May 07

Telefon Allview Viper i reviewNu demult remarcam ascensiunea firmelor romanesti pe piata autohtona a terminalelor mobile. Desi nu beneficiaza de capitalul marilor nume mondiale, acesti mici jucatori reusesc sa se mentina pe un segment destul de dur. Exista numerosi contestatari, ce considera produsele lansate de firmele locale simple “chinezarii” rebranduite. Totusi vanzarile bune realizate arata atat faptul ca romanul cumpara in functie de buget si tehnologie, fara a se uita prea mult la nume, dar si faptul ca aceasta politica poate aduce roade. Asadar, fie ca suntem pro sau contra acestor produse, cert este ca ele exista si ca au o piata a lor, una realizata datorita unor calitati.

Allview reprezinta un nume cunoscut in Romania. Firma brasoveana a lansat numeroase produse, incercand sa acopere intreaga piata a terminalelor mobile. Unele au avut succes, altele nu prea. Totusi, iubitorii de tehnologie cunosc acest nume, ce a dorit mereu sa aduca ceva nou, ceva ce poate rivaliza cu bradurile externe. Astazi va vom prezenta cel mai nou terminal al acestei firme, este vorba despre Viper i. Cu un design oarecum caracteristic acestui producator, fara mari inovatii, insistandu-se insa pe calitatea constructiei, telefonul de astazi incearca sa reimprospateze memoria cumparatorilor, cu ceva nou, in pas cu moda. Astfel, trendul facut celebru de Nokia, cu a sa linie Lumia, nu a putut trece neobservat, Viper i aducand cu el o serie de capace in diferite culori. Publicul tinta, in general cel tanar, va gasi acest lucru destul de interesant. Raportul calitate-pret este, ca de obicei, un punct forte al acestui produs. Specificatiile tehnice nu impresioneaza, dar se prezinta bine pentru clasa vizata. La un asa pret era greu sa cerem excelenta, dar remarcam ca se ofera destule. Per total, putem spune ca avem de a face cu un produs bun, solid, cu un pret atractiv, aspectul acestui smartphone fiind unul ce poate prinde destul de bine la public. Acest dispozitiv este cel mai accesibil membru al liniei Viper.

Poze Allview Viper i

Procesor Viper i (CPU)

Asa cum am spus mai sus, acest terminal este unul destul de solid. Nu ne-am referit doar la aspect si constructie, ci si la partea tehnica. Asadar, Viper i este realizat in jurul unui procesor quad-core Cortex-A7, capabil sa ruleze la 1.3GHz, Aplicatiile de zi cu zi nu reusesc sa ingenuncheze acest CPU. In acelasi timp, memoria RAM de 1 Gb sprijina procesorul in realizarea tuturor sarcinilor. Nu avem cel mai puternic telefon, dar nici unul slab, incapabil sa se descurce in fata provocarilor.

Placa video Viper i (GPU)

Si partea de procesare video a beneficiat de atentia celor de la Allview. Desi nu putem spune ca ne da pe spate, Mali-400MP este un GPU ieftin, puternic, ce consuma putine resurse si reuseste sa duca in spate chiar cele mai noi jocuri. Totusi, cei ce fac din gaming o ocupatie permanenta, vor cumpara un telefon destinat acestui tip de activitati.

Display Viper i

Panoul acestui terminal este unul ce nu exceleaza la capitolul rezolutie, aceasta fiind modesta (960×540 pixeli). Avand o diagonala de 4,7 inch, ecranul lui Viper i este un IPS capacitiv, multitouch, realizat prin tehnologia OGS (One Glass Solution). Protectia oferita impotriva zgarieturilor este una foarte buna. Contrastul si culorile se prezinta bine, iar unghiurile de vizionare sunt excelente.

Alte functii Viper i

  • – Sunt prezente doua camere bune. Cea frontala vine cu o rezolutie de 2 MPx, fiind capabila sa ofere calitate apelurilor video realizate cu acest telefon. Camera principala beneficaza de un senzor de  8 MPx, cu Autofocus, LED Flash si tehnologie BSI 2. Totodata, sunt prezente: HDR, Eraser si Gesture Shot. Filmarile video sunt de calitate superioara, la nivel FullHD.
  • – Acest terminal este unul dual-sim, lucru pozitiv, mai ales pentru
    piata locala.
  • – Capacitatea de stocare nu impresioneaza, existand 8 Gb onboard.
  • – Conectivitatea anuntata se prezinta destul de bine: Wi-Fi N, Bluetooth 4.0, port USB, GPS, Miracast cu ajutorul adaptorului wireless display Smart2View.
  • – Sunetul este unul de exceptie, tehnologia DTS si amplificatorul Yamaha fiind punctele forte ale acestui domeniu.
  • – Android 4.2.2 Jelly Bean pune in miscare acest dispozitiv.
  • – Bateria de 1800 mAh promite sa asigure o autonomie buna.
  • – Terminalul vine in diferite culori: alb, negru, roz, galben si albastru.

Unboxing and Video Review Viper i

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii
Viper i este cel mai nou membru al familiei Allview. Beneficiind de un raport calitate-pret atractiv, dar si de o constructie solida, acest terminal poate aduce vanzari bune celor din Brasov. Recomandam Viper i tinerilor iubitori de nou, celor ce folosesc telefonul destul de mult in diferite activitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>