Sep 27

Telefon E-Boda Eruption V200 reviewE-Boda este un nume cunoscut mai ales pe piata electronicelor. Nu sunt departe vremurile in care vizionam numeroase reclame la televizor in care se amintea acest nume, mai ales in legatura cu DVD- playerele care erau la moda atunci. Treptat, firma din spatele acestui nume a reusit sa isi diversifice afacerile, participand la revolutia mobila, in plina desfasurare. Nici nu se putea altfel, avand in vedere ca, in vremuri de criza, doar piata tabletelor realiza vanzari consistente. Astfel, E-Boda a devenit un nume si in aceasta ramura, tabletele firmei reusind sa se impuna ca o alternativa la marile nume externe. Totodata, E-Boda se afla in lupta cu Allview pentru o felie cat mai mare din aceasta piata. Cei doi competitori autohtoni au abordat cu succes mai ales piata dispozitivelor ieftine, dar nu numai. Pentru a tine pasul cu rivalul sau, E-Boda ataca si piata telefoanelor mobile, acolo unde mai are de tras pentru a ajunge din urma firma brasoveana. Astazi va vom prezenta o prima incercare a acestora: E-Boda Eruption V200.

La o prima vedere, acest telefon este doar unul din marea masa a telefoanelor inteleigente care ruleaza Android. Chiar si estetic, terminalul arata “normal”, fara nimic deosebit. Totusi, aspectul sau este unul “clasic”, simplu si elegant. Nimic nu este in plus, nu exista detalii inutile care sa ingreuneze vizual look-ul. Totul este pus in slujba portabilitatii. Acest lucru este evident cand remarcam ca telefonul nostru este unul usor si subtire. Carcasa este din plastic, utilizatorul avand de ales intre alb si negru, existand in cutie doua carcase in aceste nuante. Marginile rotunjite, dar si aspectul general al telefonului asigura senzatia unui telefon portabil, extrem de placut la atingere, care este usor de purtat. Cum am zis, E-Boda Eruption V200 arata simplu, fara a iesi in evidenta foarte mult la acest aspect. Partea de specificatii ne atrage prin ceea ce ofera. Telefonul este unul puternic, asemanator cu concurentul sau Allview P6 Quad. Pentru prima incercare, cei de la E-Boda s-au descurcat admirabil.

Poze E-Boda Eruption V200

E-Boda Eruption V200

Procesor E-Boda Eruption V200 (CPU)

Fiind un smartphone care vizeaza un segment de mijloc, acesta nu putea sa ofere o putere de calcul scazuta. Din acest motiv, producatorul a apelat la o solutie quad-core oferita de Media Tek MT6589. Acest procesor, realizat pe arhitectura Cortex A7, ruleaza la frecventa de 1,2 GHz. Desi este considerat oarecum depasit, acest CPU tine pretul jos si se descurca bine. Memoria RAM de 1 Gb, asigura rularea lina a tuturor aplicatiilor.

Placa video E-Boda Eruption V200 (GPU)

Pentru ca doreste sa se descurce in orice situatie, telefonul nostru este dotat cu un procesor grafic bun, capabil sa ruleze orice joc sau aplicatie. Solutia aleasa o reprezinta Power VR SGX 544, un GPU performant, care consuma putin si reuseste sa faca fata cu brio provocarilor zilnice.

Display E-Boda Eruption V200

Ecranul oferit este unul bun, de generatie noua. Vorbim despre un IPS capacitiv, multitouch, cu o rezolutie de 960×540. Luminozitatea si unghiurile de vizionare sunt destul de bune, dar culorile nu sunt multumitoare. Contrastul lasa si el de dorit, acest telefon nefiind unul pentru multimedia. Display-ul reflecta destul de mult lumina, telefonul putand fi totusi utilizat in bune conditii si in exterior.

Alte functii E-Boda Eruption V200

  • – Telefonul nostru prezinta doua camere: una frontala, de 8 MPx, cu HDR, care nu este una deosebita, dar care isi face treaba, putand fi folosta si pentru filmari la rezolutie 1080p, si una secundara, frontala, de 2MPx, utila pentru cei ce folosesc apelurile video.
  • – Capacitatea de stocare este mica, de 4 Gb, dar care poate fi extinsa prin slotul MicroSD.
  • – Conectivitatea este buna, telefonul venind cu Wi-Fi, 3G, port USB sau GPS.
  • – Telefonul este unul dual-sim, foarte util celor cu doua numere.
  • – Android 4.1.2 Jelly Bean pune in miscare acest terminal, existand promisiunea unui update la cele mai noi versiuni.
  • – Bateria de 1800mAh se descurca destul de bine, asigurand telefonului o autonomie decenta.

Unboxind and Video Review E-Boda Eruption V200


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
E-Boda Eruption V200 reprezinta un prim pas pentru firma romaneasca in lumea telefoanelor inteligente. Desi nu are nimic senzational, iar designul este unul normal, acest telefon poate reprezenta o alegere inspirata pentru cei ce au nevoie de un dual-sim Android. Totusi, E-Boda Eruption V200 nu ne da pe spate si arata ca firma producatoare mai are de munca daca doreste sa spuna ceva pe aceasta piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>