Aug 20

Telefon mobil HTC Desire 200 reviewHTC este o firma cunoscuta pe piata telefoanelor mobile. Produsele sale ies in evidenta prin calitatea deosebita, dar si prin nota vizuala proprie, oarecum specifica. Totodata, cei din Taiwan doresc sa se implice in lupta dintre gigantii Samsung si Apple. Si o fac cu mult succes. Produsele lor au devenit o alternativa la cei care vor altceva, ceva diferit de ceea ce ofera primii producatori al lumii. Stilul HTC se observa in mai toate produsele lor, ceea ce arata grija acestora fata de toate aspectele unui telefon.

Dupa ce ne-am ocupat de HTC One, un telefon deosebit, care se lupta la varf pentru suprematie, astazi vom cobori stacheta spre un telefon mai accesibil: HTC Desire 200. Intr-adevar, acest telefon este adresat unei pieti mai ieftine, o piata unde pretul conteaza extrem de mult. Totusi, acest lucru nu inseamna ca celelalte aspecte trebuie neglijate. Nu. Piata low-budget este la randul ei foarte dura, producatorii trebuind sa gaseasca echilibrul intre pret-specificatii-calitatea materialelor si aspect. Se pare ca e nevoie de multa munca pentru a ajunge in acest punct, iar HTC pare ca a reusit. HTC Desire 200 arata intentia firmei taiwaneze de a se adresa si celor care nu doresc sa cheltuie ultimii bani pentru un smartphone. Fiind un upgrade al lui HTC Desire C, acest telefon doreste sa vanda si pe acest segment de piata, pastrand cateva din principiile clasice ale HTC. Astfel, inca de la prima vedere observam aceeasi nota vizuala deosebita, clasica am putea spune. Telefonul nostru arata bine. In acelasi timp, detaliile sunt lucrate cu grija, in virtutea ideii conform careia un produs frumos vinde destul de bine. Partea de specificatii nu “ne da pe spate”, dar nici nu trebuie, deoarece vorbim de un telefon entry-level. Un utilizator al acestui telefon nu se va juca ultimele jocuri aparute sau nu va dori ultimele conexiuni posibile. Cei ce cumpara acest produs o fac pentru lucrurile de baza ale unui smartphone, aspect la care HTC Desire 200 se descurca admirabil.

Poze HTC Desire 200

Procesor HTC Desire 200 (CPU)

Pentru ca vorbim de un telefon entry-level, nu putem prezenta cel mai nou CPU. Totusi, observam cu bucurie ca evolutia accelerata a tehnologiei inseamna ca aceasta devine din ce in ce mai accesibila. Astfel, acest telefon vine dotat cu un procesor Snapdragon S1 tactat la 1 GHz. Acest procesor se descurca bine in rularea aplicatiilor uzuale, folosite de noi zilnic. Memoria RAM de 512 MB sprijina procesorul dar nu trebuie sa ne asteptam la minuni. Lucrurile merg bine atata timp cat nu fortam acest cuplu memorie RAM-CPU.

Placa video HTC Desire 200 (GPU)

Acest model este echipat cu un procesor grafic bunicel, un Adreno 200 care se descurca acceptabil in jocuri nu foarte solicitante. Aceasta solutie grafica este alegerea ideala pentru acest nivel, oferind putere de procesare buna la un consum mic si un pret deosebit.

Display HTC Desire 200

Ecranul este de 3,5 inch, capacitiv, multitouch. Acest TFT prezinta o rezoluție HVGA (320 x 480 pixeli, aproximativ 165 ppi). Nu este un display iesit din comun, dar la acest nivel nu putem cere mai mult. Culorile se prezinta bine, iar luminozitatea este buna. Ca si la CPU sau GPU, display-ul este unul normal pentru piata propusa.

Alte functii HTC Desire 200

  • – Acest telefon prezinta o singura camera foto, de 5 MPx, dar fara blit. Pozele facute cu aceasta sunt decente. Filmarile obtinute cu aceasta camera sunt de calitate VGA. Interesant este suportul celor de la HTC care au realizat numeroase filtre digitale si aplicatii prin intermediul carora se pot modifica fotografiile sau acestea pot fi urcate extrem de rapid pe orice retea de socializare.
  • – Capacitatea de stocare este de 4 Gb, existand posibilitatea de crestere a acesteia cu inca 32 de Gb printr-un card MicroSD.
  • – Pe partea de conectivitate putem mentiona Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, port USB. Totodata, acest telefon prezinta GPS.
  • – Sunetul se prezinta foarte bine, HTC Desire 200 venind cu tehnologia Beats Audio ce ofera, impreuna cu castile HTC oferite in pachet,  o calitate superioara.
  • – Cu dimensiunile de 107,7 x 60,8 x 11,9mm și o greutate de 100 grame, acest telefon este foarte compact si destul de usor.
  • – Bateria are valoarea de 1230 mAh si poate fi schimbata.
  • – Acest telefon prezinta elemente din interfata HTC Sense, dar si aplicatii interesante cum ar fi HTC Data Manager, care monitorizeaza traficul de internet.

Unboxing HTC Desire 200


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzie
HTC Desire 200 este un produs entry-level, oferind lucrurile de baza ale unui smartphone. Pentru cei ce doresc un asemenea produs, dar costul acestuia este foarte important, acest dispozitiv este solutia ideala. Recomandam HTC Desire 200 celor ce au nevoie de un smartphone de baza. Pretul platit va fi unul corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>