Feb 18

Telefon Utok 500 Q reviewFirmele locale reusesc sa se mentina in topul preferintelor romanilor. In acelasi timp, ele reusesc sa reziste in fata asaltului mult mai cunoscutelor firme occidentale. Acest lucru este posibil datorita faptului ca producatorii romani cunosc destul de bine piata locala. Accentul este pus aici pe raportul calitate-pret. Un pret bun atrage mai mult decat renumele firmei. Desi unii spun ca produsele romanesti ar fi doar chinezarii ieftine rebranduite, totusi acest lucru nu impiedica cresterea vanzarilor. Numeroase branduri locale se dezvolta reusind sa prospere. In acelasi timp remarcam aparitia altora noi. Acest lucru ar fi imposibil daca piata ar fi in criza sau daca romanii s-ar uita foarte mult la brand. Utok reprezinta un nume in spatele caruia se afla SKIN si care incearca sa faca fata cu brio mult mai cunoscutilor Allview, E-boda sau Evolio. Noi v-am mai prezentat o tableta a lor, Utok 800Q, un produs ce a beneficiat de o atentie sporita din partea publicului.

Astazi va vom prezenta un telefon ce poarta aceasta sigla. Este vorba despre Utok 500Q, un smartphone dual-sim ce se doreste a realiza vanzari bune, beneficiind de specificatii deosebite la un pret bun. Aceasta reteta de succes aplicata mai mereu de firmele locale s-a dovedit capabila sa asigure ascensiunea pe segmentul de produse entry-level sau de mijloc. Se pare ca tot aceasta tinta este urmarita si de produsul de astazi. Designul acestui telefon este interesant si atrage prin simplitatea si utilitatea sa. Nimic nu este in plus. Nu trebuie totusi sa va asteptati la inovatii, la desene indraznete ale formelor acestui terminal. Simplitatea si eficienta sunt cuvintele de ordine. Partea tehnica atrage si ea prin puterea de procesare oferita. Beneficiind de un panou IPS FullHD, Utok 500Q reuseste sa nu treaca neobservat. Asadar avem de-a face cu reteta devenita clasica: specificatii interesante, look simplu dar atractiv, pret scazut. Se pare ca telefonul de astazi nu va trece neobservat, dar credem ca ii va fi destul de greu sa “spuna ceva” pe o piata suprasaturata.

Poze Utok 500Q 

Procesor Utok 500Q (CPU)

Procesorul acestui telefon este unul bun, destul de puternic, ce nu se face de ras in fata stress-ului cotidian. Vorbim despre un quad-core capabil sa ruleze la o frecventa de 1,5 GHz. MediaTek 6589T reprezinta chipset-ul acestui terminal, unul puternic si cu un consum redus. Aplicatiile vor rula bine, fara probleme. Telefonul include 1 GB memorie RAM, o cantitate ce permite functionarea terminalului in conditii bune.

Placa video Utok 500Q (GPU)

Remarcam prezenta unei solutii grafice ce s-a remarcat prin puterea de procesare mare si printr-un consum redus. Vorbim despre un GPU PowerVR SGX544MP2, unul destul de folosit pe acest segment al terminalelor mid-range. Jocurile vor merge destul de bine, chiar daca vorbim si despre cele mai noi, consumatoare de resurse.

Display Utok 500Q

Terminalul nostru se remarca printr-un ecran bun. Acest panou este unul de 5 inch, beneficiind de o rezolutie FullHD (1080 x 1920 pixeli). Fiind un IPS, el prezinta unghiuri de vizionare largi. Culorile sunt calde, destul de reale. Luminozitatea este buna, indiferent de lumina ambientala. Per ansamblu vorbim despre un display reusit.

Alte functii Utok 500Q

  • – Sunt prezente doua camere cu specificatii interesante. Camera frontala, de 2 MPx este foarte buna atunci cand folosim serviciile de apelare video. Camera principala, de 13 MPx  reuseste sa realizeze fotografii reusite, dar si filmari la o calitate buna.
  • – Capacitatea de stocare onboard de 4 GB poate fi completata cu inca 32 GB prin slotul de card existent.
  • – Partea de conectivitate se incadreaza in “normalul” clasei: Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS si port USB.
  • – Terminalul este pus in miscare de Android 4.2.2 Jelly Bean.
  • – Utok 500Q este un terminal dual-sim.
  • – Bateria de 2200 mAh asigura pana la 8 ore de convorbiri neintrerupte.
  • – Sunt preinstalate cateva aplicatii interesante: Elefant eReader, cu un bonus de 100 de carti, dar si Seenow, cu bonus de o luna vizionare gratis.

Unboxing and Video Review Utok 500Q

file-produse-500q-500-q(2).png

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret
Okazii Verifica Pret La: Okazii verifica pret

Concluzii
Utok 500Q doreste sa se afirme pe o piata in crestere, dar oarecum saturata. Beneficiind de specificatii bune si de un desen grafic atractiv, telefonul nostru poate reusi vanzari bune. Recomandam Utok 500Q celor ce au nevoie de tehnologie avansata la un pret bun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>