Feb 04

Telefon Sony Xperia E1 reviewSony reprezinta un urias, indiferent de piata in care activeaza. Desi economia japoneza a cunoscut o criza destul de profunda, acest mare nume a reusit sa se mentina pe o linie destul de buna. Cu toate acestea insa, aceasta perioada nu a fost una roza pentru producatorul nipon. Coreenii au atacat puternic, atat pe piata panourilor tv, cat mai ales pe cea a telefoanelor mobile, unde cei de la Sony mai au de recuperat destul de mult. Piata terminalelor mobile este in continuare una destul de atractiva, orice producator incercand sa aduca ceva nou pentru a reusi vanzari bune. Japonezii sunt recunoscuti pentru tehnologia lor de ultima ora, iar acest lucru se observa in mai toate produsele, fie ca vorbim despre televizoare, telefoane, laptop-uri, console sau chiar continut media. Pe partea de telefoane mobile, Sony este cam in urma, desi produsele sale au fost apreciate datorita calitatii certe a acestora. Se pare ca mai e de munca, iar orice razboi se castiga prin eforturi permanente si intense.

Desi mai toate telefoanele acestui producator abunda de tehnologie de ultima ora, totusi o cota de piata cat mai mare se obtine prin terminale cat mai variate. Din acest motiv, Sony ataca piata telefoanelor ieftine, fara mari pretentii, cu noul Xperia E1. Fara a fi un terminal cu specificatii care sa ne dea pe spate, acesta se concentreaza pe partea de muzica, unde gigantul asiatic are avantajul oferit de Walkman. “Xperia E1 este un dispozitiv centrat pe muzica, ce combina cele mai bune tehnologii Sony cu un design premium si un sistem performant”, ne spune Calum MacDougall, director Xperia Marketing. Cu un design specific, telefonul nostru nu iese in fata cu mare lucru pe partea tehnica. Nimic deosebit, dorinta producatorului fiind aceea de a scoate ceva destul de ieftin, care sa fie utilizat ca un Walkman. Asadar, Xperia E1 se doreste a fi un produs ieftin, robust, fara un design revolutionar, cu specificatii cu care se pot realiza operatii de baza pentru un smartphone. Se pare ca Sony a inteles ca un razboi se castiga nu doar cu “generali”, ci si cu simplii “soldati”.

Poze Xperia E1

Procesor Xperia E1 (CPU)

Asa cum am precizat mai sus, vorbim despre un terminal fara pretentii. Acest lucru este evident inca de la o prima privire. Astfel, telefonul este realizat in jurul unui chipset destul de bun pentru scopul sau, Qualcomm MSM8210 Snapdragon 200, acesta nefiind insa unul performant. Desi performanta nu este scopul lui Xperia E1, totusi procesorul dual-core Cortex-A7, ce ruleaza la 1,2 GHz, reuseste sa indeplineasca sarcinile de baza ale unui smartphone, ajutat si de memoria RAM de doar 512 Mb.

Placa video Xperia E1 (GPU)

Placa video aleasa trebuia sa fie destul de buna si sa nu “coste” foarte mult. Cu un consum redus, dar si cu performante interesante, Adreno 302 reuseste sa se descurce destul de bine in jocuri, avand in vedere clasa terminalului de astazi. Nu va asteptati la minuni totusi.

Display Xperia E1

Evident ca vom vorbi despre un ecran normal, obisnuit pentru clasa de jos. Producatorul s-a oprit asupra unui “banal” panou TFT de 4 inch, cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli, multitouch si capacitiv. Culorile se prezinta destul de bine, luminozitatea la fel, unghiurile de vizionare nefiind insa la cel mai inalt nivel, lucru de altfel normal pentru un TFT. Totusi, acest ecran este protejat de o sticla rezistenta la zgarieturi.

Alte functii Xperia E1

  • – Remarcam existenta unei singure camere, in spatele telefonului, ce beneficiaza de o rezolutie modesta, de 3,2 MPx, dar care vine cu Geo-tagging, face and smile detection, HDR, image stabilization, panorama. Aceasta este capabila de filmari WVGA@30fps. Fotografiile sunt destul de bune, avand in vedere specificatiile camerei, care nu ne dau pe spate.
  • – Capacitatea de stocare onboard este mica, de doar 4GB, existand insa, un slot de card microSD.
  • – Conectivitatea este una buna: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0 cu A2DP, port USB si GPS.
  • – Terminalul beneficiaza de un difuzor de 100 dB, pe care producatorul il considera, nu fara temei, cel mai bun din clasa sa. Remarcam si butonul dedicat Walkman, lucru ce arata clar scopul urmarit.
  • – Android 4.3 Jelly Bean pune in miscare Xperia E1.
  • – Bateria de 1750 mAh asigura o autonomie buna acestui telefon.

Unboxing and Video Review Xperia E1


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret
Okazii Verifica Pret La: Okazii verifica pret

Concluzii
Sony Xperia E1 reprezinta un terminal fara fite, destul de solid si robust, care reuseste sa se faca remarcat prin capacitatea sa de a reda muzica in stilul Walkman. Remarcam ca producatorul asiatic incearca sa patrunda si pe piata telefoanelor ieftine, fara mari pretentii, dar care ofera accesul la beneficiile unui smartphone. Recomandam Sony Xperia E1 persoanelor dinamice, care doresc ca telefonul lor sa ofere o auditie buna, asemenea unui MP3 player.

1 comment

  1. TelefonDeKKT

    E o porcarie de telefon.Plastic, facut pe vapor! Nu te auzi la el!!! Nu va luati acest telefon niciodata!!! E cel mai de kakt telefon ever! Urat si nefunctional!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>