Oct 07

Telefon UTOK 450Q reviewUTOK este un brand local, mai putin cunoscut, lansat de curand in “arena”. Abundenta oferita de aceasta piata nu putea sa nu atraga nume mai mici, ce doresc sa isi construiasca un brand. Intr-adevar, piata autohtona este populata de marile nume externe, dar si de producatori locali, fini cunoscatori ai realitatilor de la noi din tara. Prin prisma acestui lucru putem aprecia eforturile acestor mici jucatori, eforturi ce isi gasesc justificarea in vanzarile destul de bune ale acestora. Brandul UTOK a fost lansat nu demult, iar prezentarea a fost una extrem de ambitioasa, fiind promovate mai multe modele destul de apreciate la momentul respectiv. Noi am discutat despre UTOK 500Q, un smartphone destul de bun, dar si despre UTOK 800, o tableta ce nu a dezamagit publicul tinta. Totusi, in ciuda acestor succese mai mult sau mai putin rasunatoare, acest brand mai are mult de tras pentru a ajunge sa rivalizeze, spre exemplu, cu Allview sau E-Boda.

Astazi va vom prezenta un alt telefon inteligent, unul ce se adreseaza tinerilor activi, ce nu isi permit, sau nu doresc, un produs mai scump si mai performant. Este vorba despre UTOK 450Q, un produs ce are cateva puncte atractive, dar care, din pacate, are si cateva lucruri ce il trag in jos. Aspectul este unul tineresc, dinamic, liniile fiind lucrate cu grija. Materialele folosite sunt de calitate, existand, in pachet, mai multe carcase, de culori diferite, si, interesant, cu texturi specifice. Fiecare carcasa vine astfel nu doar cu o culoare speciala, dar si cu o textura diferita, fapt ce sporeste personalizarea acestui terminal. Detaliile tehnice nu impresioneaza, lucru normal avand in vedere categoria acestui telefon. UTOK 450Q este tras in jos de cei 512 Mb memorie RAM, o cantitate foarte mica dupa standardele de astazi. Totusi, utilizarea acestuia este una lina si destul de fluenta, lucru ce ne arata ca si Android-ul poate fi optimizat, daca se doreste acest lucru, oferind o experienta aceptabila.

Poze UTOK 450Q

Procesor si placa video UTOK 450Q (CPU&GPU)

Asa cum am spus, acest terminal este unul pozitionat in partea de jos a pietei.Totodata, publicul tina nu este atras de performantele acestuia, ci, mai degraba, de pretul sau. Cei ce vor cumpara UTOK 450Q, o vor face dorind un dispozitiv ieftin si destul de bun. Avand in vedere acest lucru, putem spune ca produsul nostru isi multumeste cumparatorii. Desi memoria RAM de doar 512 Mb este extrem de mica, totusi procesorul MediaTek MT6582M, un Cortex-A7 quad-core ce ajunge la o frecventa de 1,3 GHz, ofera o experienta de lucru acceptabila. Nu va ganditi ca puteti rula orice, dar aplicatiile uzuale vor merge. Procesorul grafic inclus, un Mali-400 MP, ofera putere de lucru si consum mic. Totusi, acest telefon nu este pentru gameri.

Display UTOK 450Q

Panoul acestui telefon se incadreaza in limitele clasei. Acest IPS OGS de 4,5 inch beneficiaza de o rezolutie de 480×854 pixeli, una buna pentru acest nivel. Culorile sunt multumitoare, chiar daca nu impresioneaza. Unghiurile de vizionare sunt excelente. Cum am spus, totul se incadreaza in profilul urmarit de producator.

Alte functii UTOK 450Q

  • – Cele doua camere nu impresioneaza. Camera frontala, cea de 1,3 MPx, este ideala pentru cei ce utilizeaza serviciile de apeluri video. Camera principala, insa, desi beneficiaza de o rezolutie atractiva de 8 MPx, nu reuseste sa ofere cele mai bune imagini. Clasa produsului se remarca si aici.
  • – Capacitatea de stocare onboard este foarte mica, cei 4 Gb fiind insuficienti pentru orice utilizator. Din fericire exista un slot de card microSD.
  • – Conectivitatea este normala:  Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n, bluetooth 4.0, port USB, GPS.
  • UTOK 450Q este un terminal dual-sim.
  • – Acest telefon ruleaza, asa cum am precizat mai sus, Android 4.4 KitKat.
  • – Bateria de 1650 mAh, arata bine, cel putin la o prima vedere. Totusi, ea nu reuseste sa ofere o autonomie deosebita.

Unboxing and Video Review UTOK 450Q


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret


Concluzii
UTOK 450Q este un telefon ieftin si destul de bun. Desi nu impresioneaza la capitolul dotari, totusi acest terminal se descurca acceptabil. Pachetul bogat in accesorii, dar si capacele de diferite culori si texturi, dau o nota tinereasca acestuia. UTOK 450Q se poate adresa tinerilor care nu urmaresc neaparat puterea de lucru, ci doresc ultimul Android, pe un telefon ieftin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>