Apr 05

Telefon Nokia Lumia 930 reviewTerminalele mobile ce ruleaza Windows Phone 8 au fost anul trecut o surpriza placuta. Lumia 1520 sau Lumia 1320 au impresionat prin ceea ce ofera, asta ca sa nu mai vorbim despre Lumia 520, un telefon simplu, eficient, ce arata succesul ce il poate avea un terminal ce ruleaza un sistem de operare bine optimizat. Grija cu care Microsoft a promovat aceste modele, dar si achizitionarea diviziei de telefoane a celor de la Nokia, ne demonstreaza intentiile gigantului american de se afirma pe aceasta piata. Atat Nokia cat si Microsoft au ratat startul in lumea terminalelor mobile, iar eforturile din ultima vreme nu fac decat sa ne arate dorinta lor de a recupera handicapul in fata Android-ului. Avand in vedere ca aceasta piata este una in crestere, ea reprezentand viitorul, miscarile acestui mare nume sunt justificate, mai ales ca piata traditionalelor pc-uri este in declin. Asadar, acesta este un pariu ce trebuie castigat de firma lui Bill Gates.

Mergand pe aceasta linie, zilele trecute Nokia a anuntat lansarea altor cateva terminale. Astazi ne vom opri asupra celui mai puternic dintre ele, un adevarat varf de gama, Nokia Lumia 930. Acest telefon se doreste a fi raspunsul lumii Windows Phone 8 la asediul dispozitivelor puternice ce ruleaza Android. Aducerea la zi a terminalelor Nokia se face nu doar printr-un nou dispozitiv, ci si prin actualizarea la cel mai nou software, Windows Phone 8.1. Asadar, hardware si software, terminalele Nokia doresc sa infrunte cu sanse reale marile nume ale lumii Android. Acest terminal arata excelent din punct de vedere al specificatiilor tehnice. Nici nu se putea altfel, deoarece avem de a face cu un varf de gama. In acelasi timp, aspectul acestui telefon este unul clasic pentru linia Lumia. Remarcam aceleasi linii, lucrate cu grija, designul fiind cel ce emana simplitate si robustete. Totodata, Nokia Lumia 930 atrage clientul si prin posibilitatea schimbarii capacelor colorate diferit, o idee ce a prins destul de bine, mai ales prin celebrul, de acum, Lumia 520. Vom vedea in ce masura acest dispozitiv excelent va reusi sa urce cota de piata a celor de la Microsoft.

Poze Nokia Lumia 930

Procesor Nokia Lumia 930 (CPU)

Pentru a rezista cu brio in fata competitiei, chipset-ul folosit de acest terminal trebuie sa fie unul excelent. Din acest motiv, Nokia a apelat la Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800, un SoC bun, eficient si solid, acesta fiind de altfel utilizat si pe Lumia 1520, varful de gama anterior. Asadar, regasim acelasi Krait 400, un quad-core ce ruleaza la 2,2 GHz. Puterea de lucru este foarte mare, aplicatiile ruland fara probleme, fapt de la sine inteles, avand in vedere optimizarea extrema a Windows Phone 8. Memoria RAM de 2 Gb nu face decat sa intareasca ideea de putere a acestui chipset.

Placa video Nokia Lumia 930 (GPU)

Procesarea grafica a cazut in sarcina unui GPU arhicunoscut si extrem de folosit de terminalele de varf, indiferent de “lumea lor”. Vorbim asadar despre acelasi Adreno 330 ce se regaseste nu doar pe Lumia 1520, dar si pe “mult mai recentele” Samsung Galaxy S5 sau HTC One (M8). Puterea de lucru si consumul foarte mic au facut din acest procesor grafic unul extrem de apreciat atat de producatori, cat si de clienti. Jocurile vor rula extrem de bine, indiferent de natura lor.

Display Nokia Lumia 930

Panoul acestui terminal este unul foarte bun si performant. Ragasim asadar un AMOLED de 5 inch cu o rezolutie FullHD (1080 x 1920 pixeli), capacitiv si multitouch. Culorile si contrastul sunt deosebite, iar luminozitatea excelenta, avand in vedere ca este folosita tehnologia specifica Nokia,  ClearBlack Display. Pentru ca totul sa fie excelent, acest ecran este protejat de Corning Gorilla Glass 3.

Alte functii Nokia Lumia 930

  • – Ca si la Lumia 1520, regasim pe acest terminal doua camere foarte bune. Daca camera frontala are o rezolutie de 1,2 MPx, ea putand inregistra imagini 720p, camera principala vine cu o rezolutie impresionanta de 20 MPx, Carl Zeiss optics, cu optical image stabilization, autofocus, dual-LED flash, PureView technology, dual capture, geo-tagging, face detection, panorama, dar si cu capacitatea de a inregistra video 1080p@30fps cu video light, stereo sound rec. Se pare ca Nokia s-a concentrat pe realizarea de camere foto-video deosebite, lucru evidentiat si de aplicatiile dedicate acestui segment: Nokia Camera, Creative Studio si Cinemagraph.
  • – Stocarea onboard este generoasa, cei 32 Gb demonstrand acest lucru. Nu exista insa posibilitatea extinderii acesteia printr-un card de memorie.
  • – Conectivitatea este una foarte buna: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0 cu A2DP, NFC, LTE, GPS sau port USB.
  • – Sunetul nu este nici el neglijat, acesta fiind de calitate inalta datorita tehnologiei Dolby Digital Plus sound enhancement.
  • – Acest terminal aduce cu el Windows Phone 8.1, cea mai noua versiune a sistemului de operare al celor de la Microsoft.
  • – Bateria de 2420 mAh asigura o autonomie foarte buna.

Unboxing and Video Review Nokia Lumia 930emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii
Nokia Lumia 930 reprezinta raspunsul lumii Microsoft la lansarile recente ale gigantilor Android. Acest varf de gama aduce cu el si ultima versiune Windows Phone, 8.1, fapt ce nu poate decat se ne bucure. Pentru iubitorii acestui ecosistem, Nokia Lumia 930 reprezinta maximum la ora actuala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>