Nov 21

Telefon Evolio Happy reviewEvolio este un nume cunoscut cititorilor nostrii, site-ul nostru prezentand cateva produse ale acestei firme: Evolio Aria Mini, Evolio Evotab HD 7, Evolio Quadra. Toate aceste dispozitive se remarca prin raportul calitate-pret deosebit. De fapt, acest raport avantajos asigura supravietuirea acestui brand pe o piata unde “cei mici” se descurca cu greu. Produsele de mai sus sunt tablete bune care incearca sa ofere elemente de baza la un pret foarte bun. Dar iata ca nu doar piata tabletelor este urmarita ci si cea a telefoanelor inteligente. Aceasta diversificare a brandului Evolio arata ambitiile acestui producator. Telefonul de astazi este unul cu ecran HD, pretul fiind punctul forte. Evolio Happy incearca sa se prezinte la un pret accesibil, aducand cateva lucruri interesante totodata.

Pentru cei ce cauta un terminal cu ecran HD, acest telefon poate fi o solutie buna. Pretul este deosebit, dar pentru a fi pastrat acesta jos, a fost nevoie de cateva compromisuri. Spre exemplu, constructia lasa de dorit, materialele nefiind de cea mai buna calitate. Totodata, designul este unul destul de comun, producatorul rezumandu-se sa preia unele idei ce se regasesc la alte telefoane inteligente. Totusi, nu putem spune ca aspectul este unul urat, ci doar lipsit de elemente noi, inovatoare. Evolio Happy urmareste sa atraga prin alte lucruri, accesibilitatea fiind unul dintre acestea. Partea de specificatii nu se prezinta rau. Acest dual-sim prezinta 1 GB RAM, un procesor quad-core, dar si un GPU destul de interesant. Sa ne amintim ca nu vorbim despre un varf de gama, ci despre un telefon inteligent accesibil. Pentru clasa sa, dispozitivul nostru se prezinta destul de bine. Sa nu uitam nici faptul ca este primul smartphone ce apare sub sigla Evolio, un nume ramas in constiinta pietei romanesti mai ales prin tabletele ieftine si bune. Vom vedea in timp daca acest terminal va avea succesul scontat de firma producatoare.

Poze Evolio Happy

Procesor Evolio Happy (CPU)

Cum am spus, principala caracteristica a acestui produs este accesibilitatea sa. Chipset-ul acestuia este unul relativ ieftin, bun, consumul de energie fiind scazut. Vorbim despre o solutie MediaTek MT6589, realizata printr-un proces de litografiere pe 28 nm. Procesorul este unul bun, un quad-core ARM Cortex-A7, tactat la 1,2 GHz. Aplicatiile vor rula destul de bine. Memoria RAM este de 1 GB, o cantitate normala pentru pretentiile terminalului nostru.

Placa video Evolio Happy (GPU)

Solutia grafica aleasa este una destul de interesanta. Vorbim despre un GPU PowerVR SGX 544MP, care se remarca prin raportul foarte bun dintre putere de procesare-consum energetic si pret. Jocurile vor rula destul de bine, trio-ul CPU-GPU-memorie RAM spunandu-si cuvantul.

Display Evolio Happy

Cum am spus, remarcam prezenta unui ecran HD pe acest terminal. Vorbim despre un IPS multitouch, capacitiv, de 4,5 inch. Rezolutia de 720×1280 pixeli asigura rularea continutului HD. Unghiurile de vizionare bune, dar si calitatea culorilor sunt punctele forte ale acestui ecran. Luminozitatea lasa putin de dorit, mai ales in cazul unei lumini ambientale puternice.

Alte functii Evolio Happy

  • – Remarcam existenta a doua camere, ce se prezinta bine, cel putin sub aspectul rezolutiei foto. Astfel, camera frontala de 2 MPx este foarte buna in cazul utilizarii serviciilor de apelare video. Camera din spate, are o rezolutie foarte buna, de 8MPx, cu autofocus, LED sau stabilizare digitala. Ea filmeaza la rezolutii inalte 1920×1080@30 fps. Pozele si filmarile se prezinta bine, avand in vedere clasa terminalului nostru.
  • – Capacitatea de stocare onboard este mica, de doar 4GB, existand insa posibilitatea cresterii acesteia printr-un card MicroSD.
  • – Conectivitatea prezenta este buna, telefonul nostru venind cu: Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth sau port USB.
  • – Acest terminal este unul dual-sim, fiind foarte utile celor ce folosesc frecvent doua numere de telefon.
  • – Android 4.2.1 pune in miscare telefonul nostru.
  • – Bateria de 1500mAh nu se prezinta excelent, durata de viata depinzand evident de tipul de utilizare.

Unboxing and VideoReview Evolio Happy


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzii
Evolio Happy reprezinta primul telefon ce apare sub acest brand. Avand in vedere clasa acestui terminal, putem spune ca el isi face cu brio sarcina pentru care a fost realizat, in ciuda existentei unor puncte slabe, mai ales in ceea ce priveste aspectul sau. Recomandam Evolio Happy celor ce doresc tehnologie buna la un pret accesibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>