Jul 09

Telefon mobil Samsung Galaxy Mega 6.3 reviewTelefon mobil Samsung Galaxy Mega 6.3 review

Dupa multe modele de telefoane si tablete lansate in masa pe piata electronicelor, Samsung a primit un statut de producator la scara larga, care impinge orice limita la maxim. Fiecare model creat si-a invins predecesorul, ajungand la standardele mult asteptate si cerute de public. Putem spune ca un anumit standard bine fixat la Samsung este dimensiunea, astfel firma avand un portofoliu destul de vast cu produse de dimensiuni diferite. In urma cu doi ani telefoanele care aveau o dimensiune de peste 4,3 inch erau considerate mari, ca sa numai spunem de cele care aveau o dimensiune de 5,3 inch. Cu toate astea Samsung nu s-a oprit aici, continuand sa creasca in dimensiune produsele, astfel ajungand pe piata cu Samsung Galaxy Mega 6.3, un smartphone gigant, care mai mult seamana cu o tableta de dimensiune mica decat cu un smartphone. Acest telefon a facut ca alte modele precum : Samsung Galaxy Note si Samsung Galaxy Note II sa fie vazute la o dimensiune modesta, chiar mica fata de el, ajungand atat el cat si fratele sau de 5.8 sa capete statutul de Mega in randurile produselor Samsung. Intrebarea cea mai frecventa pe care toti si-o pun este, daca achizitionarea unui telefon care abia incape in buzunarul de la pantaloni chiar merita investitia. O intrebare foarte buna, dar evident raspunsul este foarte simplu. Acest produs merita in intregime orice banut cheltuit. Vorbind despre brand-uri, putem spune ca datorita specificatiilor e care le are, Samsung Galaxy Mega 6.3 se incadreaza in capul liniei de produse decat sa intre in serii de produse precum Galaxy S sau Galaxy Note. Specificatiile telefonului cu siguranta nu sunt deloc dezamagitoare. Ele sunt pe picior de egalitate, daca nu chiar mai bune decat fratii sai lansati anul trecut de pe linia de productie. Cu toate astea Samsung nu doreste sa comercializeze acest telefon ca un pilot high-end, deoarece nu vrea sa isi “canibalizeze” modelele de clasa precum Galaxy S4 sau Galaxy Note II. Astfel Samsung Galaxy Mega 6.3 vine cu un pachet de specificatii modeste intr-un sasiu care este orice in afara de restul.

Poze Samsung Galaxy Mega 6.3

Procesor Samsung Galaxy Mega 6.3 (CPU)

Procesorul montat pe acest telefon este un model de 1,7GHz Krait dual-core, pe un chipset Qualcomm Snapdragon 400, ruland cu un DSP Hexagon 500 MHz si o tehnologie de 28 nm. Acest processor ajunge sa reprezinte o multime de cai putere pentru majoritatea aplicatiilor.

Placa video Samsung Galaxy Mega 6.3 (GPU)

Telefonul vine cu un model de placa video bine cunoscut in randurile smartphone-urilor, mai exact Adreno 305, avand ca model de chipset MSM8x2x, MSM8x3x si APQ8030. Avand o arhitectura shader unificata si o memorie dual-channel, aceasta sustine Direct 3D, un nivel de caracteristica in plus fata de OpenGL 3.0, 2.0 si 1.1 precum multe altele.

Display Samsung Galaxy Mega 6.3

In final trasatura caracteristica al acestui telefon este chiar display-ul acestuia. Masurand pe diagonal 6,3 inch, acesta are o rezolutie de 1280×780 pixeli si o densitate a pixelilor de 233ppi. Acesta este de departe un model de display foarte impresionant, avand in vedere ca exista si modele mai mici, cu o densitate mult mai mare raportate la scara larga ca de exemplu panouri de 1080p la 4,7 inch. Spre deosebire de alte smartphone-uri Samsung, Mega 6.3 nu echipeaza un ecran Super AMOLED, de aceea culorile nu sunt super-saturate, iar contrastul este mai mic decat s-ar putea astepta odata cu pornirea acestuia. In loc de OLED, acest model este un panou LCD TFT. Acesta oferă unghiuri largi de vizualizare, și este extrem de luminos avand o ratie de contrast de  1379:1 (nominal) / 3.352:1 (razele solare).

Alte functii Samsung Galaxy Mega 6.3

  • In ciuda dimensiunilor pe care le are acest telefon are o greutate de doar 199g
  • Prezinta o memorie de 1,5 GB ram, si o memorie interna de pana la 64 GB cu posibilitate de marire prin slotul de card MicroSD.
  • Camera vine in modul primar si secundar, modulul primar fiind un dispozitiv de 8 MP 3264 x 2448 pixels, autofocus, LED flash si caracteristici speciale precum Geo-tagging, touch focus, face and smile detection, HDR, iar modulul secundar de 1,9MP.
  • Prezinta functie GPS: A-GPS cu suport GLONASS
  • Multe functii suplimentare precum: GPRS, EDGE, infrared port, NFC si multe altele.

Unboxing Samsung Galaxy Mega 6.3

Concluzie
Samsung Galaxy Mega 6.3 nu are un portofoliu insangerat pe muchie de cutit, ci este un model destul de modest, cu niste specificatii de talie mijlocii, care pot duce la o performanta decenta daca nu chiar minunata

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
clickshop Verifica Pret La: ClickShop verifica pret

 

1 comment

  1. Stefan

    Mi-am cumparat si eu de curand un Samsung Mega 6.3, dar sa vad acum daca site-ul de unde l-am comandat este serios sau nu… Acum sa asteptam:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>