Jul 24

Telefon Allview Impera i reviewSe pare ca cei de la Allview sunt pusi pe treaba. In ultima perioada, firma brasoveana ne-a prezentat numeroase terminale, care mai de care mai interesante. Nevoia consumatorului roman de a avea mereu noi dispozitive care sa atraga a fost speculata destul de bine prin numeroasele modele disponibile. Se pare ca acesta este secretul care a facut din Allview un nume remarcat, cel putin la noi. Acum cateva zile v-am adus in fata atentiei un asemenea produs, un telefon Allview,  P6 Life. Acesta se incadra in linia “clasica” a firmei, adica terminale bune, destul de ieftine, ce ruleaza Android. Totusi, in orice afacere a te “bloca” pe o linie este un principiu gresit, iar acest lucru se aplica cu atat mai mult in lumea tehnologiei. Pentru a “nu risca nimic” Allview ne propune o abordare oarecum diferita. Diversitatea poate insemna castiguri mai mari, dar si sanse mai multe de a rezista in aceasta lume dura.

Astazi va vom prezenta un telefon diferit: Allview Impera i. De ce este acesta diferit? Pentru ca este un telefon Allview care ruleaza Windows Phone. Se pare ca eforturile Microsoft de a populariza acest sistem de operare incep sa dea roade. Oricum, la noi, Nokia a vandut in trecut destul de bine, iar Lumia 520 este, asa cum am spus, un adevarat campion. Asadar, Windows Phone este un sistem ce nu si-a spus inca ultimul cuvant, iar brasovenii nostrii stiu acest lucru.

Allview Impera i are un look placut, oarecum comun terminalelor produse de aceasta firma. Realizat destul de solid, robust, telefonul nostru nu arata rau nici pe partea de specificatii tehnice, dar, sa nu uitam, ca Windows Phone 8 nu are nevoie de multe pentru a functiona foarte bine. Se pare ca, incet dar sigur, WP8 va rula pe aceleasi configuratii ca si Android. Pretul acestui terminal este unul bun, pastrandu-se vechea politica a firmei.

Poze Allview Impera i 

Procesor si placa video Allview Impera i  (CPU & GPU)

Terminalul nostru este unul destul de bun, fiind capabil sa ruleze orice aplicatie sau joc disponibile pentru Windows Phone 8. La acest lucru, un rol deosebit de important il are si buna optimizare a sistemului de operare. Scheletul in jurul caruia este realizat telefonul este unul bun, un Qualcomm MSM8212 Snapdragon 200, unul destul de robust. El include un procesor Quad-core Cortex-A7 ce ruleaza la 1.2 GHz, o solutie grafica Adreno 302, dar si o cantitate de memorie RAM de 1 Gb, una suficienta pentru WP8. Asadar, totul se prezinta la parametrii optimi. Asa cum am spus, aplicatiile sau jocurile de pe piata vor rula fara probleme.

Display Allview Impera i

Orice telefon trebuie sa aiba un ecran performant, capabil sa redea imagini deosebite. Calitatea trebuie sa fie inalta, in caz contrar toate eforturile fiind in zadar. Asadar, Allview Impera i include un panou IPS OGS de 4,7 inch, cu o rezolutie de 1280×720 pixeli, una destul de buna. Si pentru ca totul sa fie bine, acest display este protejat de o “sticla” Dragontrail. Imaginile sunt excelente, deosebit de naturale, iar unghiurile de vizionare nu dezamagesc.

Alte functii Allview Impera i

 • – Telefonul prezinta doua camere. Cea frontala vine cu o rezolutie de 2 MPx, fiind utila celor ce folosesc serviciile de apelare video. Camera principala, cea de 8 MPx, are o serie de “functii”: autofocus, LED flash, geo-tagging, touch focus, panorama. Fotografiile ies destul de bine.
 • – Capacitatea de stocare onboard este una mica, de 8 Gb, dar cei ce doresc mai mult pot cumpara un card microSD.
 • – Conectivitatea este normala pentru un asemenea tip de telefon: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth v4.0 cu A2DP si EDR, GPS, port USB.
 • – Bateria are o valoare de 1750 mAh, asigurand, conform producatorului, peste 7 ore de vorbit neintrerupt.
 • – Windows Phone 8.1 pune in miscare acest dispozitiv mobil, el ruland excelent.

Unboxing and Video Review Allview Impera i


 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret


Concluzii
Allview Impera i se prezinta a fi un telefon bun, ce ruleaza Windows Phone 8. Se pare ca producatorul incearca sa isi varieze oferta, adresandu-se unui segment de piata diferit. Pentru noi, acest lucru este benefic, Allview Impera i avand calitati pentru e deveni un terminal de succes.

2 comments

 1. Dorin

  Telefonul are finisaje delicate, un display IPS cu o rezolutie 1280×720 pixeli. Pretule este unul bun si ruleaza cel mai nou sistem de operare Windows 8.1

 2. dan

  “pusi pe treaba” sa descarce containerele din china probabil,ca orice en-grosist ca alta “treaba” nu vad sa aiba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>