Oct 12

Telefon Asus PadFone Infinity 2013 reviewDesi despre Asus nu mai avem ce spune nou, numele sau reusind sa fie cunoscut in intreaga lume, totusi trebuie sa remarcam faptul ca producatorul taiwanez se implica tot mai mult pe piata dispozitivelor mobile. Renumele sau a fost castigat in multi ani, dar in alta industrie, cea a Pc-urilor. Cum vanzarile acestor produse se afla in scadere accentuata, era normal ca trecerea spre o noua piata sa fie pasul urmator. Investitiile celor din Taipei s-au indreptat spre acest segment, aparand o serie de terminale interesante, de care ne-am ocupat in articole anterioare: Google Nexus 7Asus VivoTab SmartFonepad AsusAsus MeMO Pad. Toate aceste produse arata intentia clara a celor de la Asus de a avea un cuvand destul de greu pe segmentul mobil.

Dupa ce v-am prezentat atatea tablete Asus, astazi a venit randul unui smartphone cu acest nume. Noul PadFone Infinity incearca sa se faca remarcat si sa intareasca prezenta constructorului taiwanez pe segmentul telefoanelor inteligente. Anuntat mai demult, dar iesit din “uzine” destul de recent, acest terminal intruchipeaza a treia generatie de telefoane-tableta. Acest hibrid incearca sa aduca la un loc caracteristici ale ambelor tipuri de produse. Dispozitivul nostru este o aducere la zi a liniei FonePad, o incercare de a aduce in prim-plan produsele de acest tip. Remarcam aspectul asemanator cu cel al produselor anterioare ale liniei. Nimic revolutionar in design. Totusi, nu putem spune ca avea de a face cu un produs urat. Se pastreaza linia devenita clasica. Materialele din care este realizat hibridul sunt de calitate superioara. Avand diagonala de “doar” 5 inch, PadFone Infinity este un telefon marisor, dar nu iesit din comun. Specificatiile tehnice sunt aduse la zi si atrag prin ceea ce ofera. Ne vom ocupa mai jos de ele pe indelete. Nu putem sa nu observam, asa cum am mai spus, grija celor de la Asus de a castiga si in acest domeniu un renume. Produsele lor arata interesant si sunt dotate cu tehnologie noua din belsug. Vom vedea daca aceste lucruri sunt suficiente pentru scopul propus.

Poze PadFone Infinity

asus-padfone-infinity

Procesor PadFone Infinity (CPU)

Daca generatia anterioara se remarca printr-un chipset Qualcomm Snapdragon 600, noua revizie este realizata in jurul Qualcomm Snapdragon 800, un SoC mult mai puternic si mai adecvat zilelor noastre. Procesorul inclus in acesta este un quad-core nativ, un Krait 400 capabil sa ruleze la 2,2 GHz. Cresterea de putere fata de generatia anterioara este evidenta. Nimic nu poate obosi acest CPU. Remarcam de asemenea si memoria RAM de 2 GB, care asigura rularea fina a tuturor aplicatiilor.

Placa video PadFone Infinity (GPU)

Procesorul grafic este de ultima generatie, un GPU Adreno 330, capabil sa faca fata stressului cotidian. Aceasta solutie grafica se regaseste si pe noul Nexus 5, realizat de cei de la Google si LG, fapt ce arata increderea de care se bucura.

Display PadFone Infinity

Fiind un produs de varf, el beneficiaza de un display pe masura. Vorbim despre un IPS FullHD de 5 inch, capacitiv si multitouch, capabil sa ofere unghiuri de vizionare deosebite, dar si culori vii, impreuna cu un contrast inalt. Luminozitatea este una deosebita, inclusiv la lumina soarelui. La fel ca la revizia anterioara, sticla Corning Gorilla reuseste sa asigure o protectie adecvata acestui ecran reusit.

Alte functii PadFone Infinity

  • – Remarcam camera foto din spate, care are rezolutia de 13 MPx, cu autofocus si Flash LED, ce se bucura de tehnologia PixelMaster, asemanatoare Nokia PureView, fotografiile realizate avand o calitate deosebita. Senzorii prezenti asigura fotografii de calitate chiar daca lumina este foarte puternica sau scazuta. Totodata, aceasta camera este capabila de filmari la rezolutie 1080p@30fps. Camera frontala de 2 MPx are rolul ei in apelurile video.
  • – Capacitatea de stocare este de 16/32 GB. Fata de reviziile trecute, exista un slot de carduri microSD.
  • – Conectivitatea este foarte buna, acest terminal venind cu Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, DLNA, Bluetooth v4.0 with A2DP, port USB, dar si conexiune 4G(LTE).
  • – Bateria de 2400 mAh promite o autonomie buna, care depinde de tipul de utilizare.
  • – Android 4.2 motorizeaza acest produs, dar se preconizeaza un update la 4.4 KitKat, imediat ce acesta este lansat oficial.
  • – Printr-un “dock” special, acest telefon devine o tableta extrem de interesanta.

Unboxing and VideoReview PadFone Infinity

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
PadFone Infinity 2013 este un produs interesant, un telefon ce poate devenii imediat tableta. Acest lucru, specific liniei Asus PadFone, poate demonstra, inca o data, ingeniozitatea inginerilor din laboratoarele firmei taiwaneze. Avand un aspect devenit clasic, caracteristici tehnice de varf, PadFone Infinity 2013 poate reprezenta o alegere inteligenta pentru cei ce au nevoie de un asemenea hibrid, tableta-telefon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>