Mar 01

Telefon Huawei Ascend Y530 reviewHuawei reprezinta un nume ce se afirma tot mai mult in ultima vreme. Acest producator chinez reuseste sa urce in clasamente, lucru ce nu este la indemana oricui. Intr-o vreme in care giganti ca HTC sau Sony cunosc reale probleme, chinezii prospera. Site-ul nostru v-a prezentat in repetate randuri produse purtand aceasta marca. Am insistat, la momentul potrivit, asupra faptului ca lumea se schimba destul de repede, lucru evident si din ascensiunea numelor chineze, alta data producatori din linia a doua. Invatand “lectia capitalismului”, producatorii chinezi reusesc sa reprezinte o reala concurenta in fata numelor deja consacrate. Si lucrurile nu se opresc aici. Noile mutari, realizate mai ales de Lenovo, dar nu numai, arata dorinta si ambitia acestor firme de a ajunge in varful piramidei.

Nu demult v-am prezentat un produs destul de ieftin, intrat in portofoliul Huawei. Este vorba despre Ascend Y320. Acest terminal, ce nu se remarca prin tehnologia de ultima ora, ci doar printr-un raport calitate-pret bun, ne demonstreaza faptul ca piata terminalelor mobile ieftine este destul de interesanta, chiar pentru un producator aflat in plina ascensiune. Aceasta piata este, insa, extrem de aglomerata, iar un produs in plus sau in minus nu inseamna mare lucru. Si totusi, Huawei a gasit de cuviinta sa atace acest segment cu cateva produse. Daca doresti sa cuceresti topurile, e nevoie sa spui ceva pe toate zonele. Astazi va vom aduce in fata atentiei un alt telefon ieftin, ce se doreste a reprezenta ceva pe piata. Ascend Y530 va intra astfel in competitie directa cu numele locale, firme ce activeaza in special pe segmentul entry-level. Desi “nu ne da pe spate”, acest nou terminal Huawei aduce ceva diferit pe o piata extrem de dinamica si dura, dominata de “autohtoni”. Cu un aspect oarecum comun, fara nimic nou, dar si cu specificatii tehnice modeste, Ascend Y530 nu reprezinta un “must have” pentru iubitorii tehnologiei. Totusi, el se adreseaza unei piete unde pretul conteaza enorm, iar telefonul este folosit pentru activitati de baza. Vom vedea in ce masura acest telefon va reusi sa se impuna.

Poze Ascend Y530

Procesor Ascend Y530 (CPU)

Specificatiile anuntate nu sunt foarte generoase. Puterea de procesare a fost sacrificata, pentru a se putea ajunge la un pret accesibil, ce poate include produsul in piata vizata. Telefonul este realizat in jurul unui chipset modest, un Qualcomm MSM8210. Procesorul este un dual-core, tactat la 1,2 GHz. Puterea de procesare nu este mare, dar, pentru aplicatiile zilnice, uzuale si destul de simple, ea este suficienta. Clasa acestui produs se vede si din capacitatea foarte mica a memoriei RAM. Vorbim despre 512 Mb, o cantitate extrem de mica pentru standardele de astazi.

Placa video Ascend Y530 (GPU)

Nici pe partea de prelucrare grafica nu ne putem lauda cu ceva deosebit. In aceeasi nota modesta, regasim un GPU Adreno 203, un procesor ce reuseste sa faca fata jocurilor extrem de simple, dar care “oboseste” daca da de ceva mai complicat. Si in acest caz, memoria RAM extrem de redusa nu prea ajuta cu mare lucru.

Display Ascend Y530

Fara a avea pretentii, panoul acestui terminal se incadreaza si el in nota generala a produsului. Regasim un TFT LCD de 4,5 inch, capacitiv si multitouch, cu o rezolutie de 480 x 854 pixeli. Culorile, unghiurile de vizionare, luminozitatea sunt destul de modeste, dar normale pentru nivelul avut in vedere. Cum am spus, vorbim despre un terminal ieftin si destul de simplu.

Alte functii Ascend Y530

  • – Cele doua camere de pe acest telefon nu impresioneaza. Cea frontala, ce prezinta o rezolutie VGA, poate fi utila doar daca utilizati serviciile de apelare video. Camera principala, de 5 MPx, cu autofocus si capacitate de inregistrare video, nu poate emite pretentii.
  • – Capacitatea de stocare onboard este modesta, cei 4 Gb putand fi extinsi cu inca 32 Gb, printr-un card microSD.
  • – Conectivitatea este la nivelul de baza: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.0 cu A2DP, port USB, GPS.
  • – Android 4.3 Jelly Bean pune in miscare acest terminal.
  • – Bateria de 1750 mAh incearca sa asigure o autonomie destul de buna. Vom vedea daca va reusi acest lucru.

Unboxing and Video Review Ascend Y530


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret
Okazii Verifica Pret La: Okazii verifica pret

Concluzii
Ascend Y530 se doreste a fi un terminal ieftin si bun, care sa prinda la cei fara venituri mari. Pe piata europeana, afectata inca de criza, acest terminal poate reusi vanzari bune. In plac local, lucrurile sunt complicate, deoarece firmele autohtone sunt destul de active pe acest segment. Totusi, pentru cei ce doresc altceva, Ascend Y530 poate reprezenta o solutie.

1 comment

  1. eu33

    Nu cumparati acest telefon decat daca doriti doar sa vorbiti , sa trimiteti mesaje si sa navigati pe Facebook. Pozele nu sunt calitative. Jocurile nu functioneaza. Eu am luat taca. Imi pare rau ca l-am cumparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>