Aug 30

Telefon Allview H2 Qubo reviewAllview nu mai are nevoie de nici o prezentare. Compania romaneasca reuseste de ceva timp sa impresioneze prin produsele sale, care se lupta sa reziste pe o piata dominata de gigantii din exterior. Desi aceste produse au fost criticate de unii, totusi nu putem sa nu apreciem incercarea producatorilor locali de a avea un cuvant de spus si in acest domeniu extrem de dur. Pentru a rezista e nevoie de inovatie, dar si de un echilibru intre calitate si pret. Cunoscand destul de bine piata, Allview reuseste sa ne surprinde mereu cu ceva nou si atractiv.

Este cazul si acum, cand Allview a lansat un nou terminal quad-core, H2 Qubo. Acesta nu este decat ultimul dispozitiv dintr-o serie mai lunga cu care producatorul brasovean ataca piata, o serie care mai cuprinde: P6 Quad, P5 QMax, A5 Duo sau V1 Viper. Tehnologia a avansat cu pasi repezi, din acest motiv era nevoie de o “evolutie” a acestor dispozitive. H2 Qubo isi doreste sa continue aceasta linie de succes. Totodata, pentru a reusi in acest domeniu este nevoie sa ai o oferta cat mai diversificata. Nimeni nu trebuie neglijat. Acest telefon se doreste sa intre in oferta Allview, completand un gol, realizandu-se astfel o crestere a atractivitatii acesteia. Designul acestui gadget este unul simplu, destul de frumos, fara detalii inutile. Acest produs vine pe doua culori, alb si negru. Partea de specificatii atrage prin faptul ca acestea sunt de top. Totusi, sa nu uitam ca nu vorbim despre vreun varf de gama. Segmentul vizat nu este cel de varf, ci un segment mediu. Totodata, personal ne place incercarea producatorului de a inova, de a avea un cuvand de spus. Observam astfel aparitia Allview Smart2View, o tehnologie ce permite conectarea telefonului sau tabletei Allview la un televizor cu port HDMI, acesta transformandu-se intr-un smartTV. Ideea este foarte buna, regasindu-se in noua oferta a celor din Brasov. Mai jos vom prezenta ce ofera acest nou gadget, H2 Qubo.

Poze H2 Qubo 

Procesor H2 Qubo (CPU)

Fiind un dispozitiv modern, ce doreste sa satisfaca nevoile cotidiene, acest telefon nu se rezuma la o configuratie slaba. Procesorul este unul bun, destul de puternic. Vorbim asadar despre un CPU MediaTek, un quad-core capabil sa ruleze la 1,2 GHz. Puterea de procesare este buna, acest procesor descurcandu-se prin “hatisul” aplicatiilor uzuale. Totusi, memoria RAM de doar 512 Mb poate constitui un punct slab.

Placa video H2 Qubo (GPU)

Jocurile reprezinta un punct de atractie astazi, mai ales pentru tineri, o categorie vizata de acest terminal. Din acest motiv, procesorul grafic trebuie sa fie la inaltime. Producatorul a apelat la o solutie grafica Power VR SGX 544, un GPU puternic si economic. Consumul este destul de mic, avand in vedere puterea de procesare. Jocurile vor rula in bune conditii, din nou memoria RAM mica putand creea probleme.

Display H2 Qubo

Ecranul produsului nostru este un TFT de 4.5 inch cu o rezolutie de 480×854 pixeli. Evident acesta este capacitiv si multitouch. Remarcam faptul ca acest ecran este de generatie mai veche. Un IPS ar fi fost mai performant. Totusi, sa nu uitam faptul ca pretul ar fi fost altul, existand de altfel, in oferta Allview, produse cu asemenea display (amintim doar V1 Viper). Culorile sunt bune, luminozitatea la fel, iar unghiurile de vizionare acceptabile.

Alte functii H2 Qubo

 • – Produsul nostru prezinta doua camere: cea frontala, secundara, de 0,3 MPx, utila doar in apelurile video, si cea din spate, principala, de 5MPx, capabila si de filmare la 720p. Fotografiile si filmarile se vor prezenta acceptabil.
 • – Capacitatea de stocare este relativ mica, 4 Gb, dar exista un slot pentru card microSD de pana la 32 de Gb.
 • – Conectivitatea este buna, produsul oferind: Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi display, dar si Bluetooth 4.0. Este prezent si un port USB.
 • – H2 Qubo este un telefon dual-sim, acesta fiind un punct de atractie pentru cei ce utilizeaza doua cartele.
 • – GPS-ul se regaseste pe acest telefon avand suport A-GPS.
 • – Android 4.2.2 Jelly Bean motorizeaza acest terminal.
 • – Bateria de 1800 mAh asigura o autonomie buna, care depinde, evident, de tipul de utilizare.

Unboxing Allview H2 Qubo

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzie
Allview H2 Qubo este cel mai nou telefon al celor din Brasov, un dual-sim ce doreste sa se remarce pe acest segment dur. Completand oferta prin acest terminal, Allview doreste sa se afirme inca o data ca principal producator local in domeniu, Recomadam H2 Qubo tuturor celor care au nevoie de un asemenea dispozitiv, un telefon bun care nu ofera mai mult decat promite.

 

3 comments

 1. Speed Speed

  Super ok telefonul. Este elegant , are un display luminos de 4.5 inch cu o rezolutie de 480×854 pixeli, potrivit pentru jocuri si vizionat videoclipuri, are un procesor puternic cu o viteza de reactie uimitoare si un desihm slim si frumos.

 2. Speed Speed

  Interesant modelul de telefon. Imi place ca se gaseste si pe culoarea alb, ii ofera un plus de eleganta. Telefonul are un display destul de generos, are culori vii si este perfect pentru rulat jocuri si vizionat filme. Are un procesor puternic care iti asigura o viteza de rulare rapida.

 3. dan70333

  Imi place tare mult noul telefon H2 Qubo. Are un display generos potrivit pentru rulat jocuri sau vizionat videoclipuri si o camera principala de 5 Mp cu care poti sa surprinzi cele mai frumoase momente din viata ta. Pretul este unul foarte bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>