Dec 04

Telefon BlackBerry Z30 reviewDespre BlackBerry am mai vorbit cu alte ocazii. Alta data un nume urias in industria telefoanelor inteligente, se lupta astazi pentru supravietuire. Firma canadiana, ce a incercat si o schimbare de nume, renuntand la vechiul RIM pentru mai noul BlackBerry, nume ce desemna principalul sau produs, nu a reusit sa faca fata asediului Apple, dar si al numeroaselor firme ce realizeaza telefoane ce ruleaza Android. Mai nou, chiar si intarziatul Microsoft reuseste sa se pozitioneze in fata. Clar avem de-a face cu o problema, iar zilele acestui producator par numarate. Desi s-a investit masiv in versiunea a 10-a a sistemului de operare propriu, totusi Z10 si Q10, cele doua varfuri de lance ale firmei, nu au reusit sa redreseze situatia. Au avut loc schimbari la varful companiei, s-a incercat vanzarea acesteia, dar lucrurile nu au mers bine. Totusi, asta nu inseamna ca valorile companiei au decazut. Alta data, firma canadiana era un nume de referinta pentru oricine, existand si astazi un nucleu de consumatori care iubesc produsele firmei oarecum neconditionat. Sa vedem ce ne va rezolva viitorul, dar “decesul” acestui nume mare ar lasa un gol in industrie.

Desi a intampinat probleme extrem de grave, producatorul canadian a venit in fata consumatorilor cu un nou produs deosebit, extrem de puternic si de stabil. Vorbim asadar despre BlackBerry Z30. Vazut ca un urmas al lui Z10, totusi acest dispozitiv nu este o copie a acestuia. Anumite lucruri facute gresit au fost indreptate. Totodata, aspectul telefonului a fost imbunatatit, pastrandu-se noua directie de dezvoltare de a se elimina tastatura fizica a terminalelor. Remarcam stilul elegant, business, specific de altfel produselor firmei canadiene. Acest dispozitiv este cel mai mare dar si cel mai puternic telefon din portofoliul BlackBerry. Specificatiile tehnice sunt de invidiat, iar sistemul de operare, destul de avansat de altfel, a fost ajustat la noile cerinte ale pietei. BlackBerry Z30 se doreste a fi o ultima incercare a producatorului canadian de a redresa situatia inca de anul acesta.

Poze BlackBerry Z30

Procesor BlackBerry Z30 (CPU)

Asa cum am spus mai sus, telefonul de astazi este cel mai performant BlackBerry. Construit in jurul unui chipset destul de puternic, un Qualcomm MSM8960T Pro Snapdragon, el include un procesor dual-core Krait, ce lucreaza la 1,7 GHz. Aceasta valoare, desi nu este superioara cu mult procesorului lui Z10, totusi asigura o rulare mai fina a aplicatiilor. Totodata, consumul a fost redus. Cei 2GB memorie RAM ajuta procesorul in viata de zi cu zi. Aplicatiile vor rula foarte bine, existand si o optimizare deosebita a sistemului de operare.

Placa video BlackBerry Z30 (GPU)

Pentru ca doreste sa se descurce bine si pe partea de prelucrare grafica, Z30 este echipat cu un GPU deosebit, o solutie grafica puternica, un Adreno 320, superioara celei oferite de fratele cel mic, Z10. Jocurile, cate sunt ele, vor rula extrem de lin, fara probleme. Sa nu uitam insa ca aceasta platforma este recunoscuta pentru alte lucruri decat gaming-ul intens.

Display BlackBerry Z30

Ecranul acestui telefon este unul destul de mare, avand o diagonala de 5 inch. Vorbim despre un Super AMOLED, cu o rezolutie de 720 x 1280 pixeli si 294 ppi densitatea pixelilor, evident multitouch si capacitiv. Unghiurile de vizionare bune, dar si luminozitatea excelenta fac din panoul acestui telefon unui reusit.

Alte functii BlackBerry Z30

  • – Observam prezenta a doua camere. Cea frontala, utila pentru cei ce folosesc serviciile de apeluri video, are o rezolutie de 2MPx, capabila de inregistrari 720p@30fps. Cea din spate, prezinta o rezolutie de 8 MPx, cu autofocus, LED flash, geo-tagging, face detection, image stabilization, HDR, dar si posibilitatea filmarii FullHd, 1080p@30fps, cu stabilizare video.
  • – Memoria interna de 16 GB poate fi extinsa printr-un card microSD cu inca 64 GB.
  • – Conectivitatea este excelenta: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0 cu A2DP, LE, micro USB cu USB On-the-go, NFC, micro HDMI, Miracast sau 4G (LTE).
  • – BlackBerry 10.2 OS pune in miscare aceasta “bijuterie”, sistemul acesta fiind extrem de bine optimizat.
  • – Bateria de 2880 mAh permite o autonomie excelenta, peste aceea a lui Z10.

Unboxing and Video Review BlackBerry Z30

Concluzii

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

BlackBerry Z30 doreste sa reduca pierderile accelerate ale firmei care a fost, pana nu foarte demult, un etalon in industria telefoanelor inteligente. Remarcam constructia extrem de solida, designul elegant, specificatiile excelente. Acest telefon are toate atu-urile sa reuseasca, dar, piata este in continuare sub hipnoza Android si iOS. Sa speram ca BlackBerry Z30 va reusi sa schimbe ceva, deoarece, sistemul de operare al canadienilor, cu toate problemele sale, are numeroase lucruri excelente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>