Dec 16

Telefon GoClever Insignia 5X reviewApropierea Sarbatorilor de Iarna ne face sa ne gandim automat la cadouri. E perioada propice cumparaturilor, cand multi dintre noi isi cauta un telefon sau o tableta pentru a innoi portofoliul personal. Totodata, incercam sa le oferim celor dragi produse cat mai bune, de care sa se foloseasca cu placere. Site-urile sau magazinele sunt asaltate de clienti doritori de o “afacere buna”. Producatorii cunosc situatia foarte bine si incearca sa o speculeze cat mai mult. Dupa Black Friday, urmeaza o alta perioada deosebita, cea dinaintea Craciunului. Numeroase produse sunt lansate acum, pentru a oferi ceva nou doritorilor. Firme mari si mici se inghesuie sa isi promoveze cele mai noi dispozitive, indiferent de ramura tehnologica la care facem referire. Acest lucru este evident mai ales in industria dispozitivelor mobile, foarte activa in aceasta perioada a anului.

GoClever este un nume destul de nou in peisajul autohton si nu numai. Se pare ca acest nume isi are originea in Polonia. In timp, vom vedea daca acest nou venit reuseste sa reziste pe piata mobila sau dispare treptat fara a spune ceva nou. Piata acestor dispozitive continua sa atraga, iar exemplul acesta este graitor. Remarcam insa aparitia unui telefon cel putin interesant, care ofera un ecran FullHD la un pret foarte mic. GoClever Insignia 5X este noul venit pe piata telefoanelor si promite destul de multe. Evident ca, pentru a mentine pretul jos, producatorul a facut o serie de compromisuri, care nu schimba insa nota generala a acestui terminal. Cu un aspect compact, destul de solid, oarecum comun, telefonul nostru surprinde prin specificatiile extrem de interesante. Nu este un varf de gama, si nu se poate lupta cu gigantii domeniului, dar totusi este un dispozitiv puternic si robust. GoClever Insignia 5X ne demonstreaza dorinta producatorului de a oferi o experienta de utilizare premium la un pret mai mult decat decent.

Poze GoClever Insignia 5X

Procesor GoClever Insignia 5X (CPU)

Desi nu este un telefon premium, un varf de gama, totusi acesta include un chipset destul de puternic pentru a da senzatia utilizarii unuia. S-a incercat gasirea unui raport performanta-pret optim, pentru a ne aduce in fata un terminal bun si care sa nu ne goleasca buzunarele. Astfel s-a ajuns la un chipset  MediaTek MTK 6589T, care cuprinde un procesor quad-core tactat la 1,5 GHz. Acesta reuseste sa se descurce bine, utilizarea zilnica nefiind una care sa-i creeze probleme. Memoria RAM de 1 GB este comuna astazi pentru dispozitivele obisnuite.

Placa video GoClever Insignia 5X (GPU)

Orice solutie grafica de astazi trebuie sa fie economica, sa consume putin si sa ofere performante bune. Acest lucru a fost urmarit si de producator cand a apelat la un GPU PowerVR SGX 544. Desi a mai trecut timpul peste el, acest procesor grafic a reusit sa faca fata provocarilor zilnice. Jocurile vor rula bine, fara probleme de lag, iar grafica acestora va fi multumitoare.

Display GoClever Insignia 5X

Asa cum mentionam in descriere, acest telefon surprinde prin ecranul sau FullHD, la un pret foarte bun. Remarcam asadar existenta unui panou IPS de 5 inch, capacitiv si multitouch, cu o rezolutie 1920×1080 pixeli. Unghiurile de vizionare bune, contrastul excelent, dar si luminozitatea buna fac din acest ecran unul peste medie.

Alte functii GoClever Insignia 5X

  • – Avem doua camere destul de bune. Camera frontala, cea de 2 MPx, este foarte buna in cazul apelurilor video.Camera de pe spatele aparatului vine cu o rezolutie impresionanta de 13MPx, cu LED, autofocus, dar si capacitati de filmare la rezolutii destul de bune.
  • – Spatiul de stocare este redus, cei 4 GB fiind insuficienti, dar terminalul beneficiaza de slot de card microSD.
  • – Conectivitatea este normala si consta in: Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Wi-Fi display, Bluetooth, microUSB sau GPS.
  • – Acest telefon este unul dual-sim, un lucru foarte bun, mai ales pentru piata romaneasca, amatoare de asemenea produse.
  • – Produsul vine cu doua baterii incluse in pachet, un lucru de altfel extrem de interesant. Cele doua baterii au 2000 mAh si 4000 mAh.
  • – Android 4.2 se regaseste pe terminalul nostru

Unboxing and Video Review GoClever Insignia 5X


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
Flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret

Concluzii
GoClever Insignia 5X se doreste a fi un telefon foarte bun la un pret mic. Avand in vedere faptul ca vorbim despre un produs al unui producator relativ nou si necunoscut, nu trebuie sa ne asteptam la performante extreme. De altfel, nici nu se doreste acest lucru, GoClever Insignia 5X fiind adresat unui public tanar, dinamic, care urmareste achizitionarea unui smartphone bun, dar care nu goleste buzunarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>