Oct 31

Telefon GoClever Quantum 500 reviewTelefoanele mobile au devenit extrem de importante in ultima vreme, mai ales dupa ce au intrat in era ”smart”. Avand in vedere faptul ca traim intr-o epoca in care informatia este cheia succesului, accesul la internet a devenit vital. Generatia tanara isi imagineaza cu greu existenta unor terminale mobile care sa nu aiba sistem de operare sau sa nu permita conectarea la internet. Pentru acesti tineri, anumite cuceriri tehnologice recente, par a exista de cand lumea. Abundenta produselor existente stimuleaza aceasta impresie. Si totusi lucrurile nu au fost mereu asa. Greu de crezut, mai ales astazi cand remarcam ascensiunea pietei mobile, indiferent ca vorbim despre tablete sau telefoane inteligente. Cresterile sustinute, chiar in vreme de criza, au dus la aparitia numerosilor producatori, ilustrand perfect expresia”ca ciupercile dupa ploaie”. Desi nu aduc mereu ceva revolutionar, aceste produse ofera posibilitatea de a alege in functie de propriile nevoi. Acest lucru ar trebui apreciat, mai ales de cei mai in varsta care cunosc trecutul nu foarte indepartat, un trecut dominat tocmai de lipsa optiunilor.

Revenind la ziua de astazi, va vom aduce in fata atentiei un telefon interesant, realizat de un producator polonez ce vinde si la noi. Este vorba despre GoClever, un rival in plus pentru brandurile locale. Totusi, acest nou venit este unul de aceeasi talie cu “ai nostrii”. Lupta se da la acelasi nivel. Ce aduce nou acest produs? Designul acestui terminal nu este unul revolutionar. El se incadreaza in categoria de produse accesibile publicului larg. Asadar, nimic special, acest lucru neinsemnand insa faptul ca avem in fata un produs urat. GoClever Quantum 500 este un produs normal, cu un aspect placut, realizat din materiale de calitate. Imbinarile sunt realizate solid, iar colturile au fost rotunjite “cu cap”. Aspectul general este unul ce emana eleganta si simplitate. Specificatiile hardware nu ne dau pe spate, dar la nivelul acesta era si greu. Totusi, ele sunt destul de bune, facand din GoClever Quantum 500 un “personaj” interesant, unul ce ar putea sa creeze probleme jucatorilor locali.

Poze GoClever Quantum 500

quantum-500_84f2d68368d43a4c244c1447e71b1c445a0ae8ce

Procesor si placa video GoClever Quantum 500 (CPU & GPU)

Telefonul nostru este construit in jurul unui chipset interesant, un Broadcom BCM 23550, unul ce cuprinde un procesor quad-core Cortex A7, capabil sa ruleze la 1,2 GHz. Aplicatiile uzuale vor rula bine, mai ales ca memoria RAM existenta are o valoare buna: 1Gb. Nu trebuie sa ne asteptam la scoruri impresionante in teste, dar pentru aplicatiile uzuale nu trebuie sa avem probleme. Procesarea grafica a intrat si ea in “sfera de influenta” a celor de la Broadcom, ei oferind un GPU Broadcom VideoCore IV, capabil sa se descurce cu jocurile ce au pretentii normale. Gamerii vor cauta, probabil, altceva.

Display GoClever Quantum 500

Panoul grafic al oricarui telefon este extrem de important. Este si cazul produsului de astazi, el oferind un IPS multitouch de 5 inch, cu o rezolutie de 540×960 pixeli. Unghiurile de vizionare sunt bune, nu excelente, iar culorile redate se prezinta acceptabil. Pentru bugetul sau, acest display este unul bunicel.

Alte functii GoClever Quantum 500

  • – Sunt prezente, ca la orice terminal din ziua de astazi, doua camere: una in fata, de 2 MPx, utila amatorilor se selfie-uri si una in spate, de 5 MPx, cu autofocus și LED flash, avand si capacitatea de a inregistra imagini video. Nimic impresionant, dar pozele realizate sunt acceptabile.
  • – Capacitatea de stocare onboard este destul de mica, cei 4 Gb fiind insuficienti. Totusi, exista un slot de card microSD, in care se pot introduce carduri de pana la 32 Gb.
  • – Conectivitatea este la nivelul obisnuit pentru clasa produsului nostru: Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth, GPS, port USB.
  • – Acest telefon este unul dual-sim, lucru apreciat de piata locala.
  • GoClever Quantum 500 ruleaza Android 4.4 KitKat, dupa ce a fost actualizat vechiul Jelly Bean.
  • – Bateria de 2000 mAh ofera o autonomie buna.

Unboxing and Video Review GoClever Quantum 500


 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret


Concluzii
GoClever Quantum 500 este un produs interesant, la un pret ce se invarte in jurul valorii de 500 lei. El poate fi un rival extrem de periculos pentru producatorii autohtoni, care vizeaza acelasi segment. Beneficiind de cateva calitati certe, GoClever Quantum 500 este alegerea ideala pentru cei ce vor ceva fara pretentii, la un pret excelent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>