6 Quad rulează Android OS, v4.3 (Jelly Bean).
  • – Bateria de 1500 mAh asigură o autonomie bună.

Unboxing and Video Review A6 Quad

In Curand
 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret


A6 Quad este un telefon ieftin, cu care îți poți face treaba. Chiar dacă ”este trădat” de memoria RAM, telefonul acesta reușește să se achite de sarcini. Cu un look atractiv, tineresc, A6 Quad poate reprezenta o alegere inspirată pentru cei cu buget redus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>